čau
potřeboval bych poradit, nahraju si midi stopu pomocí kláves do PC, použil jsem SW traktions, ta v sw funguje, když dám z PC midi out do in od kláves tak to přehrajou, když to obdobně(midi in(sampler) out(pc)) zapojim do sampleru akai s2000 tak to taky přehraje, problém ale je když tuto stopu vyexportuju jako midifile, uložim na disketu, tu naloaduju do s2000 a ten přehrává ale z audio výstupu nic neleze, navíc dělá že vidí (přehrává) jen 8 taktů a pak už se zobrazí že jako konec (a to jich v tý stopě je třeba 30). proč? co dělám špatně? pomoc?
dik
dotaz na midi soubory
co si tak pamatuju z doby kdy sem mel s2000 a hral sem z toho nazivo SMF fajly tak musis na kazdy stope v sekvencru nastavit kanal a cislo programu (coz je jasny) a vyexportovat to trusim ve formatu SMF-0 (nebo 1 ? ted nevim, ale je v tom rozdil, jedno jde a druhy nejde, uz si ale nevzpominam jak to ten akai mel, myslim ze prehraval nulu) v nicem jinym bejt problem nemuze, jasny je ze v sampleru musej bejt odpovidajici zvuky nahrany a SMF fajly se snad do s2000 neloudujou ale prehravaj se primo z diskety
No ak ten sampler vie prehrat len jeden format tak to bude na beton 0....to znamena, ze vsetky kanaly su zmiesane do jedneho tracku. Tkaze na to SW kde sa robi export treba pripravit takyto vystupny format.....v niektorych softoch je na to priamo funkcia, v inych to je treba manualne urobit (mixdown, bounce, merge....co ja viem ako sa to este moze volat)...a samozrejme si treba dat pozor ci je exportovana cela skladba od zaciatku po koniec.Napriklad v cubase musis mat tak nastavene lokatory....to by bolo asi tak vsetko.
hm..
dik ale stejně to nějak nejde, nechápu to, v manuálu k akai s2000 píšou že umí 0 i 1, číslo programu tam mám, kanál taky, to je jasný, disketu to přečte (nepřehrává to z diskety ale načítá si jí do paměti), a pak na displeji to zobrazuje jen vodorovný čárky místo toho aby ukazoval takty a doby, tj. to samý jako by ten soubor byl prázdnej (když zmáčknu play a nic nemám v paměti tak dělá tohle taky...) a v tom editačnim programu moc voleb na export midi neni jen jestli chci označenej region, označený stopy a ještě možná něco ale určitě se netýká toho co mi radíte.... sakra, jo a ten sw se jmenuje TRAKTIONS nemá to někdo??? nejlíp v kombinaci s akaiem??? s o s