fl studio - cpu červená

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
smrdim
Příspěvky: 74
Registrován: 31 říj 2009 02:30

fl studio - cpu červená

Příspěvek od smrdim » 17 led 2011 01:38

Dobrý den,

rád bych se zeptal, zda-li lze vyřešit problém, který obléhá mne. Můj laptop není velice výkonný a tak při větším počtu zvuků či pár efektech, mi drnká červená čárka cpu, že nestíhá. Navíc track vyexportuju a nejenom že má špatnou kvalitu, ale zvuk v těch nejnáročnějších úsecích se třeba vypne, nebo zapíská. Slyšel jsem o možnosti zmrazení, lze to i v FL Studiu? Děkuji

Sane
Příspěvky: 277
Registrován: 30 kvě 2009 12:21

Re: fl studio - cpu červená

Příspěvek od Sane » 17 led 2011 10:46

Freeze myslím v FL Studiu stále chybí. Zkus zvýšit latenci, pohraj si s ASIO. Taky nemám výkonné PvC, ale skladby z "Cool Stuff" přehraju bez větších problémů všechny.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: fl studio - cpu červená

Příspěvek od kexik » 17 led 2011 12:45

skontroluj si ci mas zapnute disable inactive plugins v menu pre mixer
precitaj si help, konkretne kapitolu o optimalizacii vykonu. vsetky podstatne finty su tam.
freeze ako take tam nie je ale mas moznost dat si na FX stopu edison, nahrat do neho komplet vystup z daneho insertu a potom vsetky efekty aj zdroj zvuku vypnut. cele sa to potom bude prehravat z disku a usetris cpu. ked budes chciet opat editovat, edisona odstranis a zapnes vsetky efekty aj zdrojovy synth

smrdim
Příspěvky: 74
Registrován: 31 říj 2009 02:30

Re: fl studio - cpu červená

Příspěvek od smrdim » 17 led 2011 14:11

to je přesně to co, je pro nás s neideální výbavou, nepříjemné a zdlouhavé. Jinak něco s cool stuff mi nejde přehrát. A děkuji za rady =)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: fl studio - cpu červená

Příspěvek od kexik » 17 led 2011 16:27

ono aj freeze na inych DAW nejaky cas trva, kym sa spocita...

smrdim
Příspěvky: 74
Registrován: 31 říj 2009 02:30

Re: fl studio - cpu červená

Příspěvek od smrdim » 01 úno 2011 19:35

tady sem našel co se tyče freezingu, takže vidim že to v flku je.... jinak přes edison sem to zkoušel,ale je to nepřesne, nelze zaroven dat zahrat pattern a zaroven rec v edisonu, ale po nejakych upravach se da přiblížit chtenemu vysledku,ale bohužel nikdy to není 100%.

smrdim
Příspěvky: 74
Registrován: 31 říj 2009 02:30

Re: fl studio - cpu červená

Příspěvek od smrdim » 01 úno 2011 21:27


Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: fl studio - cpu červená

Příspěvek od kexik » 02 úno 2011 08:19

smrdim píše:tady sem našel co se tyče freezingu, takže vidim že to v flku je.... jinak přes edison sem to zkoušel,ale je to nepřesne, nelze zaroven dat zahrat pattern a zaroven rec v edisonu, ale po nejakych upravach se da přiblížit chtenemu vysledku,ale bohužel nikdy to není 100%.
tak este studuj ;)
v edisone mas synchron s hlavnym transportom a hlavny transport ma funkciu wait on midi... takze IDE dat zahrat pattern, dokonca ide nahrat midi aj audio zo syntaka sucasne

smrdim
Příspěvky: 74
Registrován: 31 říj 2009 02:30

Re: fl studio - cpu červená

Příspěvek od smrdim » 05 úno 2011 17:34

no ja midi nemam...ale kouknu na to, ale v podstate když dam trochu času do toho tak se dostanu k vysledku 99% minimalne.... jinak ted zkouším vocodex a mam zaply čiste vocodex a accapelu a mením tvořím atd. a cpu ulně nestiha dokonce cely počítač, ani samotny jeden efekt proste nejde v podstate přehrat seka se to....to už neprocesoruju ani accapelu =D

Odpovědět