Ableton - preset reset button

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Ableton - preset reset button

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 04 črc 2012 15:26

Rád by som mal v abletone možnost pomocou tlačítka na kontroleri restnut preset.
predstavme si že mám kontroler namapovaný na nejaké parametre napr. syntaku (v mojom prípade konkretne sa jedná o 1 stopu z microtoniku)
na syntaku mám nejaký začiatočný preset, ktorý postupom tracku mením a v určitom momente by som ho chcel pomocou tlačitka vrátit naspat..??
ak máte nejaké tipy ako nato tak budem za ne vdačný

lottewerther
Příspěvky: 124
Registrován: 31 led 2003 03:20

Re: Ableton - preset reset button

Příspěvek od lottewerther » 04 črc 2012 16:26

Program change se stejným číslem?

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: Ableton - preset reset button

Příspěvek od tomy45 » 04 črc 2012 18:29

Hmm, asi ta sklamem, ale reset presetu v Abletone nespravis :-) - ak si tym myslel a ja spravne pochopil namapovanie resetu presetu :) neviem ci to chces pouzit live alebo pri "klasickom" aranzovani tracku.

Tvoj priklad by som ja osobne riesil sposobom, ze si zdvojim dany track, zautomatizujem ON / OFF tracku odkial ti idu parametre prveho presetu, povedzme part A / stopa 1 "hra" 1 minutu, krutis, pri zapnutom REC, kde ti bude nahravat midi procesy. pride moment kedy chces menit preset, stopa 1 OFF (zautomatizujes zapnutie a vypnutie stop), ides na part B / stopa 2, automatizaciou zapnes. Kde budes mat uz nastaveny ten druhy preset, namapovany, opat pri zapnutom REC nahras midi kontroling.

Neviem aky mas midi kontroler, urcite je viac sposobov, ja by som siel tymto, za predpokladu, ze aranzujem, nie live.

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Ableton - preset reset button

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 04 črc 2012 20:00

tomy: je to samozrejme na live, inak by som to riešil klasicky automatizáciami, hentak by som to nekomplikoval.. prepinaním stop to tiež neporiešim lebo ten synth má dozvuky, ktore by som tým dosekal.. chcem aby to išlo hladko a spontanne kedy si zmyslím..
ked sa babrem iba do vecí ako attack, decay alebo cutoff, tak do dokažem dat do "povodneho stavu" behom jedneho taktu.. ale ked rozbabrem tuning oscilatoru, velocity mod a podobne, tak to trvá dlho..
da sa mi to tak že si nadstavim ten preset pomocou automatizacii (v celom tracku len 1 bod v každom parametry), lenže tak sa mi to vráti na ten preset v momente ked pustím knoby čo tiež neni dobre..
lottewerther: program change spravy som z kontroleru do vst ešte nikdy neposielal, prave z toho mam obavy že to inak nepojde :D , ale nechce sa mi do toho lebo tie presety mam rozne po adresaroch.. a po čase ked tam nejaký dorobím tak aby som daval pozor na poradie, alebo zas premapovat kontroler..

napriklad so Synplantom ten problem nemam, lebo priamo ten synth ma možnost namapovat tlačitko na šipky čo posuvaju presety.. mohli si tu fičuru nechat radšej pre microtonic :wink:

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Ableton - preset reset button

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 04 črc 2012 20:50

ReaktoplazmAR píše:tomy: je to samozrejme na live, inak by som to riešil klasicky automatizáciami, hentak by som to nekomplikoval.. prepinaním stop to tiež neporiešim lebo ten synth má dozvuky, ktore by som tým dosekal.. chcem aby to išlo hladko a spontanne kedy si zmyslím..
ked sa babrem iba do vecí ako attack, decay alebo cutoff, tak do dokažem dat do "povodneho stavu" behom jedneho taktu.. ale ked rozbabrem tuning oscilatoru, velocity mod a podobne, tak to trvá dlho..
da sa mi to tak že si nadstavim ten preset pomocou automatizacii (v celom tracku len 1 bod v každom parametry), lenže tak sa mi to vráti na ten preset v momente ked pustím knoby čo tiež neni dobre..
lottewerther: program change spravy som z kontroleru do vst ešte nikdy neposielal, prave z toho mam obavy že to inak nepojde :D , ale nechce sa mi do toho lebo tie presety mam rozne po adresaroch.. a po čase ked tam nejaký dorobím tak aby som daval pozor na poradie, alebo zas premapovat kontroler..

napriklad so Synplantom ten problem nemam, lebo priamo ten synth ma možnost namapovat tlačitko na šipky čo posuvaju presety.. mohli si tu fičuru nechat radšej pre microtonic :wink:
no ale u vetsiny synthu, kdyz menis presety takhle 'sipkama', dojde prave k nechtenymu chvilkovymu vypadku a preruseni signalu. nejsem uplne abletonista, ale neslo by to vyresit treba pres 1/ instrument rack a crossfade mezi verzi presetu, se kterou si live hrajes a kopii toho samyho synthu s presetem ve vychozim nastaveni, na kterej muzes pripadne midi controllerem crossfadovat (a tu 'rozhasenou' verzi synthu, ktera ted nehraje, treba rucne uvest opet do vychozi pozice, a takhle porad dokola) 2/ nastavit si automatizacni krivkou hodnoty vsech parametru ve vychozim stavu, vypnout 'read' automatizace a jednorazove 'read' zapnout ve chvili, kdy chces resetovat synth do puvodni pozice?

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: Ableton - preset reset button

Příspěvek od tomy45 » 04 črc 2012 22:06

Tak potom 2 kontrolery na 1 synth :-) a na kazdom kontroleri 1 knob/button/sablu co ti vrati nastavenia do vychodzieho stavu modulacie vratane crossfade-u ako brooklyn pisal a sikovne ruky :-)

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Ableton - preset reset button

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 06 črc 2012 16:10

Brooklyn / juanita juarez píše: no ale u vetsiny synthu, kdyz menis presety takhle 'sipkama', dojde prave k nechtenymu chvilkovymu vypadku a preruseni signalu. nejsem uplne abletonista, ale neslo by to vyresit treba pres 1/ instrument rack a crossfade mezi verzi presetu, se kterou si live hrajes a kopii toho samyho synthu s presetem ve vychozim nastaveni, na kterej muzes pripadne midi controllerem crossfadovat (a tu 'rozhasenou' verzi synthu, ktera ted nehraje, treba rucne uvest opet do vychozi pozice, a takhle porad dokola) 2/ nastavit si automatizacni krivkou hodnoty vsech parametru ve vychozim stavu, vypnout 'read' automatizace a jednorazove 'read' zapnout ve chvili, kdy chces resetovat synth do puvodni pozice?
u vačšiny ano, ale v SonicCharge zrejme myslia na to aby sa ich syntakom dali prepinat presety za jazdy.. samozrejme že ked sa jedna o presety uplne odlišné (ine vlny, ine filtre..) tak to trochu sekne, ale ked sú si tie presety príbuzné tak je ten prechod plynulý.. dokonca som prave zistil že v poslednej verzii microtoniku už je tiež zabudovana ta fičura na prepinanie presetov (takže to by malo moj problem vyriešit, hurá), akurat je to o dost komplikovanejšie než v tom synplante.. poslednu verziu mam nainštalovanu asi 2 tyždne, zatial som si to tam proste nevšimol, neska som sa to dočítal v manuale..
keby sa mi dal z kontroleru zapnut/vypnut "read" automatizacii to by bolo uplne skvele ale ableton tuto funkciu nema a keby aj mal tak asi by som to nedostal na kontroler.. v takom pripade by mi vlastne stačilo mat ten read vypnutý pokial sa hrám a potom by som ho len zapol..
...................
no teraz už potrebujem len zoznamit sa s tým ako to prepínanie presetov funguje v microtonicu.. a z toho mi vyplyva další problém: všetky ovladacie prvky všetkych kontrolerov už mam obsadené až na novation nocturn, z ktoreho prave neviem dostat spravu "program-change"


Odpovědět