Alloy iZotope

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
sunrise
Příspěvky: 73
Registrován: 01 kvě 2007 12:55

Alloy iZotope

Příspěvek od sunrise » 04 bře 2010 09:26

Ahoj, v ČR jsem zatím nenašel nikoho, kdo by aktivně používal Alloy od iZotope - když jsem ho loni mohl mít za 100 USD v rámci promo, tak jsem to odřekl a teď po odzkoušení dema jsem před složitým rozhodnutím - koupit - nekoupit? Mám Ozone 4 a jsem spokojený, ale ten je defaultně určený pro mastering - čím řešit samotný mix. Plugins v Cubase 5 je dost, ale příjde mi, že Alloy je opravdu funkční, zvukově mě baví jen mě přijde "stejný" jako Ozone. Kdo poradí? Děkuji všem
Win7 64bit pro, 4core, Intel i7-920, 12GB 1800MHz
Mackie Control Universal PRO, Steinberg MR816x, KRK V8II
Cubase 5, Battery 3, Kontakt 4, NEXUS2, Largo, Roland SH-201, Korg MS-20,
Fat funker & 5060, Neumann U87 classic, RODE: NT 2A, UAD-2 DUO

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Alloy iZotope

Příspěvek od Amorph » 04 bře 2010 11:23

nevidim duvod, proc nepouzivat ozone i v mixu. Zvlast pokud ti alloy prijde stejnej.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Alloy iZotope

Příspěvek od delay » 04 bře 2010 11:35

Mám pocit, že T-Racks od IK Multimedia je dobrá alternativa na zvážení - hlavně díky emulaci Pultec a Fairchilda, který dělá třeba i UAD, a který se i od IK podle mě povedly a zrovna tyhle dva kousky se do mixu dobře hodí, ikdyž Fairchild je super na master. A slevy mají taky výrazný.

Uživatelský avatar
sunrise
Příspěvky: 73
Registrován: 01 kvě 2007 12:55

Re: Alloy iZotope

Příspěvek od sunrise » 04 bře 2010 11:39

delay píše:Mám pocit, že T-Racks od IK Multimedia je dobrá alternativa na zvážení - hlavně díky emulaci Pultec a Fairchilda, který dělá třeba i UAD, a který se i od IK podle mě povedly a zrovna tyhle dva kousky se do mixu dobře hodí, ikdyž Fairchild je super na master. A slevy mají taky výrazný.
Takhle - hledám něco na mix projektu - na master používám Ozone k maximální spokojenosti. Alloy má některé opravdu dobře použitelné šablony i na postprodukci. Člověk si chce spoustu věcí automatizovat a usnadnit, proto se mi líbí myšlenka používat i presety. T-racks mám zafixovaný jako hlavně masterovací SW - pletu se?
Win7 64bit pro, 4core, Intel i7-920, 12GB 1800MHz
Mackie Control Universal PRO, Steinberg MR816x, KRK V8II
Cubase 5, Battery 3, Kontakt 4, NEXUS2, Largo, Roland SH-201, Korg MS-20,
Fat funker & 5060, Neumann U87 classic, RODE: NT 2A, UAD-2 DUO

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Alloy iZotope

Příspěvek od delay » 04 bře 2010 11:46

No, nepleteš, ale já teda znám jen Ozone. Alloy vůbec. Jen stejně jako Amorph nevidím důvod proč nepoužít některý "racky" z T-Racks na samostatný stopy, třeba právě Pultec EQ je krásně čistej EQ a Fairchild zase zajímavej komp. Krom toho tam pak máš typickej multiband, clipper, brickwall ale treba i optokopresor, kterej na stopu taky funguje...

PS: Taky sem se rozmyslel jestli na master Ozone nebo T-Racks, takže sem Ozone zkusil a vubec me nebavil, T-Racks je podle me o krok dal, mozna o dva. Ale je to jen muj nazor. Multiband treba pouzivam interni v Cubase.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Alloy iZotope

Příspěvek od delay » 04 bře 2010 11:48

Anebo zkus primo UAD, nejakou zakldni kartu a par pluginu. Pro me to byl zajimavej prinos.

Uživatelský avatar
sunrise
Příspěvky: 73
Registrován: 01 kvě 2007 12:55

Re: Alloy iZotope

Příspěvek od sunrise » 04 bře 2010 11:50

Tak a dilema je na světě!

Alloy digital download za 5.600,- CZK s DPH
T-racks Deluxe - krabice za 9.690,- CZK s DPH - teda bavíme-li se o této verzi:

http://disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,4108
Win7 64bit pro, 4core, Intel i7-920, 12GB 1800MHz
Mackie Control Universal PRO, Steinberg MR816x, KRK V8II
Cubase 5, Battery 3, Kontakt 4, NEXUS2, Largo, Roland SH-201, Korg MS-20,
Fat funker & 5060, Neumann U87 classic, RODE: NT 2A, UAD-2 DUO

Uživatelský avatar
sunrise
Příspěvky: 73
Registrován: 01 kvě 2007 12:55

Re: Alloy iZotope

Příspěvek od sunrise » 04 bře 2010 11:54

delay píše:Anebo zkus primo UAD, nejakou zakldni kartu a par pluginu. Pro me to byl zajimavej prinos.

UAD ani TC v plánu není - chci investovat částku jako za Alloy - tedy pokud vůbec, jde mi o usnadnění práce, protože v důsledku vše co k práci potřebuji mám ve studiu, jen hledám nové cesty - partnerka by to nazvala, že už nevím co by, ale to kluci asi znáte :)))
Win7 64bit pro, 4core, Intel i7-920, 12GB 1800MHz
Mackie Control Universal PRO, Steinberg MR816x, KRK V8II
Cubase 5, Battery 3, Kontakt 4, NEXUS2, Largo, Roland SH-201, Korg MS-20,
Fat funker & 5060, Neumann U87 classic, RODE: NT 2A, UAD-2 DUO

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Alloy iZotope

Příspěvek od delay » 04 bře 2010 12:33

Hm... Tak minulej rok měly fakt super slevu, že za tyhle prachy jsi ziskal T-Racks Deluxe + Reverby + ten jejich sampler, bohužel je to fuč asi.
Jinak za 5600 by jsi UAD1 sehnal a myslím i s pár pluginama navíc. Žádnej jinej SW mě z hlavy nenapadá, ale SW má jednu výhodu - partnerka ho nevydí :), teda až na krabici na poličce (když jí tam chceš mít) :)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Alloy iZotope

Příspěvek od biscuit » 04 bře 2010 12:57

hele t racks nemusis kupovat celej bundle. jdou koupit i jednotlivy pluginy. urcite stoji za to opto compressor, peknej je fairchild, pultec zni taky pekne, clipper je zajimavej, naopak limiter me treba nevzal a ty zlaty pluginy mi prijdou takovej prumer, nic co by clovek musel mit..
v lete probihal group buy, kde si mel myslim za 99 dolacu (ve finale) 5 pluginu dle vlastniho vyberu..

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Alloy iZotope

Příspěvek od Amorph » 04 bře 2010 13:14

Moznosti co pouzivat na mix je spousta. Pokud mas Ozone, tak Alloy imho nebude nic jinyho, nez to samy v jinym gui a s jinyma presetama. Ale z toho co pises, mam trochu pocit, ze by ti stacily nejaky supr-dupr-mix-special presety pro Ozone;) V takovym pripade ti, ale zadnej jinej novej soft nepomuze, protoze stejne nebudes vedet co vlastne delas... Ber to plz. v nadsazce. sam jsem rad, kdyz u nejakyho pluginu najdu fungujici presety a ty pak muzu rychle nasadit na konkretni situace.

Z dalsich veci, co by podle me staly za zkousku napr.
Voxengo - http://www.voxengo.com/ - pekny dobre znejici pluginy za rozumnou cenu i s moznosti dema a ma i par uzitecnejch free kousku

urcite je dobry se rozhlednout i ve free vodach, sam nektery veci pri mixu s uspechem pouzivam
npr. digital fishphones - http://www.digitalfishphones.com/main.p ... &subItem=1
nebo bootsy - http://varietyofsound.wordpress.com/vst-effects/

Odpovědět