Zesilovač na SURROUND?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Magion

Zesilovač na SURROUND?

Příspěvek od Magion »

Chci se zeptat, máte nějaké zkušenosti se zesilovačema na Surround (5.1, ale popř i jiné formáty)? Mám motu a chtěl bych nějak doma sprovoznit prostorový zvuk. Nejde mi o studiový profi level, ale spíše takový orientační ale alespoň trochu kvalitní poslech. Jako front L/R bych chtěl použít Revealy a na zbytek starší (ale docela dobře hrající) HIFI bedýnky.
Existují nějaký cenově dostupný jednozesilovačový řešení, nebo je třeba více zesilovačů? Zesík by měl být ale kvalitní, abych ho mohl používat i na homeproject STEREO míchání na revealech.
Díkec, Jirka

kexik

Příspěvek od kexik »

cenovy ramec?

Magion

Příspěvek od Magion »

5-10tisKč

Magion

Příspěvek od Magion »

Dokáže mi někdo s tímto poradit?

kora

Příspěvek od kora »

8)
v te cene se da sehnat SONY (dolby EX) napr ...
ja osobne mam philips LX 710 a jsem naprosto spokojenej muzu
doporucit.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

pritlac a kup si onkyo nebo yamahu - budes spokojenej a zesilovac jen tak neztrati svou hodnotu (ani u tebe ani u pripadnych kupujicich v pripade, ze by ses ho zbavoval.

Magion

Příspěvek od Magion »

to: kora - Má ten philips LX 710 6vstupů, který jsou pak zesíleny a převedeny na 6 beden? Tys to koupil i s těma jejich bednama, nebo se dá sehnat čistě jen ten zesík? Zatím se mi nejvíce zamlouvá Yamaha RX-V350/S, ale už je to na horní cenové hranici... Zajímalo by mě jak ty zesíky fungujou - např zapínání/vypýnání beden - když třebas budu chtít hrát jen stereo, jestli to půjde vyhodit. Udivilo mě, že jsou to digitální zesilovače, a mají i dig, vstupy, takže teoreticky jediný outový DA převodník nemusí být na kartě ale právě v zesíku - to je už pak teda dost důležitý, jaký zesík si vyberu.... Super by bylo, kdyby zesíky měly ADAT in a ten bych měl nakonfig. na surround :lol: Nechtěl bych, aby vevnitř byly nějalý ojebávky na "vylepšení" zvuku! Direct sound!!!!

to:biscuit - máš zkušenost s nějkým konkrétním typem?

Díky

kexik

Příspěvek od kexik »

za 10k kupis celkom minimalisticku 6-kanalovu yamahu bez zbytocnych keketiniek. ak chces mozem zistit presny typ, nedavno som jednu pocuval v nay-shope

biscuit

Příspěvek od biscuit »

zkusenosti s poslednima modelama nemam - na krame jsem naposledy delal asi pred trema rokama - jen vim, ze tyhle firmy meli solidni zvuk vzdycky u vseho :)
treba onkyo myslim porad jeste vyrabi jakysi mikro komponentovy system a ten podle me nema ve sve kategorii konkurenci (jedine tak u yamahy ktera vyrabela neco podobneho). a tak podobne to bylo i u zesiku. skveli byli i harmann kardon - ale ta cena :( myslim, ze u yamahy a onkya staci koukat na to aby to splnovalo pozadavky co tyce vybaveni funkcema.
pokud vim korekcni obvody a ruzny dsp procesy u tehle receiveru nebo zesiku byvaji digitalni (teda spis ovladany elektronicky a ne knoflikama)

Magion

Příspěvek od Magion »

Kexik: To by me zajimalo. Asi ale koupě zesíku odložím, protože jsem své poseldní finance vložil do geniálního unikátního synthu Ensoniq Fizmo.
Po dvou letech pátrání jsem sehnal rackovou verzi ajsem teď z toho úplně mimo :shock: :o :twisted: 8) :!: :!: :mrgreen:
Zvláštní charakter a supr modulace - občas zní dost hnusně a tak se do něj plně ponořím, aby z něj lezly jen ty krásné bio mutantní zvuky

pm

Příspěvek od pm »

fizmo se vyplati, zvlaste takhle na zimu, dobry je dat si ho do racku nekde blizko podlaze a prikladat nohy ;)

kexik

Příspěvek od kexik »

mno, jak tak kukam, tak to mohol byt jedine RX-V350RDS; jedine ze by web shop neobsahoval to co maju v predajni... a ze to ma 192kHz prevodniky... hmmm

Magion

Příspěvek od Magion »

to:PM - Na nohy mám lavór - na uši Fizmo!

kora

Příspěvek od kora »

to magion.

8)
Ten Philips se kupuje pouze komplet.Zvukove naprosto dostacujici.
Muzes zesilovat predni,stred a zadni + sub ... za komplet je cena bezkonkurencni.Yamaha je gut pokud mas uz nejake repro ale pokud ne
tak je to drahe.Nic proti Yamaze ale po tom co jsem se dozvedel ze montujou do svejch dvd prehravacu mechaniku od Philips a cpou tam taky jejich soft a chtej za to silene penize tak uz me ta YAMAHA nepride zas tak dobra.

Magion

Příspěvek od Magion »

Hmmmm jsou to teda pěkní lumpi :twisted:
Já právě bedýnky mám a zbytečně mi leží nevyužitý, tak mi schází jen ten zesík... Jen teda subbas nemám, ale to prozatím neva...
No nevíte o nějaké fakt levné variantě - tak max 3000,- ?
Díky

Odpovědět