Zahadne chovani Waldorf Pulse

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
wire
Příspěvky: 367
Registrován: 30 čer 2007 17:41

Zahadne chovani Waldorf Pulse

Příspěvek od wire » 11 kvě 2008 13:36

ukazka 1
ukazka 2
ukazka 3

v ukazkach mam tri+saw, naplno otevreny filtr a pokud vim tak vypnuty vsecky modulace, keytrack i vel. sensitivity... a jak je mozno slyset tak stejne se ten zvuk dost meni... vsecky 3 ukazky jsou nahrane na to stejne nastaveni i stejnou sekvenci hned po sobe, na nic sem nesahal...

trochu nechapu... :oops:

co to je? :wink:

dik za jakykoliv vysvetleni...

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Příspěvek od mONOGRAm » 11 kvě 2008 14:06

myslel si to posuvanie faz oscilatorov?

ninja
Příspěvky: 134
Registrován: 10 říj 2006 16:34

Příspěvek od ninja » 11 kvě 2008 16:32

Zkus zapnout synchronizaci oscilatoru, pokud pulse tuto funkci ma...

mathi
Příspěvky: 60
Registrován: 14 led 2008 10:48

Příspěvek od mathi » 12 kvě 2008 22:07

nepřijde mi to jakoposouvání fáze oscilátorů, to zní trochu jinak co znám :)

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 12 kvě 2008 22:38

mne to znie ako nejaka FM modulacia primiesana :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 12 kvě 2008 23:58

nema nahodou pulse oscilatory DCO? jak mozu tie nebyt vo faze? mne to pride ze normalne nasadzuje filter, mozno nejaky blby kontakt alebo zhnity kondenzator...

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 13 kvě 2008 00:14

kexik: vco. pulse plus ma dokonca aj VC vstup.
jihad on riaa & soza.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 13 kvě 2008 08:51

kexik: preco by DCO nemohlo byt v nefaze ? ked pustis dva oscilatory a nastavis rozladenie v centoch, tak miestami budu vo faze a miestami mimo...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 kvě 2008 09:02

no ale to musis nastavit... a nenastavujes rozladenie, musis nastavit fazu, vsimni si ze niektore tie ukazky ZACINAJU tym maksim zvukom
realny oscilator nasadi oscilacie podla kvality suciastok v roznom case, digitalny nenasadi, ale zacne generovat cisla presne podla vzorca alebo timetable v case 0. predpokladam ze nic take tam nastavene nema... ale pulse nepoznam, ani som si nie isty tymi DCO, len citam co vygrcal google. btw ze ma DCO masina CV vstup, nijak priamo nesuvisi s typom oscilatora, urobit CV ovladanie pre DCO je hracka a nestoji nic (jeden superpomaly 8bit prevodnicek za 2 koruny v maloobchode). ale niektore zdroje hovoria ze prvy osc je normalne VCO a dalsie dva su digi, to by potom ten fazovy problem mohol pekne existovat

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Příspěvek od Magion » 13 kvě 2008 09:07

obzvlášt v první tam zabírá filtr jak chce... - fakt máš všechno vypnutý a noty mají stejnou velocity? Pak to tam občas i zní jak PWM - to máš taky off?
Hmm - osobně to vidím na problém s filtrem, ale jestli to je v HW tak jedině servis.

Zkus nahrát obyčejnou saw bez ničeho(filtr, modulace atd.) v nějaké jednoduché sekvenci se stejnou velocity.

Postav zvuk úplně od základy u sleduj kdy to začne dělat (až když se připojí druhý osc? až když začne zabírat filtr? při sync osc? při obálkách? atd...)

Mám taky pulse a toto teda nedělá - ten zvuk drží jak je nastavenej.
Máš pulse + , nebo klasik pulse?

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 13 kvě 2008 09:16

kexik: ak myslis pociatocnu fazu oscilatora (faza v ktorej zacne oscilovat), tak ta moze byt aj pri digitaloch free - zacne tam kde skoncila, alebo key sync - zacne oscilovat stale na rovnakej faze...ale neviem ci toto si myslel

k tomu pulsu: wire pise ze je to saw+triangle, podla zvuku to znie ako keby to neboli len tieto dva priebehy zmiesane ale nejak zmodulovane...

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Příspěvek od Magion » 13 kvě 2008 09:19

kexik. pulse má DCO (digitally controled ANALOG osc - věřím, že to je jiná architektura než DCO v nějakém typickém VA) + VCF.

Pulse plus má navíc AUDIO vstup, který můžeš modulovat VCF a VCA + CV/gate IN/OUT - tzn. můžeš nechat Pulse řídit nějakým analog.sekvencerem, nebo naopak poslat MIDI přes Pulse a CV out do nějakého stašího analogu s CV input.
Myslím, že oscilátor v Pulse plus je stejný jako v normálním Pulsovi, ale na 100% to nevím.

mathi
Příspěvky: 60
Registrován: 14 led 2008 10:48

Příspěvek od mathi » 13 kvě 2008 13:59

je to problém s filtrem... tohle není posun fáze, tohle zní jinak..navíc fáze se mění většino uteda trošku spojitě...tohle je nahodilé, ani to nenzí jako modulace... je to filtr, proč ale dělá to co dělá? nějaká špatná součástka, snad kondík... chtělo by to rozhodit a očekovat, nebo servis, záleží na zručnosti :p

wire
Příspěvky: 367
Registrován: 30 čer 2007 17:41

Příspěvek od wire » 13 kvě 2008 14:32

dik moc, za nazory, jeste to trochu pokoumam, pripadne ho rozdelam a pomerim (precejen sem elektrikar :D )

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 kvě 2008 15:08

mas osciloskop? to by sa lahko riesila faza, nacvaknes X na jeden oscilator a Y na druhy a kukas ci sa meni Lisajusov obrazec, ak ano, posuva sa faza... btw vobec ma nenapadlo tie ukazky studovat spektralnym analyzerom, tam predsa musi byt vidiet ci zabera filter! asi mal vcera mozog volno :)
to urcite urob!

Odpovědět