Pre mnohých to bude asi jednoduchá otázka, ale stretol som sa s rôznymi odpoveďami. Niekto radí najprv kompresor potom eq. Niekto naopak. Od čoho to závisí a ako radiť ostatné plugíny? Dík za odpoveď
Radvan píše:Pre mnohých to bude asi jednoduchá otázka, ale stretol som sa s rôznymi odpove%u10fami. Niekto radí najprv kompresor potom eq. Niekto naopak. Od %u10doho to závisí a ako radi%u165 ostatné plugíny? Dík za odpove%u10f
mozno na zaciatok:
obycajne to vidavam aj osobne robievam v poradi Comp - EQ. vynimku tvoria tracky so zvukmi, ktore obsahuju pomerne velku cast basoveho pasma, ale pri ktorych sa planuje toto pasmo filtrovat. kedze basove pasmo zasadne ovplyvuje funkciu kompresoru, prave v tychto pripadoch sa odporuca EQ-COMP alebo casto aj korekcnyEQ-COMP-farebnyEQ (teda aspon ja to tak robim:) )
no, abychom jenom neprudili.. asi mysli noise gate..
pokud ji pouzivam (kopak, srot), tak ji davam pred channel strip (URS CSP).
dobra noise gate je PSP z mix packu 2 http://www.pspaudioware.com/plugins/mix2.html
Hmm, dobry tema, akorat me trapi stejna vec. Takze zkouset je sice fajn vec, lec me se vysledek libi a tady na foru zase nikomu, takze pres usi na to asi jit nemuzu kde se to da nacist?
upman píše:Hmm, dobry tema, akorat me trapi stejna vec. Takze zkouset je sice fajn vec, lec me se vysledek libi a tady na foru zase nikomu, takze pres usi na to asi jit nemuzu kde se to da nacist?
za pomerne malo penazi (obvykle par sto korun) sa daju kupit vyukove videa o mixingu. podla mna velmi dobra cesta