arpeggiator AU pro OSX - midi plugin (tipy)

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

arpeggiator AU pro OSX - midi plugin (tipy)

Příspěvek od martinrx » 12 srp 2010 17:18

Zdravím, taknějak sháním jednoduchý, ale použitelný arpeggiator pro OSX který bych mohl použít v DP7.
Zřejmě by to měla být něco jako midi plugin. Existuje vůbec něco? :?:
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6


martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Re: arpeggiator AU pro OSX - midi plugin (tipy)

Příspěvek od martinrx » 12 srp 2010 20:19

Hmm, tohle už jsem vygooglil taky jenže jsem ani nepochopil jak to nainstalovat, natož používat. není v tom instaler jen plugin který je označen jako AU ale má příponu .vst, tak nevím....
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: arpeggiator AU pro OSX - midi plugin (tipy)

Příspěvek od tomy45 » 12 srp 2010 21:48

Neviem, pride mi to v pohode na ovladanie.

Ten subor stiahni, nakopiruj do: /Library/Audio/Plug-Ins/VST

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Re: arpeggiator AU pro OSX - midi plugin (tipy)

Příspěvek od martinrx » 12 srp 2010 22:26

jj dík, to už jsem udělal ale bohužel nic... s jakým softem to používáš?
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: arpeggiator AU pro OSX - midi plugin (tipy)

Příspěvek od tomy45 » 13 srp 2010 06:27

Ono by to malo byt jedno aky DAW mas, hlavne aby podporoval AU. A po nakopirovani do toho adresara spustis DAW, scan plugins. Objavi sa vo Folder AU v tvojom DAW. Ak mas Logic, defaultne hlada pluginy pri startu, takisto aj Ableton. Pisu ze je to AU, koncovku ma .vst tak skus este nakopirovat ten subor do rovnakeho path ako som uviedol len posledny adresar bude Audio Units a nie VST.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: arpeggiator AU pro OSX - midi plugin (tipy)

Příspěvek od EXCOM » 13 srp 2010 11:12

martinrx : tu mas priamo link ktory je pre MAC a mas v nom aj AU http://www.mucoder.net/hypercyclic/down ... 72.mac.zip

potom ho nakopiruj do : Macintosh HD > Library > Audio > Plug-Ins > Components

vytvoris Software Instrument Track a pridas, tu je strom kde ho najdes
Screen shot 2010-08-13 at 11.13.20 AM.png
Screen shot 2010-08-13 at 11.13.20 AM.png (203.27 KiB) Zobrazeno 257 x

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Re: arpeggiator AU pro OSX - midi plugin (tipy)

Příspěvek od martinrx » 13 srp 2010 11:35

Jj, díky chlapci za snahu, to vše jsem samozřejmě udělal, jen je problém že Digital performer tu plugin vůbec nevidí - at už ji dám mezi components nebo VST. Asi to kupodivu bude skutečně tím DP7 - on si samozřejmě při startu kontroluje taky všechny pluginy, ale tuhle bohužel nevidí.
Podařilo se mi to rozjet jen jako standalone, jenže když jsem se pokusil o propojení s DP přes IAC driver taky to nefunguje.
Já bych si ale stejně radši představoval něco jako midi plugin - tak aby to bylo přímo v midi stopě - chci tím řídit především externí synty.

Každopádně děkuji za zájem.
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: arpeggiator AU pro OSX - midi plugin (tipy)

Příspěvek od EXCOM » 13 srp 2010 11:48

martinrx : jaj, az teraz som si vsimol, ze pod DP7 8) sorac..
ale cital som na nete ze ta cesta plati aj pre DP7, kam mas dat AU

Digital Performer:Installing AU plug-ins
When installing Audio Unit plug-ins the installer should automatically place the plug in in the correct Directory. However, if adding AU's manually they should be placed Library / Audio / Plug-ins / Components folder. They can be placed in either the System or User library folder. When Digital Performer is first launched after the instalation of a new AU plug in it will initiate a scanning process to load it. If the scanning process fails then the plug-in will not be available.


no a mozno bude problem ten ze nejde pod DP7, v manualy sa spominaju len tieto DAW
  • Ableton Live 6.0.7 (Windows, Mac OSX)
  • Cubase 4.0.3 (Windows, Mac OSX)
  • Energy XT2 (Windows, Linux)
  • Logic 7.2 Express (Mac OSX)

f.un
Příspěvky: 114
Registrován: 08 čer 2006 08:14

Re: arpeggiator AU pro OSX - midi plugin (tipy)

Příspěvek od f.un » 29 srp 2010 22:29

ja som si k Logic-u kupil tento minimidikeyboard, hlavne koli zabudovanemu arpegiatoru...celkom pouzitelne riesenie

http://www.akaipro.com/lpk25
macbook, maschine, logic 9, korg zero4, lpk25, yorkville ysm1

Odpovědět