FL Studio 8

Ostatní audio software, obecná diskuse
Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

FL Studio 8

Příspěvek od Jindy2 » 05 bře 2008 20:01

Takže FL Studio 8 je venku :D

Zkouším to zatím jeden den a vidím tam třeba nějakou novou funkci Multilink to controllers a nevim vůbec, co to je :) Potom na mě vybafnul nějaký nový Fruity limiter.
Dále Image Line koupili SynthMaker, takže si ve fruity můžete dělat vlastní synthy atd. atd.
BTW, fruity teď slaví 10 let výročí :) No, ale až uvidíte plugin Fruity Dance, řeknete si asi, že Didier a spol. oslavovali asi trochu moc ;)

http://www.flstudio.com/documents/whatsnew.html

No a tohle je to nejzajímavější:

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Nevim jestli je to úplně kompletní list, mám zatím RC2 verzi, ale zdá se dost finální a funguje v pořádku.

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 708
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Příspěvek od SadLuck » 05 bře 2008 20:10

Finální verze venku neni - zatim opravdu jen RC2...

Na FL mě ale začíná HODNĚ znepokojovat GOLova (autor) neochota pustit se do plné podpory vícejádrových systémů... například na efekty momentálně nejde VŮBEC... a když si přečtete odpovídající témata na FL fórech, ani se o ní NEUVAŽUJE... mírně řečeno problém. Kdo někdy zkusil projekt s několika simulacemi kytarových aparátů, nějakým tím reverbem a podobně, jistě chápe...

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 05 bře 2008 20:24

SadLuck: hmm, na stránkách píšou "Image Line has released FL Studio 8", tak nevim, mě to zní úplně jasně...

s tou podporou vícejader by mě to zajímalo detailněji, můžeš se prosím víc rozepsat na co ta podpora funguje a na co nefunguje? od sedmé verze tam nějaká je, ale nevim vůbec, jestli funguje a na co funguje...
mě to systém zatěžuje vždy na obě dvě jádra, ikdyž task manager mi hlásí využití procesoru většinou tak o 10% menší, než mi hlásí měřák ve fruity, což je docela divné...a co mě dost štve, že moje oblíbené Blue Tubes od Nomad Factory žere podivně moc z procesoru, úplně nejvíc mi to zatěžuje systém - budu si asi muset najít něco jiného, ale nic jiného mi tak nevyhovuje...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 05 bře 2008 20:32

no, vacsina "noviniek" je z kategorie "chvalabohu" (prehadzovanie efektov v insertoch koleckom) a sysex out bude asi vo FL 9 ;)
ale ten edison sa nam zacina menit na pekne monstrum... to sa mi paci

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 708
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Příspěvek od SadLuck » 05 bře 2008 20:39

zaregistruj se na tom fóru a mrkni sem http://forum.image-line.com/viewtopic.php?t=7367

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 05 bře 2008 20:41

kexik> jo, edison sice nepoužívám (protože ho asi nemám), ale vypadá slušně...jestli je to opravdický wav editor, tak bych třeba mohl přestat používat sound forge...

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 05 bře 2008 20:42

SaduLuck: právě jsem tam koukal...ale už jednou jsem se tam registroval a nepřišel mi mail pro autorizaci...dneska jsem dělal novou registraci na jiný mail a zase nic, tak nevim, počkám no, jestli něco příjde...nechápu, proč to fórum nenechá ani číst (celé) příspěvky bez registrace, blázni...

edit: už je to ok, mrknu tam...

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 05 bře 2008 20:55

Hmm super takze to zase neumi Tempo Sync a tape sync :) skoda.
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 05 bře 2008 20:58

Acid: jaké tempo sync myslíš? přes midi si fruita sesynchronizuješ s ledasčím...

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 05 bře 2008 20:59

SadLuck: no, právě že tu odpověď, kterou jsem si chtěl přečíst, tam nevidím...ještě nikdo z týmu neodpověděl, viz:

"Could anybody from the staff please tell me excactly what kind of multicore support is given by now & the upcoming version 8 ?"

To mě zajímá a nevím, kde najít odpověď...

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 05 bře 2008 21:06

Jindy2 píše:Acid: jaké tempo sync myslíš? přes midi si fruita sesynchronizuješ s ledasčím...
Fakt? to by me zajimalo kdyztak do pm.

Potrebuju totiz aby se syncli na externi zdroj midi tempa, fruity umi start a stop ale na tempo se ne a ne chytnout.

Pritom treba takovy prehistorik jako Rebirth se na externi zdroj tempa chyta uplne krasne a jde to i za chodu pohodove externe menit (mam na bpm kolecko paradni vec :)
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 05 bře 2008 22:02

kexik píše:no, vacsina "noviniek" je z kategorie "chvalabohu" (prehadzovanie efektov v insertoch koleckom)
hm, tohle zavedl steinberg taky az ted, v qbase 4. v nedostatcich fruity se neorientuju, ale co si pamatuju, vzdycky sem jim zavidel spoustu drobnejch vychytavek a vtipnejch udelatek, ktery jsou pro steinbergy asi moc seriozni (fruity peak controller a automatizovani parametru pomoci jim prectenych hodnot atp.) celkove me nebere audionackovstvi, takze preju FLP hodne uspechu a snad se jima inspirujou i kravatacky DAW.

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 708
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Příspěvek od SadLuck » 05 bře 2008 22:18

Jindy2 píše:To mě zajímá a nevím, kde najít odpověď...
Mně se teď to fórum nechce vůbec načíst (a dělá mi to často) .. ale fakt myslím, že nějak konkrétně tam na to Gol neodpověděl... jen řekl "NE, plná podpora více jader NENI v plánu - protože je to složitý a jsou jiný věci na práci" ... alespoň s FL 8 RC2 snad přišla i spešl verze co podporuje 3 GB RAM :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 bře 2008 07:12

jindy: edison ti zatial urcite soundforge nenahradi, ale je to taky vreckovy nozik. da sa vlozit do insertu medzi dva efekty a nahravat signal MEDZI. perfektne sa v nom krajaju a prehadzuju loopy, ma to okamzitu beat detection a dobry stretching a warping.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 06 bře 2008 07:26

Edisona používám pořád... Střihám každej druhej sampl a externí program k tomu fakt nepotřebuju. Edison bohatě stačí.

Odpovědět