dotaz na midi soubory

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
pantau
Příspěvky: 15
Registrován: 19 zář 2005 17:34

dotaz na midi soubory

Příspěvek od pantau » 29 bře 2006 13:57

čau
potřeboval bych poradit, nahraju si midi stopu pomocí kláves do PC, použil jsem SW traktions, ta v sw funguje, když dám z PC midi out do in od kláves tak to přehrajou, když to obdobně(midi in(sampler) out(pc)) zapojim do sampleru akai s2000 tak to taky přehraje, problém ale je když tuto stopu vyexportuju jako midifile, uložim na disketu, tu naloaduju do s2000 a ten přehrává ale z audio výstupu nic neleze, navíc dělá že vidí (přehrává) jen 8 taktů a pak už se zobrazí že jako konec (a to jich v tý stopě je třeba 30). proč? co dělám špatně? pomoc?
dik

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 29 bře 2006 14:15

co si tak pamatuju z doby kdy sem mel s2000 a hral sem z toho nazivo SMF fajly tak musis na kazdy stope v sekvencru nastavit kanal a cislo programu (coz je jasny) a vyexportovat to trusim ve formatu SMF-0 (nebo 1 ? ted nevim, ale je v tom rozdil, jedno jde a druhy nejde, uz si ale nevzpominam jak to ten akai mel, myslim ze prehraval nulu) v nicem jinym bejt problem nemuze, jasny je ze v sampleru musej bejt odpovidajici zvuky nahrany a SMF fajly se snad do s2000 neloudujou ale prehravaj se primo z diskety

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 29 bře 2006 14:53

No ak ten sampler vie prehrat len jeden format tak to bude na beton 0....to znamena, ze vsetky kanaly su zmiesane do jedneho tracku. Tkaze na to SW kde sa robi export treba pripravit takyto vystupny format.....v niektorych softoch je na to priamo funkcia, v inych to je treba manualne urobit (mixdown, bounce, merge....co ja viem ako sa to este moze volat)...a samozrejme si treba dat pozor ci je exportovana cela skladba od zaciatku po koniec.Napriklad v cubase musis mat tak nastavene lokatory....to by bolo asi tak vsetko.

pantau
Příspěvky: 15
Registrován: 19 zář 2005 17:34

hm..

Příspěvek od pantau » 31 bře 2006 20:10

dik ale stejně to nějak nejde, nechápu to, v manuálu k akai s2000 píšou že umí 0 i 1, číslo programu tam mám, kanál taky, to je jasný, disketu to přečte (nepřehrává to z diskety ale načítá si jí do paměti), a pak na displeji to zobrazuje jen vodorovný čárky místo toho aby ukazoval takty a doby, tj. to samý jako by ten soubor byl prázdnej (když zmáčknu play a nic nemám v paměti tak dělá tohle taky...) a v tom editačnim programu moc voleb na export midi neni jen jestli chci označenej region, označený stopy a ještě možná něco ale určitě se netýká toho co mi radíte.... sakra, jo a ten sw se jmenuje TRAKTIONS nemá to někdo??? nejlíp v kombinaci s akaiem??? s o s

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 31 bře 2006 20:31

Mackie Tracktion?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

pantau
Příspěvky: 15
Registrován: 19 zář 2005 17:34

tracktion

Příspěvek od pantau » 31 bře 2006 20:40

jo jo mackie tracktion....
měl bys nějakou info užitečnou??

Uživatelský avatar
deep
Příspěvky: 109
Registrován: 20 črc 2003 21:53

Příspěvek od deep » 01 dub 2006 13:16

tracktion nemam ale kombinace cubase+s2000 nema problem s midama 0 i 1. staci spravne nastavenej kanal skusim ho najit a vyskouset
-------------------------------------------------------
Eduard Skýva

Odpovědět