Ableton - problem pri exportu

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Synchro

Ableton - problem pri exportu

Příspěvek od Synchro »

Ahoj, dalsi problem se kterym se potykam je exportovani zvuku v Abletonu.Kdyz ciste prehravam to co jsem v abletonu utvoril tak je vse ok.Jakmile ale song vyexportuju tak se do nej prida rusive praskani, zvuk jiskreni elektriky jakoby...
davam ukazku: Netusi nekdo cim by to mohlo byt ?? :(

tomy45

Re: Ableton - problem pri exportu

Příspěvek od tomy45 »

Pred exportom, stlac STOP button. Klikni medzi "bezce" co ohranicuju odkial po kial sa ma exportovat. Pockaj kym ti klesne CPU na najnizsiu hodnotu (vpravo hore, v abletone). Potom vyexportuj. Toto sa stava pri slabsom CPU, kedze Ableton je zrut. a po viacnasobnom prehrati projektu ma dozvuk reverb, delay, atd... Cize nechaj to chvilu v klude a urob to co som napisal :)

Synchro

Příspěvek od Synchro »

Ahoj, dik za odpoved.

K tomu vykonu... upgradoval jsem "Intel(R) Core(TM) i3-2120 CPU @ 3.30GHz, 3311 MHz" a vsechno v poho, dokud jsem mel os XP.Pak jsem upgradoval os na win7 a vykon sel dolu.Sekalo se to pri zivem prehravani projektu.To jsem ale vyresil zde na foru, a Win7 dle navodu ocesal.Ted uz mi prehravani slape v pohode(zkousim stale jeden projekt).ALE zatizeni cpu mi v Abletunu neklesne pod 25%.Je to normalni?U XP to bylo tusim tak na 4%.

K tomu exportu... Pouzivam Ableton a k tomu pres rewire napichlej Reason.A zjistil jsem, ze prave veci z Reasona me zlobej a vydavaj ten nezadouci zvuk.Pro ukazku jsem vse zamutoval a nechal hrat jen jeden kanal z Reasona, kterej je sice pripojenej v Reasonu na rewire rozhrani, nic vnem ale nehraje.Tady je vysledek:
http://soundcloud.com/jirisoulak/bzumbzum

:shock:

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

OS je 64bit?

P.

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Win7 ma viac spustenych procesov na pozadi, treba ich povypinat, vratane inych tweakov. Ale ako si pisal, niektore si uz spravil. Tvoj rozdiel 4% WinXP a 25% Win7 je velmi vela. Urcite svoje robi aj rewire, praskanie v tom pripade - latencia zvuk. karty. Ako ju mas nastavenu? Mas v Abletone zapnutu podporu viacerych jadier?

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

hmm.. ja to mám s abletonom tak, že aj ked mám v abletone aj uplne natrieskaný projekt s cpu 80% a ledva sa to hýbe s lupancami atd.. tak export mi to spraví vždy čistý..
ale k veci: ked som používal reasom cez rewire tak ako samozrejmost som pokladal vyrenderovat si stopy z reasonu a potom až export z abletonu, to skús.. dalšia vec: skús pred exportom z projektu povyhadzovat všetky analyzery..

Synchro

Příspěvek od Synchro »

Tak prepnul jsem v Audio nastaveni na MME misto ASIO driveru, latence se nechal defaultni tak jak sou a vse slape OK.A ty procenta naskocej az po pripojeni rewiru, jinak cistej ableton zabere tech 4%.Takze asi problem vyresen...

Odpovědět