Free VST Plug-ins section (downloads, tips...)

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
charonme

Re: Free VST Plug-ins section (downloads, tips...)

Příspěvek od charonme »

ja som si tam nejak tu syntheditovost nevsimol, ale pravda je ze neviem na co by som sa mal sustredit. Inak "sedy priemer" by znamenalo, ze je vela jemu podobnych? Ak ano, tak sem s nimi! :)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

i kdyz je to u vsti odvazny tvrzeni, mam radsi vetsi "organicnost" zvuku, tohle mi prijde jak podle pravitka a spicaty (zase treba v mixu je mozna pruraznej a dobre se prosazuje a na urcity veci muze vyhovovat - to neumim posoudit). ja taky nesrovnavam vsechno podle toho, jestli to neco stoji nebo ne, pro me to bud zajimave hraje, nebo ne a na nejakej gros uz nekoukam, kdyz to ma pro me tu cenu ;) samozrejme, ze kdyz je to navic zadarmo, tim lip.

ale jestli mam rict priklad free vsti, kterej ho strci do kapsy, tak podle myho nazoru takovej tal elek7ro - opravdu vybornej freeware synth, kterej dokaze i podobny zvuky, ovsem v mne blizsim a libivejsim podani (co se tyce barvy). vlastne i treba tal bassline, nebo synth1, daedalus nebo monolisa..

dendy

Příspěvek od dendy »

synth1 imho schova uplne takmer vsetko :) to je pre mna nekorunovany kral VSTi .... a monolisa v tesnom zavese z nim, to su moje milovane pluginy :)

luphtrack

Příspěvek od luphtrack »

moc diky za synth1 a noisemaker

mam si s cim zas chvili hrat

EDIT: funguje v reaperu s wine 1.2. ted jeste ten reaper koupit :)
Obrázek
live free or die!

kexik

Příspěvek od kexik »

luphtrack píše:moc diky za synth1 a noisemaker

mam si s cim zas chvili hrat

EDIT: funguje v reaperu s wine 1.2. ted jeste ten reaper koupit :)
mozes sa uspokojit s verziou 0.999, ta je stale zadarmo. a 80% novej verzie reaperu zvlada.

dendy

Příspěvek od dendy »

lupthrack: inak technicky vzate pokial ta nehryzie svedomie reaper kupovat nemusis :-) on nikdy nevyprsi takze stale ti bude fungovat ako full verzia, nema ziadny timeout... teda ja som si ho kupil z principu ale chcem len povedat ze nemusis :)

luphtrack

Příspěvek od luphtrack »

musim - http://www.reaper.fm/purchase.php

stejne ho moc nepouzivam...
Obrázek
live free or die!

dendy

Příspěvek od dendy »

luphtrack píše:musim - http://www.reaper.fm/purchase.php

stejne ho moc nepouzivam...
nemusis v zmysle ze nic okrem tvojho svedomia ta k tomu technicky nenuti.. ja som ho tiez pouzival 2 mesiace az potom som ho kupil ... na rozdiel od inych softov kde napriklad nefunguje save alebo po mesiaci ich uz ani nespustis je reaper "demo" plne funkcne bez ziadnych obmedzeni stale .. samozrejme tym ta nechcem navadzat na zle, kazdy rozumny clovek ktory ten soft pouziva a ma respekt pred programatormi za ich velky kus prace tych par eur rad zaplati..

inak ten 0.999 co je freeware som myslel ze je vyrazne obmedzenejsi, myslel som napr. ze nema piano roll vobec , ale teraz pozeram ze ma.. takze kexik ma pravdu vlastne.. na tie tvoje experimenty je ten 0.999 uplne postacujuci, ba vlastne mozno lepsi ako 3.6 ked tak pozorujem tvoj odpor k softom co maju prilis pekne gui alebo prilis vela funkcionalit.. neber to v zlom co som teraz napisal, myslim to v dobrom !
http://www.freewarefiles.com/REAPER-Las ... 43366.html

kexik

Příspěvek od kexik »

0.999 ma aj piano roll, aj ten maticovy routing... vlastne jedine co na nom serie su poschovavane vst, inak je to pekne pouzitelna vec, hlavne na nahravanie zivej muziky.

Sane

Příspěvek od Sane »

Ahoj, chci se zeptat, jestli je Argurův efekt Stardust "nenahraditelný", co se do charakteru zvuku týče. Asi jsem hluchý, ale pokaždý, když ho zkouším dát na master, má takovej zajímavej "vintage" zvuk. Je asi blbost očekávat podobný zvuk např. od Nasty VCS - nebo jsou tyto efekty vůbec porovnatelné? Snažím se ve VST trochu "pouklízet" a nechci mít HDD plný efektů, které nepoužiju nebo které jsou si podobné. Každopádně díky za reakce.

Sane/Sejn

biscuit

Příspěvek od biscuit »

stardust jsem nezkousel nikdy. takze neumim srovnat.
naopak nasty vcs jsem zkousel i na mastr (ackoliv je to channel strip) a dosahl jsem obdobnejch vysledku jako s opto kompresorem od ikm + voxengo elephant 2!
klidne sem dam k naslechu ten track, kterej jsem tim procesoval. nasty vcs je proste pecka!

edit: tady je slibenej track: mixdown byl cistej mix, bez jakejchkoliv procesu. master proces jen hipass + bootsy vcs + prevod do 16bit
http://rapidshare.com/files/409421497/A ... r.wav.html
Naposledy upravil(a) biscuit dne 23 srp 2010 09:55, celkem upraveno 1 x.

kexik

Příspěvek od kexik »

stardust je o nicom... pokial ti ide o nieco podobne, od bootsyho skus skorej density

Sane

Příspěvek od Sane »

kexik píše:stardust je o nicom... pokial ti ide o nieco podobne, od bootsyho skus skorej density
Díky moc. Já Density právě jednou zkoušel, když jsem narazil na Bootsyho VST. Ale jak rychle jsem ho stáhnul, tak rychle jsem ho i smazal. Nicméně je to nějaký ten pátek zpátky, tak asi zkusím najít to, co mi dřív nejspíš uniklo. Jinak Nasty VCS, je fakt nasty :evil:

Já zas nechtěl říct, že Stardust je kdo ví jakej špičkovej master efekt, osobně jsem ho taky zrovna moc nepoužíval, ale líbí se mi právě jeho charakteristický zvuk. Nicméně není to tak, že bych se bez podobného efektu neobešel. Třeba zmiňovanej Nasty VCS je fakt super kompresor zadarmo - lepší jak Stardust podle mě a né jen co se GUI týče. Škoda, že Arguru odešel do hudebního nebe tak brzo.

-----------
Edit:

Biscuit - díky za tu skladbu. Fakt šupa. Hodně dobrej zvuk, i žánr je vpohodě. Hezky mi to zvedlo náladu. :wink:
Naposledy upravil(a) Sane dne 23 srp 2010 18:28, celkem upraveno 1 x.

dendy

Příspěvek od dendy »

Sane píše:Škoda, že Arguru odešel do hudebního nebe tak brzo.
absolutny suhlas, to je rozhodne obrovska skoda !!!

inak nasty vcs je fakt mnam, pridavam sa do fanklubu

kexik

Příspěvek od kexik »

stardust ked nahodis na track, tak prva reakcia je uau, to znie fakt staro a kompaktne. ale po case zistis ze to znie splostene a bez detailov.
s density musis trocha hybat, predovsetkym s knoflikmi ako trafo a phat...

Odpovědět