EWQL Hollywood Strings-skusenosti pouzivatelov
EWQL Hollywood Strings-skusenosti pouzivatelov
Po priblizne pol roku prace s tymto VST nastrojom som so svojimi dojmami priblizne tam, kde na zaciatku. Pretrvava rozpacity stav. Posobivy zvuk, neprivetive ovladanie, problematicka podpora vyrobcu, velke hardverove naroky. Privital by som vymenu skusenosti s pripadnymi pouzivatelmi na tomto fore. Zatial by som opomenul nemoznu pracu s artikulaciami a predsadzovanim legata, ale momentalne sa zamyslam nad harverovymi narokmi. Nacitanie z klasickeho HDD mi v priemernej skladbe ( v zavislosti od poctu zvolenych artikulacii) trva cca12 minut na jednu mikrofonovu poziciu. Dokoncujem projekt, kde chcem vyuzivat aspon 4 pozicie (close ,mid, direktor,srnd) a je to hotove utrpenie. Kedze mam "iba" 16 giga RAM, musim postupovat metodou exportovania jednotlivych pozicii. Naladovat, vyexportovat, skontrolovat atd. Obcas sa vygeneruje aj nejaky ten nahodny a nevyspytatelny omyl, tak treba export zopakovat. V konecnom dosledku zaberie rendering pre jednu skladbu pol dna, co je chore. Uvazujem o SSD disku a zozsireni RAM na 32 giga. Moj PC-maker mi navrhol ako lacnejsie riesenie raid pre umiestnenie kniznice so samplami (cca 320 giga), co by vraj mohlo byt lacnejsie a v urcitom pripade aj rychlejsie ako SSD. Nejake napady od miestnych PC guru ? ( Vopred dakujem Pytkin
!)

Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.
Re: EWQL Hollywood Strings-skusenosti pouzivatelov
no .. ono zavisi aky raid to bude .. softwarovy raid rozhodne neodporucam .. a HW raid je drahy .. tak isto zavisi , aku velku kapacitu library potrebujes .. dnes stoji 960GB SSD radovo 500 eur .. http://www.agem.sk/produkt/crucial-ssd- ... 39169.html
tam niekde sa hybe slusny raid radic .. ak mas library 320G , stacil by 500G ssd disk a ten bude stat niekde 200-300 .. co je podla mna v pohode .. je to bezproblemove .. nehrozia take problemy ako s SW raidom .. atf .. ja by som v tvojom pripade volil SSD disk radsej .. 32G ram urcite tiez tomu pomoze .. a myslim ze ram dnes neni velka polozka ..
tam niekde sa hybe slusny raid radic .. ak mas library 320G , stacil by 500G ssd disk a ten bude stat niekde 200-300 .. co je podla mna v pohode .. je to bezproblemove .. nehrozia take problemy ako s SW raidom .. atf .. ja by som v tvojom pripade volil SSD disk radsej .. 32G ram urcite tiez tomu pomoze .. a myslim ze ram dnes neni velka polozka ..