dual boot Win XP

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
pateson

dual boot Win XP

Příspěvek od pateson »

Potřebuju na PC oddělit dvě instalace Win XP pro, jeden systém pro muziku, druhý pro práci přítelkyně. Mám dva fyzické IDE disky. Je nějaká jednodužší, rychlejší a spolehlivější cesta, než vybírat, ze kterého disku se bude bootovat v Biosu? mě to nevadí, přítelkyně zas tak dobře PC nerozumi, aby zvladala přepínání disků.
Ale jináč su Moravák

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Je to jednoduchy, muzes mit obe instalace klidne i na jednom disku. Proste si vytvoris dve partition, do jedne provedes instalaci, pak si oznacis jako aktivni tu druhou partition a provedes novou instalaci do ni. Wokna poznaji ze uz tam jedny jsou (resp. ze je v MBR zaznam) a pri bootu ti nabidnou menu, ktere z tech dvou chces spustit. Pokud chces mit ty dve instalace na dvou ruznych discich, asi budes potrebovat nejaky boot manager, anebo si to boot menu woken budes muset upravit rucne.

delay

Příspěvek od delay »

Pomáhá tohle při tvorbě hudby? Myslím oddělenej system pro hudbu a zbytek. Ulehčí to nějak... uvítám praktické zkušenosti.

pateson

Příspěvek od pateson »

anebo si to boot menu woken budes muset upravit rucne.
Takže něco podobného jako při WIN98/WinXP, tož snad si ještě vzpomenu jak se upravuje boot.ini

Pomáhá tohle při tvorbě hudby?
Já mám v úmyslu mít zcela samostatné systémy. každopádně dříve jsme instalovávali data a systém do vlastních partition a v případě nutnosti přeinstalovat windows nebyly starosti se zálohováním.
Ale jináč su Moravák

biscuit

Příspěvek od biscuit »

delay: no urcite ti ulehci, kdyz ti nepobezi skrytejch x aplikaci (antivir, firewall.....) - takze je to dobry reseni, ale pro nekoho (jako jsem ja) obtezujici (nebavi me bootovat, kdyz chci na internet atd.)

pateson: nekomplikuj to a nauc soudruzku pritelkyni vybrat si disk ze kteryho se ji to nabootuje. kdyz zvlada word, tohle pro ni bude hracka a bude si pripadat o neco zbehlejsi co se pc tyce. jsme snad lidi a ne cviceny zviratka ;)

pateson

Příspěvek od pateson »

nekomplikuj to a nauc soudruzku pritelkyni
Použiju-li boot manager z Win, tož to bude v pohodě, defeult její a já si během prodlevy vyberu druhý.

Na internet mám pracovní NB, tož to je v pohodě
Ale jináč su Moravák

rastika

Příspěvek od rastika »

delay napisal :Pomáhá tohle při tvorbě hudby? Myslím oddělenej system pro hudbu a zbytek. Ulehčí to nějak... uvítám praktické zkušenosti.
Samozrejme.ja mam dva fyzicke disky na kazdom mam nainstalovany
samostatny system plus pod kazdym systemom aj zvlast Cubase.
mam to riesene tak ze spustam system na jednom disku a nahravane data
ukladam na druhy disk pricom prvy disk vyuzivam aj na zalohu dat.
stalo sa my napriklad ze z nejakeho dovodu my nesiel otvorit projekt
v cubase,tak som si otvoril cubase co mam na druhom disku a projekt
otvoril v nom a to som ten povodny cubase aj reinstaloval aj tak ten
projekt nesiel otvorit! clovek oceni taketo riesenia az ked nastanu problemy.

Odpovědět