Dobrý hall / reverb pro EDM - native / UAD / PoCo

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
TOM-Thak

Dobrý hall / reverb pro EDM - native / UAD / PoCo

Příspěvek od TOM-Thak »

Ahoj,
rád bych se poradil o dost specifické věci:

Hledám reveb s dlouhým dozvukem, který může být na platformě VST popř. by se možná časem hodilo i AU a může být nativní nebo
klidně na UAD2 / PowerCore.

Co jsem zkoušel různé reverby, tak většinou zvuk dost rozpliznou a navíc dost často při dlouhém dozvuku zní ten dozvuk pak strašně plechově.
Mnozí na něj možná nadávají, ale na leady mi zní nejlíp ten, co má v sobě build in Virus TI.
Já často ale používám layering a když chci ušetřit na TIčku polyfonii, tak bych nejradší efektoval zvuky mimo HW až v cubase.
UADčko má některé pěkné verby, ale nevím o žádném, který by měl dlouhý dozvuk.
Naproti tomu třeba Powercore VSS3 by to mohl splňovat?
A co nějaký nativní sw reverb?

Díky za rady a zkušenosti. Jo ještě jsem neuvedl cenu - ten VSS3 se dá v Americe koupit cca za 6000CZK (pošlou po platbě paypallem jen kód licence a je to).

Amorph
Moderátor

Re: Dobrý hall / reverb pro EDM - native / UAD / PoCo

Příspěvek od Amorph »

ja na dlouhe reverby - plochy pouzivam s oblibou SpaceMaster z NI Reaktor. Ale je otazka, jestli to pro tebe neni trochu overkill:) I kdyz na druhou stranu bych rek, ze ten Reaktor samozrejme s uspechem vyuzijes i jinak, plus moznost si v tom stavet svoje veci, uzivatelska knihovna, atd...

Pro zacatek bych zkusil i Bootsy - Epic Verb, kterej je free a na dlouhy verby se mi taky celkem libil. Jinak v UAD by te moh uspokojit Lexikon 224 - http://www.uaudio.com/store/reverbs/lexicon-224.html

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Ten lexicon zní fakt hodně naturálně. Podle youtube reviews to vypada hodně zajímavě.

matucha

Příspěvek od matucha »

Za levno Vallhala room, shimmer, echo, ubermod. Dlouhy dozvuky jsou stejne nejlepsi v kombinaci delay/reverb. Velmi velmi pekny veci, umi od neutralniho po charakterovej reverb.

Za draz a draho Lexicon LPX nebo PCM. Dost specifickej zvuk, takovy lehky a nadejchany ty verby jsou a pritom neznej (kdyz nechces) umele.

UAD 140 plate - zni jako fyzikalni model, nekdy funguje extremne dobre, jindy jeho barva "kazi" zvuk. Zadnej jinej plate reverb plugin co znam se nechova tak "fyzikalne" ;). Lexicon ma vintage plate algoritmus, kterej je super, ale neni v nem cejtit prakticky vubec ten plech.

UAD 250 - ridci reverb, ma prijemnou prostorovost a docela "chorusuje". Nekdy pusobi prekvapive drevne, jindy prekvapive skvele.
Naposledy upravil(a) matucha dne 03 kvě 2012 11:40, celkem upraveno 1 x.

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

vyskušaj Toraverb od d16, http://www.d16.pl/toraverb, ten imho má pekné dlhé dozvuky.. ja najradšej na dlllhe chvosty použivam nativny ableton reverb+delay

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

TOM-Thak píše:Ahoj,
rád bych se poradil o dost specifické věci:

Hledám reveb s dlouhým dozvukem, který může být na platformě VST popř. by se možná časem hodilo i AU a může být nativní nebo
klidně na UAD2 / PowerCore.

Co jsem zkoušel různé reverby, tak většinou zvuk dost rozpliznou a navíc dost často při dlouhém dozvuku zní ten dozvuk pak strašně plechově.
Mnozí na něj možná nadávají, ale na leady mi zní nejlíp ten, co má v sobě build in Virus TI.
Já často ale používám layering a když chci ušetřit na TIčku polyfonii, tak bych nejradší efektoval zvuky mimo HW až v cubase.
UADčko má některé pěkné verby, ale nevím o žádném, který by měl dlouhý dozvuk.
Naproti tomu třeba Powercore VSS3 by to mohl splňovat?
A co nějaký nativní sw reverb?

Díky za rady a zkušenosti. Jo ještě jsem neuvedl cenu - ten VSS3 se dá v Americe koupit cca za 6000CZK (pošlou po platbě paypallem jen kód licence a je to).
taky zkus pripadne verb, co se ti nezda, zkomprimovat a ekvalizovat, mozna treba uplne otocis u verbu, co te predtim nebavily. lexicon je fajn, ale drahej. zkus spis za me ten valhalla a taky treba tohle, je to hodne primitivni a moc se toho neda nastavit, ale prijde mi, ze na elektronicky veci to casto funguje strasne dobre: http://www.quikquak.com/Prod_Fusion_Field.html

a dotretice z nativnich bych zkusil http://www.artsacoustic.com/artsacoustic_reverb.php

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

2Brooklyn / juanita juarez: Ten Art Accoustic si docela dost lidi chvalili.

matucha

Příspěvek od matucha »

Arts acoustic mel koupenej floex, takze je dost na jeho desce, proti lexiconum je to takovej normalni plugin reverb... coz nekdy funguje presne jak ma ;-), ale i tak sem na dost veci nakonec "musel" dat lex, protoze me to bavilo vic. Vallhala mi pak pride lepsi volba (i kvuli penezum).

PSP84 na delay/reverb namoceni funguje fajn...

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Ale teda musim rict.. pomer cena / vykon zni ta Valhalla fakt vyborne!

biscuit

Příspěvek od biscuit »

a prave ma v updatu novej algoritmus

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Fakt za ty prachy jsem nadsenej.. grafika je sice trosku vtipna, ale zase, to co potrebuju tam je krasne k nalezeni.
Je to prvni verb, co mi nemrví zvuk HW :)

matucha

Příspěvek od matucha »

Grafika je prave dobre cistotna ;-). Myslim, ze i kdyz si clovek zakreje cenovku, tak je to dobra vec a netip by sis, ze je to skorofreeware ;).

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

No jsem fakt nadsenej z toho.. necekal sem ze takhle levnej a prehlednej reverb bude takhle dobre makat.

matucha

Příspěvek od matucha »

Urcite taky vyzkousej ten jeho delay (free), neni to uplne tak obycejnej delay jak se na prvni pohled zda. Ve stereu dela docela zajimavy veci (neni to obyc pingpong, ale deje se tam neco randomovityho i s protifazi) a posledni dobou bez nej nedelam skoro nic. Na vokaly treba funguje supr.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Paradoxne na tom reverbu me na leady nejvic vyhovuje uplne to default nastaveni s dolazenim mixu a doby doznivani.
To jeste otestuju ten delay. I kdyz ja na vokal hodne delay automatizuju a sidechainuju, sem asi postizenej tim, ze chci aby tomu bylo rozumnet a kdysi z mladicke nerozvaznosti jsem to s delayem prehanel a pak to byl takovej maglajs.

Odpovědět