živák - Kurzweil K2000 + sampleboard + disk?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

živák - Kurzweil K2000 + sampleboard + disk?

Příspěvek od TOM-Thak » 06 úno 2007 14:30

Ahoj, mam Kurzweil K2000 se sampler boardem - chtel bych to vzit na zivak :) a moje predstava je .. koupit nakej SCSI disk kterej k tomu pripojim a na nem budu mit samply z PC banku.. neco jako KONTAKT. Tzn. treba si tam naladuju na ten disk banku klaviru .. syntaků apod. mohl by me nekdo helpnout jak na to? tzn. jestli je nejaka utilitka na ten disk ktera prevede mou banku nebo aspon do ktery muzu naladovat ty samply a prevede to do nejakyho kurzweil formatu kterej nakopcim na disk pak pripojim ke kurzu.. a nactu to jako preset. Tam urcite v kurzu nejaky nastaveni kdyz pripojim scsi disk, aby to z neho jelo + tam urco bude nejaky zpusob jakym tu banku nactu a zobrazim mezi bankami, co tam jsou.
Uff dikec za pomoc.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 10 bře 2007 21:50

Ahoj, ja mam tiez K2000VP, Kurzweil ma trochu problem s harddiskami a cd-rom, na stranke http://www.scsiforsamplers.com sa daju objednat odskusane, ale neskusal som to objednavat. Ja osobne pouzivam ZIP250 mechaniku ktora mi postacuje na osobne potreby. Existuje solidny konverter Translator, ktory prevedie dost vela formatov na krz/k25 format, takisto JAVA aplikacia KurzFiler vie celkom dobre konvertovat novsie zvuky z K2500/K2600 do K2000. Niektore su tiche, ale vacsina zneje dost dobre aj bez KDFX efektovej jednotky.

Martin
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 11 bře 2007 17:20

Diky za info. TO se hodí podivam se na ty disk. Mozna ta ZIP mechanika neni taky spatny napad to ma tusim 100MB na to uz se neco da vlozit :)

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 11 bře 2007 17:39

Taky jsem to takhle kdysi používal. Před vystoupení jsem prostě vše naládoval do paměti a ZIPku potom odpojil. S utilitkou to bude trochec horší, pod Win byl nějaký konvertor (to si ale nevzpomenu na název), ale stejně tu nejdůležitější práci jsem stějně musel udělat přímo v mašině - layery apod.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 11 bře 2007 19:09

Ja mam iomega zip 250, a sedem ZIP 250 MB diskiet, je to celkom v pohode.
neviem kolko chces do toho ladovat ty pocas koncertu, ja vacsinou preferujem zopar kvalitnych zvukov na zivu hru ktore aj tak hned pohltia 24 hlasovu polyfoniu. Na sample playback, alebo loopy sa viac hodia ine masinky... Kazdopadne nejakeho Siedlaczka alebo Vitousa ti bude dlho
ladovat :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 11 bře 2007 19:35

Neexistuje nějakej projekt, kterej by na SCSI nacpal flash kartu? Technicky to není složitý realizovat a použitelnost pro hudební mašiny úplně dokonalá.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 11 bře 2007 19:47

http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Odpovědět