Atmosphere Strings - a co dál?

Ostatní audio software, obecná diskuse
nathanael

Atmosphere Strings - a co dál?

Příspěvek od nathanael »

Zdravím electrozone.cz, máte to tu pěkné :)

Už nějakou dobu používám skvělý nástroj Spectrasonics Atmosphere. Nejvíce jsem si v něm oblíbil sekci Accoustic Hybrid Strings. Jenže tam je těchto stringů něco málo přes deset a tím to končí. Mě to poslední dobou přestává stačit. Koukal jsem se tedy na nějakou alternativu - logicky jsem hledal stringy nejdříve v nějakém symfonickém softwarovém orchestru, ale nic mi zatím nevyhovovalo. Chtěl bych se tedy zeptat, jestli existuje něco, kde bych našel více těch Accoustic Hybrid Strings jako jsou v Atmosphere (třeba i lepších). Nevíte prosím kde hledat?

lukemarty

Příspěvek od lukemarty »

Spectrasonics dela nejake AKAI CD s ambientnimi zvuky. Tak je taky moc peknejch ploch. Muzu se podivat jak se to presne jmenuje. Hodim se potom nazev. Ale spis bych se soustredil na osobni creativni slozku pri kompozici. Stavet to na konkretni barve je sice mozne ale riskujes tim, ze "barvy" dojdou a nebo, ze tvoje hudba bude stejna jako hudba stovek dalsich hudebniku.

Symfonak ma taky omezenej pocet barev a zahraje tisice skladeb a kazdou jinou :)

nathanael

Příspěvek od nathanael »

lukemarty: takže myslíš, že je to lepší řešit symfonickým orchestrem? no jo, já zkoušel garritana a zvuk těch nástrojů tam se mi vůbec nelíbí - takové slabé (i po zvýšení hlasitosti), nemastné, neslané. Asi teď odzkouším EWQL SO Gold a snad to bude lepší. Ale docela se mi líbí i MOTU SI a nejlepší je prý Vienna SO (ten 260 GB balík)...no s tou stejnou barvou máš určitě pravdu, ale já tedy spíš ty stringy z atmosphere beru jako hotový preset, je to nazvučené, asi i nareverbované (což u orchestru pokud vím profíci moc nechtějí) a mě se to líbí tím, že nemusím nic řešit - zní to dobře a já se můžu věnovat jen sázení not, ničemu dalšímu....co se týká toho AKAI CD, tak o tomhle konkrétním od spectrasonics nevím, ale já tedy jiné plochy než ty stringy nechci - a na tom CD počítám budou i nějaké elektronické pady,fx a další blbosti, které prostě stejně nepotřebuji...

nooly

Příspěvek od nooly »

ewql gold je dobra vec... ja mam este peter siedlaczek string essentials...

Poklop

Příspěvek od Poklop »

je to tak, že je potřeba mít toho víc, s jedním pluginem nebo akai CD to nevyřešíš.

nathanael

Příspěvek od nathanael »

Poklop: jasný no...ale poradíš teda něco kde budou podobně "hustě" znějící stringy jako v atmosphere? kromě symfonických orchestrů, je třeba v tom morphology něco dobrého?

Poklop

Příspěvek od Poklop »

----------------
Naposledy upravil(a) Poklop dne 13 úno 2007 22:58, celkem upraveno 6 x.

Poklop

Příspěvek od Poklop »

Stringy v Atmosfere jsou v běžné symfonii skoro nepoužitelný. Je to spíš plocha, než reálnej zvuk smyčců. Má super zvuk a působí dobře, když chceš v lektronice navodit orchestrální nádech. S ostatníma orch zvukama a smyčcema je ale trochu nekompatibilní.
Když skládáš orchestrálku, tak musíš hledat optimální barvu zvuku (stejně jako v elektronice). K.Svoboda kombinoval Sedláčka, Hypersonic, Ewql platinum a další, už si nevzpomínám. Dokázal na tom udělat aranže (o 5ti zvucích), které se tvářily naprosto v pohodě jako živý.
Je to samozřejmě i v technice - v notách, CC apod.
Pokud chceš stringy do elektroniky (pro oživení) tak hledej hybridní plochy, který se tam hoděj víc (třeba na XX Large 800 PADS jsou asi 2libový strings plochy)
Strings essential je super věc, kde jsou až 4 střídající se vrstvy pro oživení.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

poklop : dost je to necitatelne .. radsej nabuduce bez diakritiky ..

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Jee, Pytkine, ty jsi zpatky?

nathanael

Příspěvek od nathanael »

Poklop: díky že jsi mi v tom udělal jasno...právě že ty stringy s atmosphere se mi také zdály nekompatibilní například s tou slabotou z garritana...a chci to přesně na to co říkáš - spíše na oživení elektroniky, než na čisté orchestrálky - do těch se zatím příliš nepouštím...

No a v tom strings essentials jsou taky ty hustý stringy jako z Atmosphere?
Není toho někde víc, než 2-4?

BTW, K. Svoboda byl machr - nedávno jsem slyšel na Rádiu 1 jednu z jeho skladeb do Návštěvníků a bylo to úplně hustý electro (ale myslim že to nebyla ta ústřední skladba), i na dnešní dobu vážně dobré...RIP...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

mam tu take CD ktore sa vola RETRO .. Je tam velmi vela hudieb z ceskych filmov .. z navstevnikov je tam asi 5 kuskov .. Ak mate zaujem , hodim to dakde ..

Poklop

Příspěvek od Poklop »

to blbne editace. Když edituju už jednou odeslanej přízpěvek, tak to pak blbne, ale já to mám ted zobrazený OK !!!

nath: Strings ess jsou vyloženě orchestral stringy takže ne plochy.
Doporučuju ti 800 PADS, tam jsou 2 nebo 3 stringoplochy, který zněj dobře, podobně jako u Atmosfery. Jinak se stringama nic moc. Jeste je dobrej Miloslav Vitous (AKAI) je to sice orchestral typ, ale plochatý smyčce jsou docela použitelný i do elektra.

nathanael

Příspěvek od nathanael »

Poklop: nj, je škoda že je jich tak málo...ale zkusim alespoň ty 800 PADS, díky...

nooly

Příspěvek od nooly »

aha, tak to jsem s tema plochama nepochopil, string essentials sou vyborne znejici orchestralni stringy... mno, pokud chci nejake hutne pady, tak sahnu bud po atmosphere nebo absynth4. ten doporucuju, uz ta zakladni banka obsahuje plno skvelych zvuku, nicmene nikomu nebrani si naimportovat desitky vybornych .glo bank a probirat se tisici presetu...

Odpovědět