batch fade in/out wave (mp3) editor

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
pharao

batch fade in/out wave (mp3) editor

Příspěvek od pharao »

zdar!
mam kopu mp3 nahranych z netu ze somaFM a rad na vsechny aplikoval fade in fade out nejlepe "batch editem"
nerad bych to prevadel do wavu a potom zase komprimoval... uz takhle je ta kvalita pokriveneho charakteru...:)
dik za radu!

dusanmsk

Re: batch fade in/out wave (mp3) editor

Příspěvek od dusanmsk »

Nez to spravis akokolvek, budes to z povahy veci znovu rekomprimovat. Ciste teoreticky by mohla existovat nejaka "hi-tech" utilita, ktora rekompresne len tie framy, ktore bude fadovat, ale mam strach, ze sa s tym niekomu chcelo babrat.

Inak pod windows o takej utilite netusim, akekolvek batch veci scriptujem v linuxe ( mozno by to slo aj v cygwin-e ).

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

tohle umí třeba http://www.totalrecorder.com/batch_processing.htm nebo http://www.afreecodec.com/windows/batch ... -5485.html v případě mp3 se samozřejmě rekompresi nevyhneš
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

charonme

Příspěvek od charonme »

mam podozrenie ze ak ide o zmenu iba v urcitych kratkych usekoch tak by to teoreticky malo byt mozne aj bez rekompresie vacsej casti zvysku, ale mozno to zavisi aj od toho ako bola urobena povodna mp3, ale neviem o ziadnom programe co by to robil. Viem len ze existuje utilita na orezavanie mp3 bez rekompresie.

dusanmsk

Příspěvek od dusanmsk »

Orezavanie je primitivne. Mp3 je zlozena z framov, kazdy frame je dlhy zhruba stovky samplov ( bezne vychadza to okolo 40 ms, zavisi od sampling freq a biterate ), kazdy frame ma header a kazda mp3 ma header. Takze na strih mp3 je akurat potrebne skopirovat potrebne framy a upravit hlavicku suboru.

Na to, aby slo spravit fade in/out BEZ rekompresie by bola potrebna obalka, co nie je sucastou specifikacie, tzn. proste treba _minimalne_ zasiahnute framy ( vo fade in/out ) dekomprimovat, upravit hlasitost a znovu skomprimovat a medzi ne kludne strcit original framy bez nejakeho zasahu. Bojim sa ale, ze by to v mieste "zlepenia" luplo, pretoze by bola prerusena kontinuita kompresie a neskomprimovany frame by mohol zacinat na inej amplitude/fazi ako znovu rekomprimovany.

dusanmsk

Příspěvek od dusanmsk »

Inymi slovami, nepouzivajte mp3 na finalny produkt, lepsie je pouzit daco bezstratove ( flac? ) a mp3 len ako format pre teenagerov do hluchatok. Ja mam to stastie, ze mi radio v aute prehrava ogg ( bohuzial flac uz nie ), inak pocuvam len z kompu a telefonu, ktore su formatovo vsestranne.

Odpovědět