Efekt dozvuk tónu

Ostatní audio software, obecná diskuse
maphiosso

Efekt dozvuk tónu

Příspěvek od maphiosso »

Ahoj, nastinim problem: chtel bych si provizorne do PC nahrat baskytarovou linku pomoci VSTi spectrasonics trilogy, ted prijde ta legrace: jako kontroler chci pouzit dechovy kontroler akai ewi usb. Problem je v tom, ze kdyz prestanu foukat abych se nadechl, ton se neprirozene usekne. Mohl by mi nekdo poradit, jak docilit alespon trochu realistickeho dozneni, prodlouzeni tonu? Napada me zkusit pouzit nejaky vst efekt, ale netusim jaky. Diky

Pytkin
Moderátor

Re: Efekt dozvuk tónu

Příspěvek od Pytkin »

a ten kontroler nema hold

maphiosso

Příspěvek od maphiosso »

Hardwarovy ne. Podivam se jeste do softu, kde se daji nastavit ruzne vlastnosti kontroleru, ale myslim ze tam nic takoveho neni

vras

Příspěvek od vras »

A co takhle edit (nebo legato) te midi stopy?

Pierre niko

Příspěvek od Pierre niko »

Jestli to chces realtime a perfektne, tak asi pouze nejak softwareove/midi. Ze si jednotlive useknute noty muzes protahnout v sequenceru ti asi radit nema smysl, to jiste vis.

maphiosso

Příspěvek od maphiosso »

Ano jde mi hlavne o realtime, hledam prave proto reseni pomoci vst efektu, jen nevim jakeho...

Pierre niko

Příspěvek od Pierre niko »

Mozna bych spis pohledal reseni pomoci MIDI efektu, ke kteremu pripojis jak kontroler, tak sustain pedal.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

maphiosso : ziaden VST efekt ti nedokaze nahradit realny sustain .. inak nahravat basu dychovym kontrolerom .. neni to tochu ujete ? co ta k tomu vedie ? Ved na klavesnici je to ommoho jednoduchsie ..

maphiosso

Příspěvek od maphiosso »

Protože je to jediný kontroler, který ovládám. O možnosti hraní na klávesnici nemám ani páru

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

myslel som si , ze to takto bude .. a neskusal si nikdy tukat do klavira alebo do dakej midi klavesnice ? nemas pocit , ze by to bolo lepsie ako fukat do dychoveho controlera ? teda myslim na nahravanie tej basy ..

maphiosso

Příspěvek od maphiosso »

jo takhle, myslel jsem, že máš na mysli PC klávesnici.. Samozřejmě je mi jasné, že midi klávesy by byly lepší než dechový kontroler, ale jde o provizorní řešení, tak jsem to chtěl vyřešit takhle, než si pořizovat klávesy.

vras

Příspěvek od vras »

pytkin: asi tak, a kdyz uz ten EWI, tak nejprimejsi reseni je se na to naucit hrat tak, ze nadechy se budou delat jinde, tam, kde se pauza v base snese. Jednoduse podridit techniku hry vyslednemu zvuku. Protoze predpokladam, ze ten controller posila NOTE OFF, coz by nejaky realtime plugin asi zvladnul slepit v legato s nasledujici NOTE ON, ale znamena to, ze posledni ton ve skladbe bude neverending.

charonme

Příspěvek od charonme »

pozrel som si nejake videa s tym kontrolerom a na ziadnych sa mi nezdalo ze to "neprirodzene usekava" tony. v com je problem? postni nahravku

ten nastroj ktory tym ovladas nema nastavenie pre dlhsi release?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no ide o to ze musi poslat note off , ked nefuka a nadychuje sa .. ma to logiku .. na base brnknes a mozes dychat kolko chces .. ton zneje :)

maphiosso

Příspěvek od maphiosso »

Takhle nějak to zní. To ostré ukončení tónu tam je slyšet.
Přílohy
ukazka.mp3
(341.92 KiB) Staženo 96 x

Odpovědět