Zvuk na kinofilme

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 úno 2008 15:03

nevety : daj sem nazvy tych fajlov .. pripadne mi ich vies zavesit na ftp ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 úno 2008 15:08

psiibouda : zaujima ma ten MO disk .. Jaky filesystem je na nom ? jake subory ? je tam proste jeden AC3 subor ? ktory ma v sebe timecode ? alebo na zacaitku su pipance ? na betu sme pipance nedavali ..

psiibouda
Příspěvky: 53
Registrován: 10 lis 2006 07:35

Příspěvek od psiibouda » 26 úno 2008 10:49

sagrys, tak format toho MO disku vubec netusim. Delam jen zvuk pro film, ale na MO disk jsem to nikdy neukladal, to uz pak delali v jinem studiu.
Ale pokud je zvuk pro TV (na Bete), tak synchronizuju na timecode a pokud to je pro film,tak "pipance".

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 26 úno 2008 11:28

psiibouda : uuuha .. skoda .. prave ten MO disk ma zaujima .. Mne to pride uplne zbytocny krok .. Myslim si ze tie data by kludne mohli byt na dvd alebo hociakom inom nosici ..

psiibouda
Příspěvky: 53
Registrován: 10 lis 2006 07:35

Příspěvek od psiibouda » 26 úno 2008 11:34

presne tak jsem to ja vzdycky delal. Sem myslel, ze MO diskum uz odzvonilo :). Odkud ti je posilaji?
Pak muzes zvolit moznost prepisu v jinem studiu, treba Soundsquare, nebo studio Virtual, ty se zvukem k filmu primo zabyvaji.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 26 úno 2008 12:19

psiibouda : no vacsinou sme robili spoty tak, ze to slo na digibete , kde bol aj stereo zvuk (dolby surround) .. pripadne k tomu TARGY ked to bolo vo vyssom rozliseni .. Teraz sme robili spot , kde bolo treba dat 5.1 kanalovy zvuk .. a chceli od nas MO disk .. nikto absolutne netusim jaky format to ma byt .. kedysi sme mali MO disky vo firme .. ale to je davno .. technologia umiera .. i ked stale sa to predava .. je to drahe a vela formatov (kapacit) MO diskov je .. Nakoniec sme poslali mix vo wavoch kamsi do prahy a tam to nahrali na MO disk .. nemal som ho v rukach .. vobec neviem ktory typ to je .. rad by som v buducnosti obisiel tento zbytocny krok a nasiel daku cestu ako to robit ..

psiibouda
Příspěvky: 53
Registrován: 10 lis 2006 07:35

Příspěvek od psiibouda » 26 úno 2008 13:10

5.1 kanalovy zvuk jsem jeste i delal na pasek pres DA-88, ale to je krok jeste vice zpet :)ale o neco lacinejsi.
Je to o domluve jaky format je kdo schopen prijmout, bojuju s tim porad, kdyby si jim vysvetlil ze MO disk je uz "mrtvy" a hodil jim to DVD-RAM ktery ma stejnou kapacitu.
Podle me MOD disk nema zadnou vyhodu oproti DVD-RAM.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 26 úno 2008 14:26

psiibouda : PCM800 tu mame .. Ale to sa tvarili ze na tom to nechcu .. Film vyrabaju dakde v Madarsku a jednoznacne chcu MO disk ..

NO preto ma to zaujima .. Ci ten film ide von z dakej masiny kde rovno ide ten MOD .. alebo to je problem komputer , kde to natiahne do dakeho softwaru , ten to da dokopy a ide to von na film .. lebo potom musi byt uplne jedno na jakom nosici sa im ten zvuk doda ..

Mal si ten MO disk v ruke ? co tam je ? jeden AC3 fajl ?

nevety
Příspěvky: 60
Registrován: 01 bře 2006 08:41

Příspěvek od nevety » 27 úno 2008 21:48

Pytkin: a jaky film by si chtel? King KONG,Harry P.,Sin city......?chces aji firmware co se pouzival loni?
Yamaha MG12/14, ESI ESP 1010, nEar 06, Micro KORG, Kaosspad2, Alesis 3630, P4 2,6. SATA 260GB. 512DDR2.

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 27 úno 2008 23:02

psiibouda píše:
Je to o domluve jaky format je kdo schopen prijmout, bojuju s tim porad, kdyby si jim vysvetlil ze MO disk je uz "mrtvy" a hodil jim to DVD-RAM ktery ma stejnou kapacitu.
Podle me MOD disk nema zadnou vyhodu oproti DVD-RAM.
On jde asi spíš o to, že jsou tak udělané ty promítačky a překopávat to na něco jiného by byla kapku drahá sranda.

psiibouda
Příspěvky: 53
Registrován: 10 lis 2006 07:35

Příspěvek od psiibouda » 27 úno 2008 23:07

ale zvuk je prece ulozenej na tom samem filmovem pasu, jako je obraz.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 27 úno 2008 23:20

nevety : to je jedno .. zavisi od teba , ci ti nerobi problem uploadovat data ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 27 úno 2008 23:21

psibouda : presne tak .. premietacky su nepodstatne .. zaujima nas vyroba filmu .. premietacky ho uz len prehravaju ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 28 úno 2008 00:33

psiibouda: u DTS ne.

nevety
Příspěvky: 60
Registrován: 01 bře 2006 08:41

Příspěvek od nevety » 08 bře 2008 14:06

pytkin:jo kdyz ja ti to teda nekam nahraju a poslu link. Ale nevite neco o SONY SDDS je to podstatne kvalitnejsi zvuk v sale nez s dts...
Yamaha MG12/14, ESI ESP 1010, nEar 06, Micro KORG, Kaosspad2, Alesis 3630, P4 2,6. SATA 260GB. 512DDR2.

Odpovědět