DirectX plug iny na VST

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

DirectX plug iny na VST

Příspěvek od TOM-Thak » 13 čer 2007 09:35

Doufam, ze tady toto tema jeste nebylo, ale nenasel jsem to.

Udajne se da prevest DirectX plug in na VST plug in nejakym konvertorem. Jak ted Cubase 4 nepodporuje DX plug iny tak by se to docela hodilo na par efektu.

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Příspěvek od hawkens » 13 čer 2007 10:14

Nie konvertovat pluginy, ale je na to nejaky VST-DirectX wrapper, cosi ako adapter na pouzivanie DirectX pluginov v host programoch, ktore vedia len VST. Ja to mam, v Cubase mozem pripajat aj DirectX pluginy (napriklad Waves idu pod VST cez wrapper), neviem ci je to uz sucastou instalacie Cubase alebo sa mi to priinstalovalo s dakym balikom pluginov. Trosku poGoogluj, najdes.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 čer 2007 10:56

vo waves je to sucastou instalacie ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 13 čer 2007 11:22

To je ale bordel - Cubase 4 nepodporuje DX pluginy??? No specifikace jsem nečetl, ale v tom případě jsem rád, že mám svojí VST/32 a SX3.1..... :-(

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 čer 2007 11:37

pavli : SX4 ich bude podporovat ja myslim ..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 13 čer 2007 11:53

Pytkin: Cubase studio 4 a Cubase 4 nepodporuje a tvurci Steinbergu to vypustili a uz o tom neuvazuji, protoze to pry je zbytecne a nevyuzivane.
Alespon, co tvrdili ze Supportu pro Czech R. - Disk.cz na predvadecce Cubase 4.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 13 čer 2007 12:28

ahha - Studio 4 .....uffffffffffffffffffffffff :-D

P.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 13 čer 2007 12:31

pavlii: a CUBASE 4 zadne SX4 neni CUBASE studio 4 = upgrade na Cubase SL3 a Cubase 4 = upgrade na Cubase SX3. V zadnych novych Cubase tedy DX nejdou.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 13 čer 2007 12:32

u sta běsů....no naštěstí me to nepálí ;-)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 čer 2007 12:39

ja im rozumiem, DX pluginy akurat zasieraju registre a tym spomaluju widle... uplne nemozna koncepcia

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 13 čer 2007 12:52

V SONARu to bývalo naopak - nativně podporoval DX a byl v tom vestavěnej wrapper pro VST. Na cubase.net se kvůli vypuštění DX podpory z C4 rozhořely diskuze plný vášní, ale mě osobně teda nic nechybí. (Taky mám CS4)
Pokud vážně potřebuješ používat nějakej DX plug-in, tak wrappery sice existujou, ale co jsem tak četl, tak v nich spousta věcí stejně nefunguje.

Pytkin: Žádný SX4 neexistuje. Už jsou jen Cubase Studio 4 (dříve SL) a Cubase 4 (dříve SX). Pak už jen Cubase AI 4 - free bundle k YAMAHA gearu. Na podzim bude (snad) Nuendo 4 a to je vše.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 13 čer 2007 13:03

ja som robieval vzdy skorej v Sonari, takze DX -> VST wrapper som pouzival ten, co sa instaluje uz so Sonarom. Da sa niekde upiratit aj sam, vola sa Cakewalk VST Adapter, aktualne tusim vo verzii 4. Myslim, ze vzdy fungoval korektne. Svojho casu som ho pouzival aj do Sound Forge, ktory este o 1-2 verzie dalej nepodporoval VST, Vegas detto.

ako free alternativa na 2 ks DX -> VST je toto:

http://www.spinaudio.com/downloads.php? ... load_id=33

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 13 čer 2007 13:08

rastis: To je ale přesně naopak - wrapuje to VSTčka do DX.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 13 čer 2007 13:11

aha - sorry, som curak nepozorny :)

o wrape DX na VST som este nepocul

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 13 čer 2007 13:13

rastis: v klidu :wink:

O wrapperu DX do VST jsem "počul" na cubase.net, ale tak jako tak nefunguje, tak jsem si ani nezapamatoval jeho název :D
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Odpovědět