compressor na zpev...

Ostatní audio software, obecná diskuse
matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 21 srp 2006 11:30

furt ten samej

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 21 srp 2006 11:36

matucha: sice je to OT, ale co pouzivas na basu ? Taky neco z UAD ? Zkousels nejakej HW kompresor ? (zajimalo by me treba porovnani s DBX 166XL), potrebuju nutne neco na basu :)

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 21 srp 2006 11:51

jak na zpev tak na bas se mi fakt nejvic osvedcil LA2A, taky ho pouzivam na trubky apod.

s dbx 166xl zkusenost nemam bohuzel

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 21 srp 2006 12:21

matucha: existuje nejaka napodobenina LA2A ve vst prostredi?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 srp 2006 12:31

nie... teda vo vst prostredi ano, ale treba mat taku karticku za vela eur :)

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 21 srp 2006 13:18

UAD LA2A... ja ho v hw taky nemam ;-)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 21 srp 2006 14:16

Ja bych teda radil vyzkouset am track vsem, co jeste nemeli tu cest...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 21 srp 2006 14:38

Ja nahravam cez TC Tripple C.. iba s velmi jemnou kompresiou, skor mi funguje ako limiter ked niekto zrazu nieco zahuci. Skusal som nahravat bez neho, ale bol som taky volajaky bojazlivy ze mi to bude klipovat. Potom idem cez LA2A, alebo Fairchild... zaujimavu kombinaciu som nedavno skusil... LA2a a Kjaerhus GCO-1 na seba... spravilo to taky zaujimavy zvuk...
Ale neskusal som nahravat priamo bez hw kompresora na 24bit.. to este skusim.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 21 srp 2006 14:58

Mimochodem, lehkej, ale souvisejici offtopic: jak nastavujete input gain pri nahravani? Napr. na kytaru- trisknete co nejvic (nejvic jak se to objevi v partu) a stahnete tak, aby to misto neklipovalo? Je to "spravnej" postup?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 srp 2006 15:37

jo...

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 21 srp 2006 16:55

24 bit je zaklad...

uplne vklidu je mozny si nechat na peaky 6db volna, max dneska neni vubec nutny jako u 16bitu, kdy se o bity zapasilo

levny prevodniky (a obcas nejen ty) maj tendenci stejne v hornich 6db do 0 uz trochu kreslit

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 22 srp 2006 00:41

matucha... hned pri dalsom nahravani opaacim :)

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 22 srp 2006 14:52

matucha píše:24 bit je zaklad...

uplne vklidu je mozny si nechat na peaky 6db volna, max dneska neni vubec nutny jako u 16bitu, kdy se o bity zapasilo

levny prevodniky (a obcas nejen ty) maj tendenci stejne v hornich 6db do 0 uz trochu kreslit
Sorry. To jsem trochu nepochopil, jako že + dB nad nulu při 24 bitech?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 22 srp 2006 15:03

Ne, jako ze -6 dB az 0

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 22 srp 2006 15:22

toto uz som tu niekde raz zavesil, ale pre istotu znovu:

http://www.nomadfactory.com/products/an ... lm662.html

Obrázek


Demo som mal tyzden v pocitaci a zdal sa mi velmi fajn

Odpovědět