FREE VST - Oatmeal
Re: FREE VST - Oatmeal
nerieste uz ten kopak
) to bola len provokacia lebo na zraze som hned na kazdom analogu skusal natocit kopak
) totiz kvalitny psytrancovy kopak sa da natocit fakt len na malocom, tak to je jedna z prvych veci co hned skusam... a ako druhe mrte rozladujem oscilatory
))
ako sa vlastne toci kvalitny kopak? nejaky priebeh, dajme tomu
sinusoida/saw a pitch modulovany rychlo dole obalkou?
potom asi nejaky LP filter do 200 Hz a vysoka rezonancia...
ja som naposledy programoval kopak asi na ZX Spectre 128k/AY
alebo potom v tom Stomper Ultra+++ ci ako sa to volalo
sinusoida/saw a pitch modulovany rychlo dole obalkou?
potom asi nejaky LP filter do 200 Hz a vysoka rezonancia...
ja som naposledy programoval kopak asi na ZX Spectre 128k/AY
alebo potom v tom Stomper Ultra+++ ci ako sa to volalo
ano tak nejak ... najlepsi psy kopak (konkretne ja riesim psy kopaky lebo tie je najtazsie spravit kvalitne tak aby zneli ako maju zniet) sa mi podarilo natocit na evolverovi ... proste skoro uplne zavrety filter, rezonancia na max a velmi strme filter aj amp obalky ...
Demsky: oscilator žiaden nepotrebujes. Stačí samooscilacia filtra. A obalkou rýchlo das dole frekvenciu filtra.
Pytkin: to fakt? doteraz som si myslel ze kopak a nejake perkusivne analogovo znejuce veci sa dosahovali aj prudkou zmenou pitch, no a samozrejme ze hajtky a snare sa vyrabali aj pomocou BP/HP filtrov a sumom. fakt staci samooscilacia filtra a obalka ktora da filter prudko na 0 Hz?
demsky samoosilujuci filter je v podstate takmer to iste ako sinus zo strmou pitch obalkou ...
brasulko ale ved to je pomale ja viem co myslis take minimoogovsko jarreovske vesmirne kvaky, ved to nema ako sa hovori BODY, respektive samooscilacia sama o sebe sa nema o co opriet
no prave ma ked das riadne strmu obalku...
http://files.dendy.sk/dsi_evolver/evolver_rawSample.wav
toto vzniklo na evolveri.. 1 oscilator (saw), lowpass, rezonancia na maximum, cuttoff skoro uplne zavrety, filter obalka attack 0 decay velmi rychli sustain len jemne nad nulov a zvysok doladeny amp obalkou.... ziadne dalsie procesovanie externe...
http://files.dendy.sk/dsi_evolver/evolver_rawSample.wav
toto vzniklo na evolveri.. 1 oscilator (saw), lowpass, rezonancia na maximum, cuttoff skoro uplne zavrety, filter obalka attack 0 decay velmi rychli sustain len jemne nad nulov a zvysok doladeny amp obalkou.... ziadne dalsie procesovanie externe...
ja hovorim stale o tej samooscilacii filtra BEZ oscilatora, to co pisal Pytkin 
jaj tak to neviem s tym nemam ziadne skusenosti kedze ja som VA-ckar a toto normalne VA-cka nevedia.. teda okrem novy/supernovy:-)
demsky : no .. ved o tom su tie analogy .. kazdy to spravi inak .. kazdy ma iny filter .. atd .. pekne to iste trebars na MS20 .. je uplne jedno co spravis na oscilatoroch .. vobec ich nepocut ..
ked osciluje filter, je to LF oscilator. nehrajte sa so slovickami 
kexik : LF = low frekvency ? podla mna ani ne-eee