Free VST Drum Synths

Ostatní audio software, obecná diskuse
dendy

Re: Free VST Drum Synths

Příspěvek od dendy »

ja na bicie pouzivam skoro vyhradne sample (samozrejme sigle shooty nie ziadne prefabrikovane loopy :-)), a nepouzivam ziadny sampler ale davam ich rovno do audio stopy .. tak nejak mi tento styl prace vyhovuje.. mam to vsetko pod rukou..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

dost blby, kdyz pak zjistis, ze chces nejakej sampl nahradit, ne?

dendy

Příspěvek od dendy »

nebudes verit ale nepamatam sa kedy by som nieco take potreboval :-) tak nejak toto obmedzenie ma nuti vyladit si bicie hned na zaciatku tak aby som bol uplne spokojny a nemal potrebu neskuor na nich daco menit ..

Sane

Příspěvek od Sane »

dendy píše:ja na bicie pouzivam skoro vyhradne sample (samozrejme sigle shooty nie ziadne prefabrikovane loopy :-)), a nepouzivam ziadny sampler ale davam ich rovno do audio stopy .. tak nejak mi tento styl prace vyhovuje.. mam to vsetko pod rukou..
biscuit píše:dost blby, kdyz pak zjistis, ze chces nejakej sampl nahradit, ne?
Holly shit, tý vole, Dendy, seš fakt hustej. :shock: :lol:

Mám rád netradiční postupy, ale tvůj mi přijde v tomhle jako dost harakiri, když se zaměřím na to co psal Buscuit. Ale když je to - jak píšeš - že si bicí vyladíš, tak proč ne, ale u mě by tenhle postup asi neprošel, protože se znám. :mrgreen:

Většinu skladeb začínám bicíma, ale zároveň taky většinu bicích ještě při finálním mixu upravuju, aby "seděly" do skladby, takže bych si netroufl je hned na začátku upravit a doufat, že tak to bude, a že už nebude možnost cokoli změnit. :wink:
Naposledy upravil(a) Sane dne 29 lis 2010 12:37, celkem upraveno 1 x.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

no ja to zas potrebuju docela casto.. nelibi se mi obcas treba nejaka perkuse se syntakem, nebo tom s basou.. je to ruzny.. casto me taky treba nejakej zvuk tim neustalym loop prehravanim omrzi a musi pryc

Sane

Příspěvek od Sane »

biscuit píše:no ja to zas potrebuju docela casto.. nelibi se mi obcas treba nejaka perkuse se syntakem, nebo tom s basou.. je to ruzny.. casto me taky treba nejakej zvuk tim neustalym loop prehravanim omrzi a musi pryc
Přesně - viz můj příspěvěk výše :wink:

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Použitím Ghost Copies (Ghost Part) není nahrazení samplu/čehokoli v projektu žádným problémem (Cubase). To jen na podotknutí, že to zase až takové "harakiri" být nemusí :)

P.

dendy

Příspěvek od dendy »

to je asi o pristupe k tvorbe.. moj styl prace je ze si na zaciatok vybudujem bicie + basu - to vsetko si vyladim takmer do "finalnej" verzie .. a potom do toh ozacnem nahravat syntky, melodiel, leady, fx zvuky .. ale s tou kostrou bicie/baca uz nerobim skoro nic nic (aspon co sa tyka zvukov, jedine ak nejake upravy v ekvalizacii a kompresii na cele stopy a groupy) ...

neviem, ja som si tak nejak intuitivne dosiel k tomuto systemu a maximalne mi vyhovuje, vobec mi nepride nepohodlny (co je logicke, inak by som to nerobil, predsa len nie som masochista aby som robil nieco co ma neakceptovatelne obmedzuje) .. ja vlastne vsetko nahravam rovno do audio stopy, na 95% vobec nepracujem s midi ... teda samozrejme pri praci vo velkom DAW, v Nanostudio na iPhone to je iny pripad :)

ale to uz je asi dost offtopic tuto, tak sa ospravedlnujem ze ho vyrabam :)

Sane

Příspěvek od Sane »

Neznám tohle fórum moc dlouho, ale to, co se zde probírá je celkem zajímavé čtení, i když se netýká příspěvku - možná by bylo dobré ho přemístit někam jinam.

@ Pavli: To já nevím, v kjubejzu jsem "pacoval" kdysi dávno a jen chvilku. Ale každopádně díky za info. :wink:

@ Dendy: Jasně, pokud pracuješ výhradně s audio stopama, tak to pak jo. Jinak tvůj postup mi není cizí. Jak jsem psal, obvykle začnu bicíma. Dřív jsem hned dělal k bicím basu, poslední dobou ale dělám nejdřív melodii (nějakou jednoduchou - 1-4 synťáky) a pak bassu. Myslím, že jen jednou v životě jsem dělal basovou linku až jako úplně poslední. Ovšem ne jednou se stalo, že jsem právě ke konci vyměnil nějakou perkusi za jinou, proto netvořím bicí "napevno" jako ty - netroufl bych si na to.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

pavlii: no jo, tak ted je videt jak pokrocilej uzivatel jsem :-)

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

:mrgreen:

P.

charonme

Příspěvek od charonme »

a ja zas pouzivam

Kód: Vybrat vše

copy con finalmaster.mp3

matucha

Příspěvek od matucha »

dendy píše:ja na bicie pouzivam skoro vyhradne sample (samozrejme sigle shooty nie ziadne prefabrikovane loopy :-)), a nepouzivam ziadny sampler ale davam ich rovno do audio stopy .. tak nejak mi tento styl prace vyhovuje.. mam to vsetko pod rukou..
tak pracuju i ja...

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

ja takto robím bicie (v cool edite), ked chcem aby zneli ako živý bubeník, myslím že na prácu so samplamy je to takto idealne, ale v poslednej dobe robím také "bicie" že tažko rozoznat čo je ešte beat a čo už je synth...
btw: uplne som si osvojil používat tú ultimatnu kolekciu dendyho psých kickov čo si sem kedysi dal, na sub do kicku sú tie sample imho idealne, krásny plný bas a široký výber :) ..

inak priznám sa že s tých drum-synthov čo som sem dal som zatial (okrem Frequatic) nepoužil nič ..

kexik

Příspěvek od kexik »

biscuit píše:dost blby, kdyz pak zjistis, ze chces nejakej sampl nahradit, ne?
zalezi od DAW... vo fruity studiu je to banalita...

Odpovědět