Aktualni Soft Reverby
Aktualni Soft Reverby
Ahoj!
Aktualně přemýšlím, nad koupí dalšího soft reverbu. Mám Logic Space Designer - nepoužívám - nesedl mi.
Valhallaroom - používám na lead zvuky , klávesy, vokal
D16 - Toraverb - jen občas na dlouhé synth dozvuky.
Chtěl bych ještě mi chybí něco na celkový reverb pro beaty , samostatný snare/clap plates a menší rooms tretment.
Uvažuji o Reverb Classics od NI , ale ještě nejsem 100% přesvědčen - nějaké další typy - kromě lexicon , kterej je moc drahej..
p.
Aktualně přemýšlím, nad koupí dalšího soft reverbu. Mám Logic Space Designer - nepoužívám - nesedl mi.
Valhallaroom - používám na lead zvuky , klávesy, vokal
D16 - Toraverb - jen občas na dlouhé synth dozvuky.
Chtěl bych ještě mi chybí něco na celkový reverb pro beaty , samostatný snare/clap plates a menší rooms tretment.
Uvažuji o Reverb Classics od NI , ale ještě nejsem 100% přesvědčen - nějaké další typy - kromě lexicon , kterej je moc drahej..
p.
Re: Aktualni Soft Reverby
muzes zatim zkusit i neco free:
Acoustica Nebula Free - ma v sobe neco od lexiconu, kvalitni, ale clovek musi prekousnout trochu neohrabanejsi gui a omezene nastaveni, nicmene pouzivam casto.
Bootsy EpicVerb - docela fajn i na kratsi mistnosti
interni cubase Roomworks na perkusivni a bici veci taky vubec neni spatnej!
U tech beatu je casto docela dulezity ten reverb spravne doekvalizovat
No a v neposledni rade na beaty casto (i lip) funguje kratkej filtrovanej delay.
Acoustica Nebula Free - ma v sobe neco od lexiconu, kvalitni, ale clovek musi prekousnout trochu neohrabanejsi gui a omezene nastaveni, nicmene pouzivam casto.
Bootsy EpicVerb - docela fajn i na kratsi mistnosti
interni cubase Roomworks na perkusivni a bici veci taky vubec neni spatnej!
U tech beatu je casto docela dulezity ten reverb spravne doekvalizovat
No a v neposledni rade na beaty casto (i lip) funguje kratkej filtrovanej delay.
hudba http://www.martinlinda.cz, práce http://www.cinemax.cz
lakaTOM-Thak píše:A poridit UAD2 te nelaka?

ostatním děkuji za tipy - nebula staženo - rád vyzkouším i ostatní.. ale sem jen apple
amorph : jakej ten delay používaš na beaty?
amorph : jakej ten delay používaš na beaty?
docela casto jen ten interni cubasovskej. Jednoduse L a R kanal s ruznym nastavenim delaye, typicky treba nejakych 15 a 20 ms nebo jak ti to sedne, pomerne malej feedback a lowpass filtr tak aby se to dobre pojilo s puvodnim signalem a moc nevycnivalo. Nekdy zas na efekt sedne i delsi delay treba na ctvrtovou dobu a lehce primichat, aby to ziskalo lepsi groove, ale to uz je teda trochu jinej zamer.
hudba http://www.martinlinda.cz, práce http://www.cinemax.cz
- ReaktoplazmAR
ja zas v poslednej dobe uvažujem nad Valhallou, čítal som tu na nu samú chválu..
Momentálne používam najradšej tieto tri:
Reverb v Abletone (dobrý na všetko
)
Kjaerhus Classic Reverb (krátke časy, jemné domiešavanie)
EpicVerb (na velké intenzívne priestory s dlhým časom)
naopak Toraverb mi vobec nesedí (z toho balíku D16 efektov mi príde asi najslabší), viac krát som sa pokúšal ho použit a nakoniec som ho vždy vymenil, ak by ste mali nejaký tip na čo je podla vás Toraverb dobrý a pri akých nadstaveniach, tak by som to rád vyskúšal..
ešte ma napadá Magnus Ambience ./viewtopic.php?t=9545 ale mna nebaví.. a napr. TAL-Reverb, Voxengo OldschoolVerb...
Momentálne používam najradšej tieto tri:
Reverb v Abletone (dobrý na všetko

Kjaerhus Classic Reverb (krátke časy, jemné domiešavanie)
EpicVerb (na velké intenzívne priestory s dlhým časom)
naopak Toraverb mi vobec nesedí (z toho balíku D16 efektov mi príde asi najslabší), viac krát som sa pokúšal ho použit a nakoniec som ho vždy vymenil, ak by ste mali nejaký tip na čo je podla vás Toraverb dobrý a pri akých nadstaveniach, tak by som to rád vyskúšal..
ešte ma napadá Magnus Ambience ./viewtopic.php?t=9545 ale mna nebaví.. a napr. TAL-Reverb, Voxengo OldschoolVerb...
mozno to co hladas, pracuje to aj ako VST plugin
MX400 je hw krabice, Prvotsky se pta na sw verby.
pokial iba software VST, tak m40 od T.C.electronic, alebo UAD 1. D16 toraverb ma dobry interface, ale prakticky nepouzitelny ako tona dalsieho hudobneho softwaru. IK multimedia CSR
je uz troska vyraznejsi, ale rovnako sa hlti sam sebou. vyhradne ako ciste dozvuk asi Altiverb. skus este toto
nieje to sice Lexicon PCM bundle, ale ma tam zopar dobrych vzoriek
Naposledy upravil(a) blueevil dne 26 bře 2013 20:23, celkem upraveno 1 x.
-
- Profesionál
jestli chces neco na kratkej dozvuk / charakter / modulaci, urcite bych poridil valhalla ubermod, to je podle me vyborna vec, ktera v kazdym nastaveni zni zajimave a inspirativne, je radost to pouzivat.
1) uvest UAD 1 jako priklad ciste SW verbu je naprosto mimo
2) veta "D16 toraverb ma dobry interface, ale prakticky nepouzitelny ako tona dalsieho hudobneho softwaru." ma byt chapana jak? Ze ma dobry interface, ale jinak je nepouzitelny? Tak pro o nem vubec pises?
2) veta "D16 toraverb ma dobry interface, ale prakticky nepouzitelny ako tona dalsieho hudobneho softwaru." ma byt chapana jak? Ze ma dobry interface, ale jinak je nepouzitelny? Tak pro o nem vubec pises?
Snáď to nebude scestné, ale celkom fajn je Sonnox Oxford Reverb, http://www.sonnoxplugins.com/pub/plugin ... reverb.htm . Baví ma to EQ a celkovo je pre mňa celkom prehľadný.
to vie tu kazdy ze UAD 1 je akceleracna karta s pluginmi, no je to dobra alternativa s RealVerb Pro, compresorom Teletronix a chanel stripom v zaklade, nikde Prvotsky nepisal o abscencii PCI slotu, co ty na to?Kermitak píše:1) uvest UAD 1 jako priklad ciste SW verbu je naprosto mimo
interface, GUI, prostredie, neviem ako to ty nazyas, lebo uprimne, niektore az psychicky unavuju