Bicí automat/sequencer používající wav

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
jasach
Příspěvky: 28
Registrován: 20 zář 2011 22:34

Bicí automat/sequencer používající wav

Příspěvek od jasach »

Dobrý den,
rád bych našel bicí automat/sequencer zdarma, v kterém by šlo používat wav zvuky, které jsem našel z mašin jako TR-808, akai atd.

Pracuji se starý garagebandem a bicí jsem si dělal na 17 let starém PC v programu reason...bohužel počítač zemřel. Reason byl přehledný, já si bicí pak vyexportoval a zbytek jsem dělal v tom garagebandu

Našel jsem několik mašinek, ale tam nejde importovat ty super wav zvuky a pracují se zvuky které se mi nelíbí.
Děkuji
Jakub

biscuit
Příspěvky: 9705
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Bicí automat/sequencer používající wav

Příspěvek od biscuit »

a co kombinace sampler a subsequencer? taky mi vyhovuje seskládání beatu s pomocí samostatnýho sequenceru, kterej pak umí hrát patterny. před mnoha lety to bylo těžký vyřešit a přechod z redrumu mě chvilku trápil. nakonec jsem v tý době skončil u battery spojený s předchůdcem thesys od sugar bytes (sonic bytes era). dnes se to dá asi řešit i nějakým freewarem, dřív to bylo vůbec složitý uskutečnit i za peníze.

volil bych nějakej free sampler a k tomu třeba něco od hy-plugins. týpek dělá snad všechny pluginy jako free základní verze a placený s nadstavbama... nebo tě třeba chytne tohle:

jasach
Příspěvky: 28
Registrován: 20 zář 2011 22:34

Re: Bicí automat/sequencer používající wav

Příspěvek od jasach »

Moc děkuji, z videa jsem nepochopil jak se ten sequencer jmenuje? Já to trochu popletl, bicí jsem dělal v Redrum-to byla jízda.
Asi si pletu ty pojmy, chci používat wav z různých mašin...nasázet je to tabulky, poladit a pak vyexportovat do wav. Nic těžkýho, pak si k tomu v garagebandu nahraju co chci. Díky

biscuit
Příspěvky: 9705
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Bicí automat/sequencer používající wav

Příspěvek od biscuit »

no já myslím, žes nic nepoplet. mám pocit, že ti rozumím dobře. jen navrhuju, abys jeden instrument nahradil dvěma. první ti bude přehrávat samply a druhej ho bude řídit - první se stará o audio, druhý mu dává midi povely.

třeba tento:
https://decomposer.de/sitala/
+
tento:
https://stochas.org/stochas/

kdybys to chtěl v jednom, asi jedině tohle potom, ale mně se to zdá dost "syntheditový" a vůbec se mi to opticky nelíbí (stabilitu a zvuk určitě zkoušet nebudu):
http://www.witech.se/thedrumsource/


jasach
Příspěvky: 28
Registrován: 20 zář 2011 22:34

Re: Bicí automat/sequencer používající wav

Příspěvek od jasach »

Moc děkuji,
pro Biscuta:
Omlouvám se můj mac je herka stará systém 10.6.8., nejde upgradovat...musel bych smazat 20 GB. Ty programy to nevezme, kvůli staří operačního systému.
Jedině sehnat něco na windows, udělat to na PC a pak si to hodit hotové do garagebandu na mac. Tak jsem to vlastně vždy dělal než můj starej počítač chcípnul.
pro Gabriela:
LIL DRUM MACHINE vypadá skvěle, ale je na android...já mám windows
Moc děkuji a omlouvám se...

biscuit
Příspěvky: 9705
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Bicí automat/sequencer používající wav

Příspěvek od biscuit »

to co jsem linkoval je všechno na pc windows :-)
kdybys chtěl utratit i nějaký peníze, doporučuju jednoznačně ni maschine, třeba second hand... posuneš svojí zábavu úplně do jinejch výšin.

jasach
Příspěvky: 28
Registrován: 20 zář 2011 22:34

Re: Bicí automat/sequencer používající wav

Příspěvek od jasach »

Tak moc děkuji, já si znovu nainstaloval cubase a jdu to zkusit.

biscuit
Příspěvky: 9705
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Bicí automat/sequencer používající wav

Příspěvek od biscuit »

případně ještě jeden tip - drumvolution
na pb teď s výraznou slevou:
https://www.pluginboutique.com/product/ ... 297e055206

jasach
Příspěvky: 28
Registrován: 20 zář 2011 22:34

Re: Bicí automat/sequencer používající wav

Příspěvek od jasach »

Výborně, ten vypadá také dobře, jinak dnešní postup sitala, skvělý nástroj! Stochas se mi líbí ale nevím jak tam dostat ty bicí ze sitaly....kraje mi tam klavír?

biscuit
Příspěvky: 9705
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Bicí automat/sequencer používající wav

Příspěvek od biscuit »

musíš si naroutovat midi výstup ze stochasu na vstup sitalu

Odpovědět