Zesilovač na SURROUND?
Zesilovač na SURROUND?
Chci se zeptat, máte nějaké zkušenosti se zesilovačema na Surround (5.1, ale popř i jiné formáty)? Mám motu a chtěl bych nějak doma sprovoznit prostorový zvuk. Nejde mi o studiový profi level, ale spíše takový orientační ale alespoň trochu kvalitní poslech. Jako front L/R bych chtěl použít Revealy a na zbytek starší (ale docela dobře hrající) HIFI bedýnky.
Existují nějaký cenově dostupný jednozesilovačový řešení, nebo je třeba více zesilovačů? Zesík by měl být ale kvalitní, abych ho mohl používat i na homeproject STEREO míchání na revealech.
Díkec, Jirka
Existují nějaký cenově dostupný jednozesilovačový řešení, nebo je třeba více zesilovačů? Zesík by měl být ale kvalitní, abych ho mohl používat i na homeproject STEREO míchání na revealech.
Díkec, Jirka
to: kora - Má ten philips LX 710 6vstupů, který jsou pak zesíleny a převedeny na 6 beden? Tys to koupil i s těma jejich bednama, nebo se dá sehnat čistě jen ten zesík? Zatím se mi nejvíce zamlouvá Yamaha RX-V350/S, ale už je to na horní cenové hranici... Zajímalo by mě jak ty zesíky fungujou - např zapínání/vypýnání beden - když třebas budu chtít hrát jen stereo, jestli to půjde vyhodit. Udivilo mě, že jsou to digitální zesilovače, a mají i dig, vstupy, takže teoreticky jediný outový DA převodník nemusí být na kartě ale právě v zesíku - to je už pak teda dost důležitý, jaký zesík si vyberu.... Super by bylo, kdyby zesíky měly ADAT in a ten bych měl nakonfig. na surround
Nechtěl bych, aby vevnitř byly nějalý ojebávky na "vylepšení" zvuku! Direct sound!!!!
to:biscuit - máš zkušenost s nějkým konkrétním typem?
Díky

to:biscuit - máš zkušenost s nějkým konkrétním typem?
Díky
zkusenosti s poslednima modelama nemam - na krame jsem naposledy delal asi pred trema rokama - jen vim, ze tyhle firmy meli solidni zvuk vzdycky u vseho 
treba onkyo myslim porad jeste vyrabi jakysi mikro komponentovy system a ten podle me nema ve sve kategorii konkurenci (jedine tak u yamahy ktera vyrabela neco podobneho). a tak podobne to bylo i u zesiku. skveli byli i harmann kardon - ale ta cena
myslim, ze u yamahy a onkya staci koukat na to aby to splnovalo pozadavky co tyce vybaveni funkcema.
pokud vim korekcni obvody a ruzny dsp procesy u tehle receiveru nebo zesiku byvaji digitalni (teda spis ovladany elektronicky a ne knoflikama)

treba onkyo myslim porad jeste vyrabi jakysi mikro komponentovy system a ten podle me nema ve sve kategorii konkurenci (jedine tak u yamahy ktera vyrabela neco podobneho). a tak podobne to bylo i u zesiku. skveli byli i harmann kardon - ale ta cena

pokud vim korekcni obvody a ruzny dsp procesy u tehle receiveru nebo zesiku byvaji digitalni (teda spis ovladany elektronicky a ne knoflikama)
Kexik: To by me zajimalo. Asi ale koupě zesíku odložím, protože jsem své poseldní finance vložil do geniálního unikátního synthu Ensoniq Fizmo.
Po dvou letech pátrání jsem sehnal rackovou verzi ajsem teď z toho úplně mimo
Zvláštní charakter a supr modulace - občas zní dost hnusně a tak se do něj plně ponořím, aby z něj lezly jen ty krásné bio mutantní zvuky
Po dvou letech pátrání jsem sehnal rackovou verzi ajsem teď z toho úplně mimo

Zvláštní charakter a supr modulace - občas zní dost hnusně a tak se do něj plně ponořím, aby z něj lezly jen ty krásné bio mutantní zvuky
to magion.
Ten Philips se kupuje pouze komplet.Zvukove naprosto dostacujici.
Muzes zesilovat predni,stred a zadni + sub ... za komplet je cena bezkonkurencni.Yamaha je gut pokud mas uz nejake repro ale pokud ne
tak je to drahe.Nic proti Yamaze ale po tom co jsem se dozvedel ze montujou do svejch dvd prehravacu mechaniku od Philips a cpou tam taky jejich soft a chtej za to silene penize tak uz me ta YAMAHA nepride zas tak dobra.

Ten Philips se kupuje pouze komplet.Zvukove naprosto dostacujici.
Muzes zesilovat predni,stred a zadni + sub ... za komplet je cena bezkonkurencni.Yamaha je gut pokud mas uz nejake repro ale pokud ne
tak je to drahe.Nic proti Yamaze ale po tom co jsem se dozvedel ze montujou do svejch dvd prehravacu mechaniku od Philips a cpou tam taky jejich soft a chtej za to silene penize tak uz me ta YAMAHA nepride zas tak dobra.