Dvě zvukovky současně

Ostatní audio software, obecná diskuse
helpmerobot
Příspěvky: 72
Registrován: 30 kvě 2008 22:27

Dvě zvukovky současně

Příspěvek od helpmerobot » 25 zář 2008 16:46

Zdravim panove,
je mozny v cubase sx3 hnad zvuk pres 2 externi zvukovky s tim, ze by treba 1 a 2 stopa sla z jedny zvukovky a dalsich xstop by slo z druhy? Ona je to mozna otazka spis na windows, tak jeste upresnim, ze mam windows XP s2 profesional, a v cabase pouzivam asio4all na ovladani latence...
dik

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 25 zář 2008 16:51

ne, pokud nejde o stejnou znacku, ktera to podporuje (treba m audio, nevim jestli vsechny a ktery navzajem).

helpmerobot
Příspěvky: 72
Registrován: 30 kvě 2008 22:27

Příspěvek od helpmerobot » 25 zář 2008 17:07

Tak to je zklamani, jedna je m-audio druha CME :(

rastis
Příspěvky: 2885
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 25 zář 2008 17:11

ani by si to nezosynchronizoval, rozchadzalo by sa Ti to...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 zář 2008 18:06

mozes pouzit asio4all .. ale musis si dako zabezpecit aby boli syncovane .. cize zavesit jednu na druhu cez digital , alebo ak maju obe Wordclock ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 zář 2008 18:15

mam taky dojem ze asio4all sice vidi vsetky wdm zvukovky ale pouziva tiez len jednu... jedina moznost je sync cez spdif a nejaky stary sw ktory nahrava s mme ovladacmi (cooledit pro). treba ratat tak s 150ms latenciou

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 25 zář 2008 18:17

Nie.....vie pouzivat viacero zvukoviek......ale sync je problem

helpmerobot
Příspěvky: 72
Registrován: 30 kvě 2008 22:27

Příspěvek od helpmerobot » 25 zář 2008 18:35

Hm, to je pravda, ze asio4all vidi vsechny ale bere jen jednu. S tou latenci 150ms to ne, ja potrebuju aspon 8ms...Neexistuje neco podobnyho jako asio4all akorat pro vic zarizeni najednou?

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 25 zář 2008 18:50

To je zaujimave, svojho casu tu bezala debata o pouzivani USB so syntaku na routing audia do compu bez toho aby bol tento namapovany v cubase ako ASIO zvukovka. Pri tej prilezitosti sme to s Pytkinom riesili a skusil som prehravat audio z nuenda cez ASIO4ALL s tym ze v nom boli zapnute dve zvukovky....Edirol FA-66 a syntak SH-201.....a bezalo to len bolo treba zapnut v ASIO4ALL aj tu druhu zvukovku (vstupy a vystupy sa vyfarbia na zeleno)........pravda nemal som ako vyskusat ci sa daju dve zvukovky syncnut cez SPDIF....ale rozhodne audio signal isiel do vystupov oboch zvukoviek.

helpmerobot
Příspěvky: 72
Registrován: 30 kvě 2008 22:27

Příspěvek od helpmerobot » 25 zář 2008 18:59

Hubert: Jak si docilil toho ze si mel v asio4all zelene vybarvene (zapnute) obe zvukovky? Ja kdyz zapnu jednu, tak se automaticky vypne druhá...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 zář 2008 19:27

hmm... je mozne ze to s tym asio4all funguje, ked sa vezmu dve usb zvukovky ktore bezia cez rovnaky usb driver (napriklad usb generic audio), ten hubertov pripad su dve veci od rolanda, ktore budu mat to usb riesene rovnakym chipom mozno... kazdopadne NEJDE skaplovat dve rozne pci zvukovky, to teraz viem natuty, prave som to skusil

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 zář 2008 22:55

polozme si otazku inak .. naco je dobre mat 2 zvukovky ? stoji to za laborovanie s roznymi softami ?? Stoji to za problemy so syncom ? proste cely zivot len hlada duchov .. rozumnejsie je kupit si zvukovku s viac I/O .. trebars delta 1010LT je fakt za babku a vacsine domov musi stacit .. daju sa skombinovt 4 kusy , co je 32I/O .. kto hlada nieco kvalitnejsie , moze dat adat kartu, napriklad m-audio lightbridge s 32 kanalmi cez ADAT a k tomu dokupi prevodniky podla penazenky .. tam je dost velky vyber ..

helpmerobot
Příspěvky: 72
Registrován: 30 kvě 2008 22:27

Příspěvek od helpmerobot » 26 zář 2008 08:52

Pitkin: Asi mas pravdu. Ja jen potreboval o jeden jedinej vystup vic a jelikoz jsem doma vystrachal starou usb karticku, tak me napadlo prvni vyzkouset tohle, nez zase cpat dalsi penize do neceho noveho...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 26 zář 2008 10:59

helpmerobot : ak nemaju tie dve zvukovky digitalny vstup , tak na to zabudni .. navyse musia mat digitalny vstup , ze sa vedia na neho zavesit .. nie ako sound blaster .. ak to nemaju , tak rovno sa na to vyser :)

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 26 zář 2008 11:14

Ja iba doplnim pre Kexika, ze jedna z tych zvukoviek FA-66 bola firewire. Takze nejaky spolocny USB chip v tom nehral rolu. Netvrdim ze sa takto sprava ASIO4ALL pri vsetkych zvukovkach. Ja som len popisal moj pripad.....a este doplnim ze uplne rovnako to fungovalo aj pri jedne USB a jednej internej zvukovke. Ale ako uz napisal Pytkin, toto je naozaj krkolomne riesenie a jednoduchsie je proste investovat do karty s viacerymi I/O.

Odpovědět