YAMAHA 01x - DAW controler

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1382
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Příspěvek od tony9 » 17 lis 2005 16:04

Mám asi LAMA dotaz. Dá se ta 01x nebo ty podobné záležitosti treba od M-Audia použít jako samostatný mixpultík nabo to funguje pouze ve spojení s kompem.
Dík za odpovědi

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 17 lis 2005 16:25

tony9: jak M-audio to nevim, ale ta 01x od yamahy jde pouzit jako stand alone mixak treba na live nebo jako submix syntaku na podiu

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1382
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Příspěvek od tony9 » 17 lis 2005 22:34

Neural_l dík za Info .
Tony

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 18 lis 2005 00:07

no Maudio sa asi neda pouzit ako mixpult , kedze v tom ziaden mix neni .. resp. mozno len miesat pomery .. ale nic ine .. Yamaha ma v sebe kompletny 24 kanalovy pult (i ked len 8 analog vstupov), cize tam mas na kanaloch EQ, Dynamicke procesory , Efekty .. atd ..

Uživatelský avatar
freecoolin
Příspěvky: 264
Registrován: 25 lis 2004 09:53

Příspěvek od freecoolin » 18 lis 2005 08:40

další lama dotaz, jak to valstně celý funguje ve spojení s PC? pořád mi to neni jasný :oops:

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 18 lis 2005 09:34

freecoolin: hele tak sem tady smolil sahodlouhej popis kterej by te asi uspokojil ale spadlo mi to :cry: mrkni sem:
http://www.01xray.com/hardware/index.html

ale v zasade je to plne vybavenej 24 kanalovej digimix kterej je po FW (yamaha tomu rika mLan) spojenej s compem, takze muzes nahravat treba 8 lajn z hardweru a primichavat 16 lajn z compu, vsechno 24/96, na kazdym kanalu dynamika a EQ + 2 DSP jednotky a blablabla, proste kompletni mix kde se ti sejde jak comp tak hardwer, nebo treba po 16ti kanalech jenom comp, jak kdo chce, dulezita je ta vybava dynamikou a EQ v kvalite dospelych digimixu yamahy + skvelej grafickej interfejs integrovatelnej do cubejsky, no proste me by to spojilo hardwer se softem, samplerovy zvuky a bici a zpev bych jel z compu po 16ti lajnach mLanu a primichaval bych k tomu 8 lajn z HW syntaku rizenejch po midi z compu, takze ve finale bych michal na 01x a zpet po mLanu ve stereu to sypal zas do compu, moznosti jak to nakonfigurovat je milion, zalezi na tom jak to kdo chce vyuzivat, umi to i klasickej remout a obvladani softweru i pluginu, proste jak si to nastavis je na tobe. dulezity je, ze to ma v sobe procesor z dospelejch digimixu a tim padem to vyrazne ulehci compjutru a furt vsechno zustava na digitalni urovni, v tom je to kouzlo ze to je jeden vsespojujici clanek jednoduchyho houm studia. mit na to prachy tak to tady uzavru kvalitni recenzi, ale bohuzel, zatim ani vyhledove :(

Uživatelský avatar
freecoolin
Příspěvky: 264
Registrován: 25 lis 2004 09:53

Příspěvek od freecoolin » 18 lis 2005 09:58

slouží to jako i zvuková karta? můžu do toho nahrávat třeba zpěv, kytaru a bicí? když už teda mám něco nahranýho v PC a pouštim to do toho tak v analogu nebo digitál?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 lis 2005 10:08

freecoolin; asi ta desia dlhsie texty, precitaj posledny neuralov prispevok ;)
ANO

Uživatelský avatar
freecoolin
Příspěvky: 264
Registrován: 25 lis 2004 09:53

Příspěvek od freecoolin » 18 lis 2005 10:18

a jak ten digitální signál dostanu z PC do tý mašinky, a z mašinky do PC? na to musí bejt něco extra?

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 18 lis 2005 10:24

freecoolin: nic extra na to bejt nemusi, jenom mit v compu FW rozhrani, pokud mozno ze seznamu proverenych, kterej ma jamaha na strankach.
mrkni poradne na tuhle stranku a precti si jak jim to funguje, koukni jak vypada softwarovej interfejs a vubec, jak to cely slape se doctes na jejich strankach, koukni pro zacatek treba sem
http://www.01xray.com/hardware/onesys.html

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1382
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Příspěvek od tony9 » 18 lis 2005 16:12

Napsal jsem do Disku kvůli tomu kontroleru od M-Audio teže na 100proc to jako mix použít nejde.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 05 úno 2006 10:59


Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 úno 2006 12:29

zostava uz len mejkovat tie hity ..

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 10 bře 2006 16:07

náhodou mne napadlo se podívat zda tady najdu něco pod "mLan" a jo!
Tak že, 01x a i88x vlastním od samýho počátku co byly v EU k dispozici (i88x vyjela asi o rok později pokud si vzpomínám), na 01x foru se účastním taky od začátku, tak pokud budete chtít s něčím pomoct (a já to budu umět) tak rád pomůžu. . Obojí (mLan pro PC /Mac ) je trochu jiný co se týče ovladačů a možností, obojí má výhody a nevýhody. Výhody tohohle systému jednoznačně převyšují (alespoň pro mne) ale samozřejmě by Vás asi zajímaly i ty mínusy a číhající nebezpečí...?
Používal jsem to asi rok a půl s PC a poslední rok na Macu, a asi jsem zažil všechny podstatný černý můry co s tím lze zažít :twisted:
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Odpovědět