Warm audio klony

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
TOM-Thak

Warm audio klony

Příspěvek od TOM-Thak »

Ahoj,
nemáte někdo osobní zkušenost s WArm Audio jako značkou a kvalitou výrobků?
Na trhu se objevilo pár klonů jako LA-2A, 1178 či teď klon U87 od neumanna.
Ovšem docela friendly ceny - hlavně ten majk mě zajímá.

Není to zase nějaká Čína vydávající se za Německo?
Já jen proč Neumann třeba stojí 50k a warm audio 18k, čekal bych, že za značku se dá připlatit třeba 10k, ale to je furt poloviční cena.
Že by kvalita součástek a provedení?

Díky

Pytkin
Moderátor

Re: Warm audio klony

Příspěvek od Pytkin »

na facebooku v skupine tusim studio profesionals Cz/sk to ludia testovali .. pripoj sa

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Díky! Už jsem četl. Zajímavé.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Inak aj tie LA-2A sa tam tusim riesili .. Venti ho ma a velmi chvali ..

Rudys

Příspěvek od Rudys »

Od warm audio vypadají věci docela zajímavě a vyhrávají nejrůznější ocenění. Navíc si je každý pochvaluje podle recenzí. Ten mikrofón se mi taky libí. Určitě nebude stejný jako neumann u87, ale myslím si, že jako klon by to byla skvělá alternativa a že lajk ani nepozná rozdíl. Tady ještě pár recenzi na warm audio, kdyby tě zajímalo:

http://magazin.disk.cz/cs/warm-audio-wa ... -charakter
http://magazin.disk.cz/cs/recenze-warm- ... man-sandor

Taky by mě zajímalo, jestli to je značkou nebo čím je to ovlivněno, že cena je o dost nižší. Navíc by tam měly být stejné součástky jako u neumanna u87.

m4x

Příspěvek od m4x »

WA-87 má neoriginální kapsli, v tom může být jistý cenový rozdíl ;)

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

No hlavne otazka jestli znatelny. Ja treba tocim spis voiceovery, ale i na ne je potreba, aby majk sedl danemu hlasu. Navic na ty U87 se venku bezne toci vse, ale zas home studio si nemuze dovolit majk za 60k, ale 20k je usnosnych za to, ze bude clovek mit klon.

ZFarkas
Vybavení

Příspěvek od ZFarkas »

Poslouchal jsem důkladně u těch srovnávaček WA s Neumannem 87 všechny testové ukázky a nějak nerozumím závěrům, že jako ten WA má být velice věrný klon holygrailu Neumann?!?!? To jsou ti zvukaři a muzikanti úplně hluchý nebo jen kvůli honoráři od WA prostě asertivně musí chválit ten WA? Já tam slyším u toho WA tak nepříjemný prezency místama, i špatně odchytaný nárazy u P,B.. a celkově takový nepříjemný, místy jakoby i fázově posunutý zvuk, že podle mne jsou to jen opět vyhozený peníze za něco, co nemá svůj charakter a přitom s originálem to nemá nic společného. To už raději TLM102, aspoň má svůj charakter, jiný než 87, ale bez vad. To samé Rode, ty made in Australia opravdu nemají chybu, i když mají takový "svůj" charakteristický sound, co nesedne každýmu. Nevím, podle mne china kopie čehokoliv, jsou vyhozené peníze, zbytečně, za krám co stejně každej časem nahradí něčím značkovým, i když specifickým, ale originálem. Ale to platí o všem si myslím, tady je jen další pěkný příklad, jak vyhodit takový prachy (18 tisíc je dost za tak nepovedenou imitaci!!!!) za něco, co s originálem za 60 tis má prozatím společného pouze účelové ódy na kvalitu originálu za třetinu ceny v jakýchsi testech. Ono je to podle mne taky rychle přejde, chci pak vidět nějakého známého muzikanta, jak točí v profi studiu na WA a U87 bude ležet v šuplíku, hahaha :-))))

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Napodobenina bude vždy a pouze napodobeninou. Berme to ale z té lepší stránky - nebýt fy Neumann, tak nemají markeťáci od "konkurence" co žrát. S číslem 87 v názvu to prostě hraje líp! Mně se hlavně líbí, jak těm napodobeninám vždycky vznešeně říkají "klon" :)
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Venti

Příspěvek od Venti »

TOM, mam WA2A a som s nim velmi spokojny. Aj oproti LA2A UAD plugginu je to posun dalej. Moja skusenost je, ze to tak nejako vyhladi eq a problematicke frekvencie v hlase, sedi to lepsie v mixe a tak sa nejako ten hlas vytiahne do popredia.. neviem ako to spravne nazvat, je tak viac in your face.
S velmi bolestivym srdcom ho ale budem predavat. LA2A je moj primarny kompresor a mat hw bol moj dlhorocny sen... Nie je to jeho vina, ale to ze som sa rozhodol dat nahravaniu po 20 rokoch pokoj, pretoze ma to uz nebavi... resp nenaplna. Ak by si mal nejake dalsie otazky, posli mi SS alebo mail alebo holuba :)

marylin

Příspěvek od marylin »

Co se týče "klonu" u87, tak bych osobně šel do tohoto:
http://stamaudio.com/sa87.html

Ručně vyrobená kapsule od Erika Heisermana, ručně pájené v Chile... Jen kvalitní součástky.

M.

Odpovědět