Ableton - Zpoždění SEND signálu

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Ableton - Zpoždění SEND signálu

Příspěvek od Magion » 17 pro 2007 13:06

Tak teď jsem přišel na jednu hrůzu v Abletonu: když jsem si do HW mixu poslal signál z MAIN out(1-2) a do dalšího stereo kanálu ten stejný, ale přes send a z jinýho výstupu zvukovky(3-4), zjistil jsem, že ten signál přes SEND(AUX) je malinko [s]spožděný[/s] zpožděný a když jsou zaráz, tak to fázuje :x

Zkusil jsem i ten stejný zvuk poslat do výstupů rovnou ( ne přes send) a fázování zmizelo!
To znamená, že i software má uvnitř sebe latenci, když člověk posílá signál na AUX!!! Ještě to testnu v Cubase - doufám, že to bude OK.

Myslel jsem si, že mám problém se zvukovkou, ale je to v softu - to čučím teda :shock:

/oprava hrube gramatiky: Safa ;-)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 17 pro 2007 13:22

presne nevim co myslis, ale v abletonu 6, kdyz sem chtel poslat send track, kde byl treba reverb na grupu z bicima, tak to melo najednou taky spozdeni, kdyz sel send primo do mastr out, tak zpozdeni nebylo... ale dalo se to vse obejit, ze kdyz sem poslal send na tu bici gupu tak jsem musel disaeblovat na ty grupe sendy, pak zpozdeni zmizelo.... jinak ableton 7 to uz nedela :) to vse jen v ableonu uvnitr nic sem do hw neposilal

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 17 pro 2007 13:22

Hm, tohle by mela resit kompenzace latence, jsem myslel, ze to Ableton umi. Ale kdyz o tom tak premyslim, jak vlastne kompenzace latence funguje - bez toho aby posouvala latenci karty?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 17 pro 2007 13:23

aka verzia abletonu to robi? to robia len softy bez automatickej kompenzacie latencie = stare verzie...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 17 pro 2007 13:26

Amorph píše:Hm, tohle by mela resit kompenzace latence, jsem myslel, ze to Ableton umi. Ale kdyz o tom tak premyslim, jak vlastne kompenzace latence funguje - bez toho aby posouvala latenci karty?
samozrejme ze POSUVA latenciu. celkova latencia DAW sa rovna latencii najpomalsieho insertu plus sampel.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 17 pro 2007 13:29

v abletonu 6 byl nejaky problem z sendama a s delay kompenzaci proste to nefungovalo jak ma kdyz se primo send track routoval jinam nez do mastr out.. dalo se to obejit jak sem psal vyse, ale nevim jestli to pomuze pro pripad Magiona... rozhodne verze 7 je vpohode

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Příspěvek od Magion » 17 pro 2007 13:31

kompenzace latence řeší většinou latenci samotných pluginů a s tím jsem v Abletonu problém neměl.

Teď mám situaci takovou, že mám zvukovku a hw mix na který mám připojený nějaký efekty.
V abletonu chci mít třeba AUX 1 nastavenej tak, že bude signál posílat rovnou ven (třeba výstupem 3-4) do jinýho kanálu na HW mixu.

No ale když se v HW mixu setkají signály z main outu a AUX, tak je tam ten problém s fází, protože abletonu nějakou chvíli trvá než ten signál přepošle na AUX send.....

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 17 pro 2007 13:31

no me tohle delaj nektery pluginy v Sonaru 7 a EnergyXT2 :(
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Příspěvek od Magion » 17 pro 2007 13:32

no je to 6

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 17 pro 2007 13:33

zkus [s]verzy[/s] verzi 7

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Příspěvek od Magion » 17 pro 2007 13:34

toto ale je otázka samotnýho Abletonu - ne pluginů...
Ale strašný spoždění mě dělali Lineq od waves a taky nejaký Voxengo eq. Tak to nepoužívám...

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Příspěvek od Magion » 17 pro 2007 13:36

7 ...no už to tak vypadá

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 17 pro 2007 14:07

niektore pluginy neoznamuju svoju latenciu hostu a ten potom samozrejme nevie kompenzovat... ale toto s tym sendom musim byt host sam, ked to robi aj bez pluginu

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 17 pro 2007 14:13

kexik: a neznas nejakej figl, jak to resit s tema nekomunikativnima pluginama?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 17 pro 2007 15:05

Cyril píše:kexik: a neznas nejakej figl, jak to resit s tema nekomunikativnima pluginama?
figel je neuveritelne tupy: nastavit ostatnym insertom rucne delay, a to bud rovno v hoste (ak to vie), alebo nasypat do kazdeho insertu delay plugin ako vst (voxengo ma napriklad jeden zadara)
druha moznost je zmrazit stopu, to by malo latenciu vyriesit

Odpovědět