FREE VST - Vember Audio Shortcircuit

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět

<t>zaradit do TOP ?</t>

ANO
10
91%
NIE
1
9%

Celkem hlasů: 11

dendy

FREE VST - Vember Audio Shortcircuit

Příspěvek od dendy »

http://vemberaudio.se/shortcircuit.php

Imho najlepsi univerzalny FREE sampler aky je k dispozicii, interne FX sice trosku slabsie ale inak editacne moznosti na vysokej urovni, velmi ergonimicky navrhnute ovladanie ...

doporucujem verziu 1.1.2 ktora ma podstatne lepsie vyriesene GUI nez 0.5.0 ...

nevyhoda je ze ziadny dalsi development uz velmi dlhu dobu, takze to vyzera na ukonceny mrtvy projekt ... ale pracovat sa s tym rozhodne DA ...

matucha

Příspěvek od matucha »

jo, na vetsinu veci idealni... hlavni nevyhodou je, ze nenacita zadny znamy formaty, takze je to spis na kreativni veci nez na "banky orchtestru atd"

wire

Příspěvek od wire »

tak jsem si toto stahnul, pro me takovej prvni kontakt se samplerem na neco jinyho nez bici...
dosti me to bavi, co se da s tim delat za psi kousky... ale zda se mi ze kdyz porovnam ciste zvuk ze syntaku (konkretne sampluju Waldorf Pulse) a pak tu stejnou notu zahraju ze shortcircuitu, tak me prijde ze ten zvuk je horsi, min basovej a takovej proste lehce zmrvenej :)
je to jen muj pocit nebo to fakt neni tak uplne 1:1?

dendy

Příspěvek od dendy »

no urcite to nebude 1:1 uz len tym ze to ide cez ine prevodniky.. dalej moze mat speficke vnutorne algorytmy na resamplovanie, sumaciu atd atd..

skorej porovnaj notu zahranu z SC a ten isty zvuk hodeny priamo do audio stopy ...

wire

Příspěvek od wire »

no ja sem to tak v podstate delal... me ten zvuk jde pres zvukovku vlastne porad... uplne ciste z Pulse do monitoru sem to nikdy nezkousel...

ffffffffff

Re: FREE VST - Vember Audio Shortcircuit

Příspěvek od ffffffffff »

Máte někdo zkušenosti s tím, jak to šlape pod 64bit Win7 a v reaperu? Jede to bez problému?

Jaké formáty to podporuje?

Děkuji

ffffffffff

Tak jsem si to stáhl a nainstaloval. Celkem to asi funguje snad normálně, až na jednu věc. Proto moc prosím o radu, pomoc a vysvětlení.
Vždycky když chci použít toto VST (Insert -> Virtual instrument on new track) tak mi to vyhodí tuto hlášku: http://img717.imageshack.us/img717/6070 ... reaper.png

Odkliknu to vždycky "Ne" a pak to jede asi normálně. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Nevíte co ta hláška znamená?

Angličtina mi moc nejde a v různých těch pojmech okolo zvuku se moc zatím neorientuji.

Po instalaci mi reaper tento plugin vůbec nenabízel, tak jsem si zkopíroval shortcircuit.dll do adresáře s VST pro reaper, až pak to jelo. Snad nebude problém v instalaci. Nechápu, proč jej nabízí jako exe instalační soubor, když stačilo dát ke stažení pouze dll.

Budu rád za každou radu.

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

ten sampler má 16 výstupov a reaper sa ta pýta či ich má automaticky naroutovat tak ako uvádza v tej tabulke a že bez dalšieho routovania budeš počul len stereo 1/2

ffffffffff

Aha, díky.

Jinak je možné přímo v tom sampleru nějak zrychlit ten sampl, který jsem tam vložil? Už jsem snad poklikal všechno, ale nikde se mi to nepodařilo nastavit.

Odpovědět