Dendy,
dakujem za zmiernenie tvojho tonu. celkom dobre mi to padlo. dakujem aj, ze si v podstate potvrdil, co som pisal na zaciatku o tom filtrovani/EQ .  

Ale:
dendy píše:... proste len nezobrazuje uplne presne to co robi ... to je cele... 
S tymto tvojim tvdenim nemozem suhlasit, ale inak sa dohodneme.  

Takyto ostry graf sa jednoznacne tvari, ze "vsetko je mozne".
Ak pouzivatelovi vyrobca podhodi takyto graf a "
nahodou " ho zabudne spline-ovat, tak to je podla mna oblbovanie menej znaleho zakaznika a klamstvo. Jednoznacne tak podsuva tvrdenie, ze vie robit "zazraky" - resp. nieco, co ini nevedia...  Ja si nemyslim, ze by mal kazdy poznat problematiku filtrov po podrobnosti. A takyto graf zmota hlavu mnohym - nie vsetci su dnes profi-users. - - - Btw. Cool Edit poznam od v.1 - ano je to slusny soft.
Ale hlavne - Nikolas mi prisiel, ze neni odbornik na EQ a filtre, tak som mu napisal, nech tomu moc neveri. Ze nie je lepsi taky filter/EQ, ktory ma viac moznosti. Chalan pekne podakoval a este si aj obratom pekny clanok nasiel - lebo ho to zaujalo. Dovolim si teda citovat z onoho clanku, s ktorym nemam nic spolocne:
Nejlepší EQ je žádný EQ ... .  Excesivní použití EQ způsobuje velké fázové zkreslení a nepřirozený zvuk. 
Este stale trvas na tom, ze: 
dendy píše:to je riadna hlupost.. vlasne nie, tento typ nazorov, to nieje hlupost, to je absolutna sprostost a obmedzenost ....
???
... toto mne, dendy, pride ako cisty osobny utok. neviem, ci to vidis rovnako. Skus si znova porovnat moje:
- "
Akonahle zacnes brutalne filtrovat, tak z toho uz moze byt len Tecno alebo Rap"  s tvojim tvrdenim
- "
tento typ nazorov, to nieje hlupost, to je absolutna sprostost a obmedzenost ...." 
Dufam, ze tam citis ten rozdiel....    

Ja tvrdim, ze silno filtrovany signal je poskodeny a nehodi sa do hudby narocnej na akusticku kvalitu. Ty tvrdis, ze mam absolutne obmedzene a sproste nazory.  COOL !  Tomu hovorim lynch -  Len mu dajte, este hybe nohami !
Pekny den !