GarageBand - přiřazení zvuku z kláves

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Greyhound90
Příspěvky: 524
Registrován: 22 zář 2013 11:42

GarageBand - přiřazení zvuku z kláves

Příspěvek od Greyhound90 »

Dobrý den,
mám dotaz, zda jde v GarageBandu nastavit v MIDI stopě zvuk na určitém kanálu z připojených kláves? V Cubase je to jasné, ale zde jsem podobné nastavení nikde nenašel. Nabízí se mi pouze virtuální nástroje, ale nejde nastavit na určitou stopu kde bych si nastavil zvuk z externích kláves a hrálo to pak jejím zvukem.

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 2049
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: GarageBand - přiřazení zvuku z kláves

Příspěvek od tony9 »

Ať už chceš GB ovládat klávesy a nebo klávesami ovládat GB, tak jsem nepřišel jak na to.
Teď jsem si otevřel GB a nepřišel jsem na to jak se tam nastavují kanály a taky midi in/out.
Doufám, že jsem tě pochopil.

Uživatelský avatar
Greyhound90
Příspěvky: 524
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Re: GarageBand - přiřazení zvuku z kláves

Příspěvek od Greyhound90 »

tony9: ja také ne. GB je ořezaný Logic. Doufám, že tam to jde.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3758
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: GarageBand - přiřazení zvuku z kláves

Příspěvek od MDudas »

Greyhound90 píše:
19 črc 2020 20:26
... ale nejde nastavit na určitou stopu kde bych si nastavil zvuk z externích kláves a hrálo to pak jejím zvukem.
Celkom som to nepochopil. Chces aby MIDI stopa nielen reagovala na MIDI-In, ale aj posielala MIDI-Out na ten isty externy keyboard ?
Mam nejasny pamatovy zaznam, ze to v Garageband nepodporuje. Ale mozno sa mylim. :|

edit: hladaj cez Google "MIDI-Out Garageband" - najdes nejake triky, ako to obist...

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 2049
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: GarageBand - přiřazení zvuku z kláves

Příspěvek od tony9 »

Greyhound90 píše:
19 črc 2020 22:00
tony9: ja také ne. GB je ořezaný Logic. Doufám, že tam to jde.

V Logicu je to v pohodě.

Uživatelský avatar
Greyhound90
Příspěvky: 524
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Re: GarageBand - přiřazení zvuku z kláves

Příspěvek od Greyhound90 »

MDudas: jde mi o to, aby již nahraný MIDI track, kde jsou MIDI "noty" přehrávaly tyto noty zvukem z mých externích kláves. Jak jsem pochopil z netu GarageBand to ale neumí.

Odpovědět