Tak už je krasavec u mě doma.
Když jsem k tomu hledal nějaké info na netu, tak mi to vyhodilo i Bodyiovu stránku (poslední šťastný majitel), kde má k tomu poznámku "německá pomsta".
Po dnešní noci (teď mám sirky v očích, abych vůbec viděl, co píšu), tomu láskyplně říkám "pardubická pomsta"

Když se mi z toho zrovna podaří dostat zvuk, tak aditivní sekce hraje naprosto úžasně - tak příjemný a plný Hammondy jsem dlouho neslyšel (sorry, ale VK8 se může jít zahrabat).
Obávám se ale, že na editaci analogové sekce to bude chtít několik vysokých škol... ...a početný tým soukromých psychoanalytiků.
Pro přiblížení sem pastnu starou diskuzi z archivu:
a.tom.x:
Tak jsem si tak surfoval po internetu a našel jsem totální zběsilost. Wersi Stage Performer MK1 a EX20. Neváhal jsem tedy a pořídil modul EX20.
http://www.synrise.de/docs/types/w/wers ... -serie.htm
Parametry: 20 hlasů , fourierova transormace - aditivní syntéza, FM, VCF LPF 24/12 dB/oct, HPF, Distortion filtr, chytré obálkové generátory (hodně segmentů + nějaky extra možnosti pro každý segment), multitimbral ..... a pravděpodobně nejhorší uživatelský interface na světě. Základní nastavení přístroje je normální IQ test pro ufóny. Nejsem si jistej jestli nástroje je porouchanej nebo jsem ho prostě blbě nastavil je to naprosto nelogicky, zmáčknul jsem pár tlačítek a přestalo to hrát ... a nemám manuál

Hlavní konstruktér Waldorf Wave se o tom vyjádřil, že je pravděpodobně jediny člověk na světě, ktery to byl schopny programovat a údajně některé chytré věci z toho implementoval do Wave. Takže mám doma buď absolutní zázrak nebo absolutní průser ....

KAYKO:
To a.tom.x, o tom Wersi v klavesoch snivam uz od 86´ked som ho prvy krat zbadal vo Fachblate.
Nad tym co predaval DF, som vazne rozmyslal, ale jeho cena sa mi zdala vysoka.
Co hovoris na jeho zvuk?
a.tom.x:
Dokud to hrálo, než jsem zmáčknul několik tlačítek, tak zvuk celkem zajímavej, bohužel presety jsou na nic jedna plocha je docela v pohodě (takovy skoro Oberheimovsky feeling), jinak samozřejmě emulace klavírů, dechy a podobné nesmysly. Zvuk je slabší v basech, pomalejší obálky (tam byl ale problém, bylo to špatně nastavené v multirežimu a kradlo si to hlasy a sekalo obálky a bez manuálu to nejde přenastavit), naopak ve středech je velmi kompaktní a zní to dost monstrózně, super jsou varhany a hraní s aditivní syntézou, do filtrů jsem se vůbec nedostal, čekám na manuál z eBay. pokud to rozchodím můžu nahrát nějaky demo. Bohužel ten můj model i ten od DF byla verze Stage Performer MK-1 SII. Nejlepší je SIII, ale ten je fakt dost vzácnej ona i ta EX20 není zrovna moc rozšířená.
KAYKO:
To a.tom.x a v com sa rozlisovali MK1 az IIIS?
Pokial si pamatam tak DF mal iba MK1 a ked som sa ho spytal na rozdiel od ostatnych modelov, tak mi nevedel v tej chvili odpovedat.
a.tom.x:
moje EX20 je modul z MK1 SII a je rozšířenej na 20 hlasů . SII je trochu vylepšená základní MK1 - měla by mít obálku na filtru + nějaky další drobnosti v MIDI. Umí aditivní syntézu a údajně FM.
SIII už by měla mít AM a nějaky PCM vzorky. viz http://www.synrise.de/docs/types/w/wers ... -serie.htm
Včera jsem to 4 hodiny trápil, už to zase hraje, objevil jsem taková zákoutí operačního systému jako Synthesis mode, Analytic mode, Drawbar mode, Standard Envelope, Special Envelope, nějaky key-follow křivky (asi 10), ale zatím ani památky po filtrech - jediná informace o filtrech je zatím ta, že když jsem provedl reset tak to na displeji napsalo VCF adjust. Ovšem abych se dostal do těch vyše uvedených módů tak to znamená kombinace tlačítek A 2 4 E H - hrůza a další tlačítka 3-8 provádějí změny parametrů, samozřejmě na panelu o tom neí ani slovo.