acidrack / tranzistordrums vsti

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
dendy

acidrack / tranzistordrums vsti

Příspěvek od dendy »

http://acidspace.acid-milch-und-honig.d ... lugins.htm
Obrázek
Obrázek

ten acidrack ocividne silne inspirovany nord rack-om :-) samozrejme nechy ta sa ale v niecom je dobry a na to ze je free urcite stoji za vyskusanie.. prekvapivo dobre si vedie v basoch a filter ma tiez v celku prijemnu rezonanciu (pokial sa nevtoci uplne na 100%) ... jedine co je uplne otrasne spravene je FM modulacia - tu odporucujem ani netocit, funguje uplne desne, teda skorej nefunguje :-))) ale na jednoduche zvuky nie moc modulovane imho pouzitelne ...

Sane

Re: acidrack / tranzistordrums vsti

Příspěvek od Sane »

Po zakoupení verze Transistordrums Pro trochu s tvůrcem těchto VST komunikuju. Co se týče Acidracku, tak je to celkem dobrý synth, ale jeho "update" byl ukončen. Jednu dobu jsem se na něm hodně vyblbnul, nicméně tu už někdo psal, že FM modulace je otřesná a raději se o ni ani nepokoušet.

Nuže, autor mi na konci června psal, že připravuje Acidrack 2, právě z důvodu, že by chtěl "vylepšit" FM modulaci (mimo jiné), se kterou u první verze spokojený nebyl. Nová verze Acidracku měla být hotová do několika dnů, bohužel onemocněl, a když jsme ale nedávno komunikovali, je jeho prioritou dokončit rozdělaný hudební projekt a až poté se zaměřit na VST.

Zde je přepis jednoho z mailů; exkluzivně se dozvíte co se chystá a snad i dokončí:

hey sejn!

you did it for the transistor drums ;)
i remember, that you were one of the 6 downloaders (of summary 60 000
downloaders) who donated something for one of my 2 VSTs , and i was very
happy about this :)

a month ago i stopped working on acidrack in the version you know. i build
it for my own work to make my records with it, but because of it was my very
first VST i did many many mistakes (nagscreens, wrong working FM, CPU
killing and some other nice problems) and in the result i was very angry,
deleted the whole synth arrangement and ate the harddisk. now i have
stomach-ache, i cant rebuild this old acidrack and i started a new version
(acid rack 2). i will finish the work in the next days and it is very much
better than the old version. if i forget to send it to you, please remind me
in one or two weeks!

i also work on a synth that is a litle inspired by the waldorf pulse
synthesizer but it is not ready yet.

cheers, andi.

Sane/Sejn :wink:

dendy

Příspěvek od dendy »

to znie velmi zaujimavo...

Sane

Příspěvek od Sane »

Tak jsem včera obdržel mail, že AcidRack2 už je na světě, jen se zatím nemůže rozhodnout, zda ho nabídne jako freeware, donationware nebo shareware. Prý má taky novou verzi TransistorDrums, která nebude už jen na bázi samplů a celkově bude mít jiné GUI, no a ještě mi poslal speciálně na ochutnávku jeho nové VST Stylobox.

Mějte se

dendy

Příspěvek od dendy »

napis mu nech to normalne predava za nejku adekvatnu nie moc velku cenu;) sice mu to urcite cracknu ale par nas serioznych ludi si to kupi a on bude mat motivaciu dalej na tom pracovat...

Sane

Příspěvek od Sane »

Dendy, nevím, jestli jsem jeho zas tak velkej kamarád, abych mu mohl do tohodle kafrat, ale můj názor je takový, že by to mělo být free a možnost podpořit ho v dalším vývoji by mělo být přes tlačítko "donation" a volbou individuální částky, podle toho, jak to kdo cítí. Myslím, že tímhle stylem podobní developeři vydělají víc než když je "donation" pevně dáno hodnotou 9€ jako v případě Transistor Drums. Někomu to prostě přijde hodně, někomu zas málo a někoho to úplně odradí. Já už něco málo VST tvůrců podpořil - ať už šlo o Angular Momentum, nB Audio (omnitaur.se), Fretted Synth Audio nebo třeba Wavosaur a pokaždé dle toho, jak mi který efekt/synth/audio soft (po)slouží.

dendy

Příspěvek od dendy »

tak ja sa musim priznat, ja som teda nakupil dost softu (vsetky komercne veci ktore pouzivam mam kupene zaplatene) ale ked je nieco len donationware nejak sa nikdy nedonutim darovat :-)

Sane

Příspěvek od Sane »

Nové VST od tohodle typana ke stažení zde:

Obrázek

http://acidspace.acid-milch-und-honig.d ... chines.htm

Třeba nová verze TransistorDrums vypadá o dost líp...

Obrázek

Kdo může, nechť pošle menší obnos... byť i 1EUR...

AcidRack2 bude nejspíš shareware.

Sane/Sejn

dendy

Příspěvek od dendy »

nevies kedy bude acidrack2 ? v celku sa na neho tesim, ak poriadne prerobi tu fm modulaciu tak to moze byt fajn a potom hadam aj donate poriesim :) a este by mohol trosku doladit filter, pri vysokej rezonancii robil dost neziaduce efekty...

Sane

Příspěvek od Sane »

Kámo, to fakt nevím, ale jelikož už je AR2 hotovej, tak těžko říct, co vychytal. Každopádně mi Andi říkal, že hlavní je vylepšit tu FM syntézu. Já neviděl ještě ani GUI, nic... nevím. Doufám, že většinu knobů z první verze zachová, hlavně Unison - jen bych možná u Unison uvítal třeba více možností nastavení, nebo třeba přidat chorus... ale zas nemůžu si moc vymýšlet, u free VST se musí brát co je. Taky to bude pro mě překvapení - nemůžu se dočkat :wink:

Sane

Příspěvek od Sane »

První ochutnávka AcidRack2 v podobě mp3.

Andi:
"in the next weeks I will upload the new version
of acidrack :) here is a little demo song I
made with it:"

Sane

Příspěvek od Sane »

Ou... jé.... už se to blíží.... :twisted:

Obrázek

----------------

Edit:

Usmlouval jsem AcidRack 2 na 20€ za full verzi. Proto prosím ty, které tento synth zaujme, zda by nemohli poslat developerovi tento nebo jiný finanční obnos prostřednictvím PayPal.

Odpovědět