Ableton - Zpoždění SEND signálu

Ostatní audio software, obecná diskuse
Magion

Ableton - Zpoždění SEND signálu

Příspěvek od Magion »

Tak teď jsem přišel na jednu hrůzu v Abletonu: když jsem si do HW mixu poslal signál z MAIN out(1-2) a do dalšího stereo kanálu ten stejný, ale přes send a z jinýho výstupu zvukovky(3-4), zjistil jsem, že ten signál přes SEND(AUX) je malinko [s]spožděný[/s] zpožděný a když jsou zaráz, tak to fázuje :x

Zkusil jsem i ten stejný zvuk poslat do výstupů rovnou ( ne přes send) a fázování zmizelo!
To znamená, že i software má uvnitř sebe latenci, když člověk posílá signál na AUX!!! Ještě to testnu v Cubase - doufám, že to bude OK.

Myslel jsem si, že mám problém se zvukovkou, ale je to v softu - to čučím teda :shock:

/oprava hrube gramatiky: Safa ;-)

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

presne nevim co myslis, ale v abletonu 6, kdyz sem chtel poslat send track, kde byl treba reverb na grupu z bicima, tak to melo najednou taky spozdeni, kdyz sel send primo do mastr out, tak zpozdeni nebylo... ale dalo se to vse obejit, ze kdyz sem poslal send na tu bici gupu tak jsem musel disaeblovat na ty grupe sendy, pak zpozdeni zmizelo.... jinak ableton 7 to uz nedela :) to vse jen v ableonu uvnitr nic sem do hw neposilal

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Hm, tohle by mela resit kompenzace latence, jsem myslel, ze to Ableton umi. Ale kdyz o tom tak premyslim, jak vlastne kompenzace latence funguje - bez toho aby posouvala latenci karty?

kexik

Příspěvek od kexik »

aka verzia abletonu to robi? to robia len softy bez automatickej kompenzacie latencie = stare verzie...

kexik

Příspěvek od kexik »

Amorph píše:Hm, tohle by mela resit kompenzace latence, jsem myslel, ze to Ableton umi. Ale kdyz o tom tak premyslim, jak vlastne kompenzace latence funguje - bez toho aby posouvala latenci karty?
samozrejme ze POSUVA latenciu. celkova latencia DAW sa rovna latencii najpomalsieho insertu plus sampel.

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

v abletonu 6 byl nejaky problem z sendama a s delay kompenzaci proste to nefungovalo jak ma kdyz se primo send track routoval jinam nez do mastr out.. dalo se to obejit jak sem psal vyse, ale nevim jestli to pomuze pro pripad Magiona... rozhodne verze 7 je vpohode

Magion

Příspěvek od Magion »

kompenzace latence řeší většinou latenci samotných pluginů a s tím jsem v Abletonu problém neměl.

Teď mám situaci takovou, že mám zvukovku a hw mix na který mám připojený nějaký efekty.
V abletonu chci mít třeba AUX 1 nastavenej tak, že bude signál posílat rovnou ven (třeba výstupem 3-4) do jinýho kanálu na HW mixu.

No ale když se v HW mixu setkají signály z main outu a AUX, tak je tam ten problém s fází, protože abletonu nějakou chvíli trvá než ten signál přepošle na AUX send.....

Cyril

Příspěvek od Cyril »

no me tohle delaj nektery pluginy v Sonaru 7 a EnergyXT2 :(

Magion

Příspěvek od Magion »

no je to 6

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

zkus [s]verzy[/s] verzi 7

Magion

Příspěvek od Magion »

toto ale je otázka samotnýho Abletonu - ne pluginů...
Ale strašný spoždění mě dělali Lineq od waves a taky nejaký Voxengo eq. Tak to nepoužívám...

Magion

Příspěvek od Magion »

7 ...no už to tak vypadá

kexik

Příspěvek od kexik »

niektore pluginy neoznamuju svoju latenciu hostu a ten potom samozrejme nevie kompenzovat... ale toto s tym sendom musim byt host sam, ked to robi aj bez pluginu

Cyril

Příspěvek od Cyril »

kexik: a neznas nejakej figl, jak to resit s tema nekomunikativnima pluginama?

kexik

Příspěvek od kexik »

Cyril píše:kexik: a neznas nejakej figl, jak to resit s tema nekomunikativnima pluginama?
figel je neuveritelne tupy: nastavit ostatnym insertom rucne delay, a to bud rovno v hoste (ak to vie), alebo nasypat do kazdeho insertu delay plugin ako vst (voxengo ma napriklad jeden zadara)
druha moznost je zmrazit stopu, to by malo latenciu vyriesit

Odpovědět