musim jednoznacne doporucit, pre mna osobne absolutne TOP synth pre psytrancove basy.. na ziadnom inom SW (ani na HW z tych co mam) som tak rychlo nenaladil super slapajucu fullon psy basu ...
bassline píše:co je to za efekt unison/chorus ? ...podla parametrov sa zda ze je to len chorus...unison je nieco uplne ine...hmm
No předpokládám, že když necháš Depth na nule, ale mix toho efektu naplno (resp 50/50), tak nebude fázový posuv modulovaný LFOčkem (čili to nebude chorus) a dosáhneš jen zdvojení původního zvuku
jo to je skorej hranie sa zo slovickami.. samozrejme plnohodnotny realny unison funguje na principe zdvojenia (zviacnasobenia) priebehu priamo v oscilatore s tym ze sa syncuje start fazy vskych "suboscilatorov" s note ON, a vsetky su rozladene o rovnaku hodnotu a posunute v priestore... a funguju ako jeden oscilator.. az nasledne su zmiesavane (pri viacoscilatorovom synte) a idu do filtra...
ale pri jednooscilatorovom synte ako je alien je to trosku menej podsatene.. henten efekt bol mysleny tak ze kombinuje vplyv unisona a chorusu, v podsate aj chorus modul v nord modular G2 sa v urcitych nastaveniach sprava skorej ako unison (co sa tyka jeho vplyvy na charakter zvuku).. takze nehral by som sa az tak zo slovickami, podsatne je ze na psybasy fakt neviem o lepsej alternative medzi SW a HW(ktory mi presiel rukami) .. a to nehovorim preto ze som spravil jeden demo track, naopak ten demo track a ten testimonial som napisal prave preto ze ten synth ma fakt dostal. uprimne. vazne. ja nepotrebujem si vymyslat. a nie som podplateny ))
Da se z toho dostat i neco atypickeho? Zajimave spektra etc etc.. tb-303 taky prekvapila v moment kdy nekdo otocil knobem a ono to udelalo "Squiqcki WOW!"
no zaklat je velmi pevny a silny oscilator takze z dalsim externym efektovanim z toho mozes dostat aj ine ako basove zvuky.. checkni moj track alienated gene
okrem basy je alien303 pouzity este na arpeggio co zacne na 0:54 a melodiu co zacne na 6:01 - efektovane externe EQ (odresanie basov) a este myslim kjarjehus phaser classics ..
pri choruse sa moduluje delay opozdeneho signalu, nie fazovy posuv...keby si nemoduloval delay, zvuk by ostal staticky...
dendy:
od kedy sa na psy basoch pouzivaju zhutnovacie efekty ako chorus ?
no priamo na psy base nie ale prave v tom je vyhoda ze sa da alien pouzit aj na ine ako psy basu.. a btw. pri velmi malych casoch rovnajucich sa dlzke jednej periody je opozdeny signal vlastne fazovy posuv jediny rozdiel je ze pri choruse mas len 1 verziu posunutu a pri unisone trebars 16 ... v podsate princip unisona a princip chorusu je velmi podobny, jediny rozdiel je v casoch
ja som sa s tym hral hodinu a nedokazal som naladit nic dobre. to robili v tom synthmakeri? mozno je to len na psytrance co zase ja moc nechapem. kedysi davno bol genialny softik na "generovanie" psytrance liniek od Arguru (in memoriam) nazvany Saiko, staci tukat na gadget a za jeden den mam jedno DVD super psytrance basovych liniek ))
co inak nechapem je rezonancia ked to pekne vypalis, zrazu mas z toho distorted acid bass. obalky su velmi pomale ci co, jednak atak sa zacne chytat az velmi neskoro ked ho menim a zase uplne som inak zvyknuty na zvuk ked je attack 0, delay velmi maly a vacsi sustain. trochu by trebalo aj vylepsit design.
Naposledy upravil(a) demsky dne 25 lis 2007 12:35, celkem upraveno 3 x.
Mno vzpominam si na jeden genialni soft na basy, Rubber Duck, predchudce Rebirthu, ta uzasna basa ktera se na tom dala nakroutit, jenom ze predbehl dobu a dneska se neda s nicim syncovat neb je svou povahou stand alone pattern sequencer a nasledne renderovany wav exporter.
demsky píše:ja som sa s tym hral hodinu a nedokazal som naladit nic dobre. to robili v tom synthmakeri? mozno je to len na psytrance co zase ja moc nechapem. kedysi davno bol genialny softik na "generovanie" psytrance liniek od Arguru (in memoriam) nazvany Saiko, staci tukat na gadget a za jeden den mam jedno DVD super psytrance basovych liniek ))
no vidis.. saiko to bol skorej vtip ako nieco realne pouzitelne ani tie zvuky nezneli zrovna profi jasne alien sa nespravca uplne standartne ale prave on je orientovany HLAVNE na psy bass a v tom je genialny.. naslapsu psy basu som v nom natocim za par minut bez nutnosti akejkolvek externej ekvalizacie (low 30 hz low cut) a to sa mi zo ziadnym inym SW/HW nepodarilo zatial...
jo v tom je synthmaker uplne super.. dobre sa tam riesi logika prepojeni, GUI, obecne veci.. an a citlive casti kodu (filtre, oscilatory) mozes pouzit priamo C++ / ASM kod ... tiez sa trosku hram so SM ale este mi to moc nejde pre niektore veci neni dokumentacia moc dobre popisana ... ale inac je to o 3 triedy lepsi soft ako SynthEdit ...
Offtopic: Fractal ty mas tiez QuataFire610 ???? sranda ja tiez ))