Efekt dozvuk tónu
Efekt dozvuk tónu
Ahoj, nastinim problem: chtel bych si provizorne do PC nahrat baskytarovou linku pomoci VSTi spectrasonics trilogy, ted prijde ta legrace: jako kontroler chci pouzit dechovy kontroler akai ewi usb. Problem je v tom, ze kdyz prestanu foukat abych se nadechl, ton se neprirozene usekne. Mohl by mi nekdo poradit, jak docilit alespon trochu realistickeho dozneni, prodlouzeni tonu? Napada me zkusit pouzit nejaky vst efekt, ale netusim jaky. Diky
Re: Efekt dozvuk tónu
a ten kontroler nema hold
Hardwarovy ne. Podivam se jeste do softu, kde se daji nastavit ruzne vlastnosti kontroleru, ale myslim ze tam nic takoveho neni
A co takhle edit (nebo legato) te midi stopy?
- Pierre niko
Jestli to chces realtime a perfektne, tak asi pouze nejak softwareove/midi. Ze si jednotlive useknute noty muzes protahnout v sequenceru ti asi radit nema smysl, to jiste vis.
Ano jde mi hlavne o realtime, hledam prave proto reseni pomoci vst efektu, jen nevim jakeho...
- Pierre niko
Mozna bych spis pohledal reseni pomoci MIDI efektu, ke kteremu pripojis jak kontroler, tak sustain pedal.
maphiosso : ziaden VST efekt ti nedokaze nahradit realny sustain .. inak nahravat basu dychovym kontrolerom .. neni to tochu ujete ? co ta k tomu vedie ? Ved na klavesnici je to ommoho jednoduchsie ..
Protože je to jediný kontroler, který ovládám. O možnosti hraní na klávesnici nemám ani páru
myslel som si , ze to takto bude .. a neskusal si nikdy tukat do klavira alebo do dakej midi klavesnice ? nemas pocit , ze by to bolo lepsie ako fukat do dychoveho controlera ? teda myslim na nahravanie tej basy ..
jo takhle, myslel jsem, že máš na mysli PC klávesnici.. Samozřejmě je mi jasné, že midi klávesy by byly lepší než dechový kontroler, ale jde o provizorní řešení, tak jsem to chtěl vyřešit takhle, než si pořizovat klávesy.
pytkin: asi tak, a kdyz uz ten EWI, tak nejprimejsi reseni je se na to naucit hrat tak, ze nadechy se budou delat jinde, tam, kde se pauza v base snese. Jednoduse podridit techniku hry vyslednemu zvuku. Protoze predpokladam, ze ten controller posila NOTE OFF, coz by nejaky realtime plugin asi zvladnul slepit v legato s nasledujici NOTE ON, ale znamena to, ze posledni ton ve skladbe bude neverending.
pozrel som si nejake videa s tym kontrolerom a na ziadnych sa mi nezdalo ze to "neprirodzene usekava" tony. v com je problem? postni nahravku
ten nastroj ktory tym ovladas nema nastavenie pre dlhsi release?
ten nastroj ktory tym ovladas nema nastavenie pre dlhsi release?
no ide o to ze musi poslat note off , ked nefuka a nadychuje sa .. ma to logiku .. na base brnknes a mozes dychat kolko chces .. ton zneje 

Takhle nějak to zní. To ostré ukončení tónu tam je slyšet.
- Přílohy
-
- ukazka.mp3
- (341.92 KiB) Staženo 96 x