Zostava Domáceho študia

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Bacon

Re: Zostava Domáceho študia

Příspěvek od Bacon »

Mimochodem 3900 za jeden panel??? Bez výplně? Se 7cm jehlany??? Víš, kolik je výrobní cena? Na ty panely se vyser, kup si v Baumaxu, nebo OBI, atd. dřevěné desky, sololit, Rockwool a udělej si to na koleně sám. Nalepit si nahoru jehlany můžeš kdykoliv. Pokud by tě to zajímalo blíž, na fóru je téma DIY basové pasti, tam najdeš co a jak.

mike1332

Příspěvek od mike1332 »

Bacon vocal booth určite nieje zlý nápad,len neviem či mám práve v byte riešit vocal booth ked za pár mesiacov sa stahujem jedine niečo čo sa da rýchlo zložit a opat inde použit:)určite nad tým porozmýšlam... ten DO-2, 96kHz http://disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,565,!PVS,565 Cena-7990
nemaju na sklade, a nemám čas nato čakat tak mi poradili u Disk.cz technik Pavel Vlach RME ADI-2 2-knálový ADDA převodník, ADAT, S/PDIF 192kHz

citujem:Nabídka jedna je s DO-2 module který se montuje přímo do A3 ky.... ale dodací lhůta je cca 1 měsíc....

Nabídka dvě je s externím převodníkem RME ADI-2 http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,120,!PVS,120 který tady může být cca do týdne

Pak by to bylo zapojené tak že mikrofon by šel do A3 pak z A3 do převodníku ADI-2 a pak pomocí SPDIF do Project mixu ......

Přeovdník ADI-2 je top kvalita a určitě podpoří celý řetězec.... škoda že nemám čas nato čakanie lebo si myslím že idem zbitočne drahu vecičku kupovat:D
Kexik:myslíš že ten Rode K2 je zlý? Vlastím Rode nT1-A a mal som aj kratku chvilu Neumann TLM 103...Nt1a mi viac sadol na moju farbu hlasu opat citujem:
Nicméně abych odpověděl alespoň na některé dotazy:
RODE je vynikající značka. pokud navíc zvolíte některý z lampových mikrofonů, bude zvuk ještě teplejší, příjemnější doporučili mi K2
Popravde neviem ani aký je rozdiel medzi Lampovým a kondenzatorovým mikrofonom,Preto som to nechal na odborníkoch Vedia že to chcem na Vocali na Rap ..A u Disk.cz mam skvelé skusenosti Reklamoval som u nich kartu žiadal som o peniaze žiadny problém nebol....Ale ak ma niekdo čas a pozrie si ich stránku a najde vtej cenovej kategorii niečo lepšie,,,,rád im zavolám a zmením to...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

napada ma ta znama pesnicka LIMAHLa ..

mike1332

Příspěvek od mike1332 »

:D žial tu pesničku nepoznám :D

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

tomu neverim ..

Lukas

Příspěvek od Lukas »

Mě to nedá, ale myslím, že výsledek bude víc než tragický. Jestli to chápu dobře tak jsi s mikrofonem stoupneš do toho vypolstrovanýho rohu a zaklopíš se těma deskama za 8k. Efekt bude takovej, že uslyšíš akorát hučení, jelikož ty jehlany basy vůbec netlumí. S tím ti nepomůže jakýkoliv hardware. Co se týká mikrofonu, tak na rap bych já viděl nějakou lepší dynamiku. Shure SM7 nebo EV RE20. K tomu RME Fireface UC. Když extra preamp tak třeba DAV BG1, ale to nemusí být. Chanel strip by byl v tvým případě byl akorát na obtíž. Efekty bych řešil softwarem, nebo přes DSP (UAD-2 DUO + efekty). Jako monitory třeba ADAM A7X, nebo zmíněný Dynaudio. S tou akustikou bych to řešil paravanem ze všech stran. Nejlépe jen rám vyplněný minerální vatou tak 7-15 cm a potažený látkou. A celý to umístit někam do prostoru (tzn. ne do rohu a ne do středu místnosti).

2 Pytkin: jaká písnička ? ... taky nevím :D

dedyk

Příspěvek od dedyk »

ze by Neverending Story? je to sice Moroder, ale Limahl ji nazpival :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

BINGO !

Nino1MOTIF

Příspěvek od Nino1MOTIF »

Niet pochyb o tom ze Neumann u87ai ze perfektny mikrofon , rad by som ho mal doma :)

Odpovědět