Free VST Plug-ins section (downloads, tips...)
Re: Free VST Plug-ins section (downloads, tips...)
Stereo enhancer nebo něco takového?
Pokud pominu už zmiňovaný FLkovský, tak pak už jedině SHEPPi nebo Stereoizer Pro (12$ stojí, ale je i free) a kdysi jsem si pořídil aStereolizer (což je taková kopírka FL enhanceru). Možná mě napadá ještě Vocal Spread, ale ten používám na roztáhnutí vokálů nebo nějakých syntů.
Pokud pominu už zmiňovaný FLkovský, tak pak už jedině SHEPPi nebo Stereoizer Pro (12$ stojí, ale je i free) a kdysi jsem si pořídil aStereolizer (což je taková kopírka FL enhanceru). Možná mě napadá ještě Vocal Spread, ale ten používám na roztáhnutí vokálů nebo nějakých syntů.
Máš tu free verzi? Nechce se mi to hledat. Že bys mi to poslal prosím :3Sane píše:Stereo enhancer nebo něco takového?
Diky za link, vic takovych ... docela bojuju s hledanim solidnich free VST pro OS. Na prvni test me celkem zaujaly Zebra, KR Delay a KR Reverb .. jo a Alpha, ale tu uz znam.Fractal píše:USEFUL link http://www.dallasdancemusic.com/music-d ... ac-pc.html Computer Music free plugins
no nejsou tak úplně free, byly součástí Computer Music Magazine
Ok, budu se tvarit, ze jsem dloholety odberatel
Jelikož nevím, co "free" přesně myslíš, tak posílám oba jmenované, co jsou free:James L. píše:Máš tu free verzi? Nechce se mi to hledat. Že bys mi to poslal prosím :3Sane píše:Stereo enhancer nebo něco takového?
http://dallashodgson.info/articles/OpenAmbienceProject/
http://hbasm.com/stereoizer.aspx
Sane: Díky moc! Mrknu na ně!
na stereo je vybornej flux
jinak je treba odlisovat vytvarece stereo signalu z mono zdroje a upravovace sirky sterea (stereo imagery) - to jsou dve veci
jinak je treba odlisovat vytvarece stereo signalu z mono zdroje a upravovace sirky sterea (stereo imagery) - to jsou dve veci
Však SHEPPi je klasickej stereo enhancer a Stereoizer Pro vytváří stereo signál z mono zdroje (pro mě dobrej na vokály).biscuit píše:na stereo je vybornej flux
Jinak Flux znám moc dobře z dřívějších dob, ale víc mi vyhovuje SHEPPi.
Když už jsme nakousli tohle téma, zajímalo by mě, jestli je možné "vytvářeč stereo signálu z mono" - čili takový Stereoizer použít i na master pro rozšíření sterea? Osobně jsem to ještě nezkoušel, jen mě zajímá jestli je to z hudebního hlediska blbost.
ne, je to blbost.. i kdyby to slo, byla by to prasarna
a stereo enhancer je divny oznaceni ne? enhancer je "obohacovac" a pouziva se to u jinyho zarizeni, tohle oznaceni. podle me je to stereo imager - stereo umi rozsirovat, ale i zuzovat, pripadne zmonovat - coz nekdy muze bejt zadouci. stereo imager se na master pouzivat muze a nejvic se pouziva prave imager s filtrem (napr. basslane), ktery umi zmonit pasmo od urcite frekvence dolu.
a stereo enhancer je divny oznaceni ne? enhancer je "obohacovac" a pouziva se to u jinyho zarizeni, tohle oznaceni. podle me je to stereo imager - stereo umi rozsirovat, ale i zuzovat, pripadne zmonovat - coz nekdy muze bejt zadouci. stereo imager se na master pouzivat muze a nejvic se pouziva prave imager s filtrem (napr. basslane), ktery umi zmonit pasmo od urcite frekvence dolu.
mě stačily vždycky spožďovače, obyčejné delaye o par milisekund Right vs Left, krasne v jednom pluginu to dela voxengo audiodelay; pak celkem dobre stereo maji pluginy z kjaerhus classics; dobre je taky pouzit jako stereo efekt chorus, nastaveny tak, ze ani skoro nejde poznat...a pokud stereo enhanci, tak jenom na nejake abstraktni zvuky, popr. plochy, nikdy ne na vokaly, nebo nejake dulezite stopy (i kdyz plati nikdy nerikej nikdy, mozna nejaky enhancer muze vokal z-3Dičnit... nebo udělat mu C12-like zvuk)
Díky za rady, postřehy a vysvětlení.
PSP stereo pack tam ma neco takoveho, ale dost to mrvi zvuk, kdyz se tam nastavi vetsi nez male mnozstvi zvetseni sterea ono to vsechno imho funguje na bazi odfiltrovanych frekvenci, ruzne zpozdenych a rozhazenych do sterea - coz se da mozna i lip delat manualne. Mne se vic libi automatizovat panning ve stope v Cubase - treba dat na sendy dva trochu odlisne nastavene nenapadne delaye, za ne jeste HP filtr (basy nepatri do sirokeho sterea) a kazdy poslat jako uzke stereo pasmo uplne doprava/doleva. A jeste to ruzne menit v case ...Ma to vyhodu, ze mrvim jenom to neco malo v sendech a ne celou nahravku...aneb kdo si hraje, nezlobi
No právě o to mi šlo, jenom klasickej uplně obyčejnej spožďovač. Právě, mám taky PSP, ty efektíky v Cubase 5 atd. Co jsem koukal na KVR tak jsem něco jednoduchýho, co zpozdí levej a pravej kanál nenašel. Tohle umí Ozone, ale plácat ho na každej kanál, kde si chci roztáhnout stereo je prasárna.
Jinak na masteru taky roztahuju vejškový spectrum tím spožděním a dělám to právě s Ozone. Bassy a někdy i trošku středy stáhnu víc do mona.
Jinak na masteru taky roztahuju vejškový spectrum tím spožděním a dělám to právě s Ozone. Bassy a někdy i trošku středy stáhnu víc do mona.
Otázka: proč totok všechno - pokud nezamýšlím roztáhnutí sterea jako speciální efekt jen na něco? Ať si taky rozšířím obzory, já to nějak nikdy nepoužil, neměl jsem zatím proč a tak vůbec...
P.
P.