hi-pass / low pass s vysokým rozlišením
hi-pass / low pass s vysokým rozlišením
ahoj,
používám hi-pass na odřezání nechtěných basů a často to dávám do automatizace...jde ale o to, že všechny hi-pass nebo low pass filtry, co jsem zkoušel a mám, tak mají nějaké malé rozlišení knobů...standartních 127 poloh mi prostě nestačí, v automatizaci je potom velký rozdíl i pár pixelů a prostě nechci dělat pixel hunting...
víte o něčem s alespoň tak 3x vyšším rozlišením? přednější je teď pro mě v tomto ohledu hi-pass filter, ale za kombo hi-pass + low-pass v jednom budu jenom rád, jsem an to zvyklý...
přes EQ to řešit nechci...
používám Blue Tubes Driver, ten sice zní hodně fajn (v low-passu, v hi-pass už tak moc ne), jenomže má právě nějaké malé rozlišení a navíc, když dám víc instancí, úplně mi zkolabuje track, komp to nestíhá...tudíž se ho stejně musím zbavit...
používám hi-pass na odřezání nechtěných basů a často to dávám do automatizace...jde ale o to, že všechny hi-pass nebo low pass filtry, co jsem zkoušel a mám, tak mají nějaké malé rozlišení knobů...standartních 127 poloh mi prostě nestačí, v automatizaci je potom velký rozdíl i pár pixelů a prostě nechci dělat pixel hunting...
víte o něčem s alespoň tak 3x vyšším rozlišením? přednější je teď pro mě v tomto ohledu hi-pass filter, ale za kombo hi-pass + low-pass v jednom budu jenom rád, jsem an to zvyklý...
přes EQ to řešit nechci...
používám Blue Tubes Driver, ten sice zní hodně fajn (v low-passu, v hi-pass už tak moc ne), jenomže má právě nějaké malé rozlišení a navíc, když dám víc instancí, úplně mi zkolabuje track, komp to nestíhá...tudíž se ho stejně musím zbavit...
kexik> jasně, že jsem zkoušel kreslit automatizaci křivkami...jenže tam mi příjde to rozlišení podobné, prostě neuspokojivé, malé....potřebuju to ořezávat fakt jemně a zatím jsem na nic takového nenarazil...všude, když nakreslím automatizační křivku jen o pár pixelů jinde, zní to úplně jinak...nedá se s tím detailně pracovat a ladit mix, jen tak přibližně...
takže tip na plugin, který umí při myší kreslené detailní automatizaci pobrat ve FL Studio fakt velké rozlišení, by mi pomohl...sám nevím, co hledat...maxímálně si ještě pohraju se Sonalkis TBK, ale to se mi zase nelíbí moc zvukově, určitě ne tak, jako Blue Tubes..
takže tip na plugin, který umí při myší kreslené detailní automatizaci pobrat ve FL Studio fakt velké rozlišení, by mi pomohl...sám nevím, co hledat...maxímálně si ještě pohraju se Sonalkis TBK, ale to se mi zase nelíbí moc zvukově, určitě ne tak, jako Blue Tubes..
jak jsem psal, ani rozliseni po prepnuti do automatizace mi nestaci / nelibi se mi...
proste asi bych mel zkouset ruzny pluginy a jejich citlivost, pac zrovna ten Blue Tubes se mi tou citlivosti nezda...
je to spatny no, ale tak je to vsude...chci asi neco, pro co jeste neexistuje v zadnem DAW podpora - volit si libovolne citlivost filtru az do extremniho hi-res rozliseni...
to asi nejde, takze to asi vzdavam, co nadelam...
do budoucna si myslim, ze tech 127 poloh pri knoflicich bude hodne malo...jestli to jeste nikomu nevadilo, tak me to vadi...je sice fajn ovladat ruzny veci pres fadery a knoby, na ktere si muzu sahnout, ale na druhou stranu je to (mensi) rozliseni, jako bylo driv 320x240 v grafice, proste hovno...tak to vidim ja no to se tedy tyka MIDI, to je jina vec, ale stejne, uz mi to prijde strasne malo, na 21. stoleti...MIDI funguje fajn a je rozsirene, ale ty omezeni ja nejak zacinam vic a vic cejtit, hlavne co se tyce toho rozliseni, to je zkratka na nic...
proste asi bych mel zkouset ruzny pluginy a jejich citlivost, pac zrovna ten Blue Tubes se mi tou citlivosti nezda...
je to spatny no, ale tak je to vsude...chci asi neco, pro co jeste neexistuje v zadnem DAW podpora - volit si libovolne citlivost filtru az do extremniho hi-res rozliseni...
to asi nejde, takze to asi vzdavam, co nadelam...
do budoucna si myslim, ze tech 127 poloh pri knoflicich bude hodne malo...jestli to jeste nikomu nevadilo, tak me to vadi...je sice fajn ovladat ruzny veci pres fadery a knoby, na ktere si muzu sahnout, ale na druhou stranu je to (mensi) rozliseni, jako bylo driv 320x240 v grafice, proste hovno...tak to vidim ja no to se tedy tyka MIDI, to je jina vec, ale stejne, uz mi to prijde strasne malo, na 21. stoleti...MIDI funguje fajn a je rozsirene, ale ty omezeni ja nejak zacinam vic a vic cejtit, hlavne co se tyce toho rozliseni, to je zkratka na nic...
ono sa to RIESI jednak tym ze specialne kontrolery maju rozlisenie vyssie (dokonca aj najobycajnejsie behringre BCxxxx), a jednak tymi kriveckami. tie maju VYSSIE rozlisenie ako 127! ja si skor myslim ze ten tvoj filter co teraz pouzivas, vie len midi ovladanie, nie vst... to je pomerne bezny problem
na vychovane efekty krivecky funguju plynuje
na vychovane efekty krivecky funguju plynuje
kexik: no o kontroler mi nejde, tech uz jsem par mel a je mi jedno, ze maji 127 rozliseni, na to kaslu...
je to mozne, ano, ze ten filter co pouzivam, nezvlada rozliseni, co bych chtel...
mas teda nejakej tip na hi-pass/low-pass ktery to zvlada, ve FL Studio?
ja to jinak budu zkouset metodou pokus omyl...
je to mozne, ano, ze ten filter co pouzivam, nezvlada rozliseni, co bych chtel...
mas teda nejakej tip na hi-pass/low-pass ktery to zvlada, ve FL Studio?
ja to jinak budu zkouset metodou pokus omyl...
acide, to chces po me moc...existuje asi spousta veci, kterejm ale fakt nerozumim a rozumet ani nechci a hw efekty a spol. fakt nepouzivam a pouzivat nehodlam...sw to jisti heh, nedelam si ani vlastni presety, tak jeste abych si delal vlastni synthy, to vis ze jo ne fakt, hw sem netahej please...
Naposledy upravil(a) Jindy2 dne 16 kvě 2008 22:42, celkem upraveno 1 x.
JJ ale zase nadavat na to ze to neni, muzes byt naopak prvni kdo to udela.
Jednak se ti tim zaplati cas, pokud bys to nabidl k prodeji.
A jednak se tim aspon neco noveho naucis, kdyz muzes tvorit hudbu, proc si k ni netvorit i vlastni nastroje? Originalite se neubranis
Jednak se ti tim zaplati cas, pokud bys to nabidl k prodeji.
A jednak se tim aspon neco noveho naucis, kdyz muzes tvorit hudbu, proc si k ni netvorit i vlastni nastroje? Originalite se neubranis
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
acid: ano, pokud dnes neexistuji pluginy s rozlisenim kontroleru az treba tech 100 tisic pixelu/pozic, tak potom je to mozna prostor pro nove vyrobky na poli hw/sw (at me nekdo tedy vyvede z omylu, jestli takove rozliseni v necem existuje, ja to neznam)...
ja urcite ale na tohle nejsem, neumim ani cokoliv naprogramovat, natoz nejakej slusnej preset...
no nic, na Nove davaj ted film s Christinou Ricci, takze jdu cumet
ja urcite ale na tohle nejsem, neumim ani cokoliv naprogramovat, natoz nejakej slusnej preset...
no nic, na Nove davaj ted film s Christinou Ricci, takze jdu cumet