Hľadám odpoveď ako správne zoradiť reťazec plugín pri mixe

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Radvan
Příspěvky: 23
Registrován: 10 pro 2007 10:09

Hľadám odpoveď ako správne zoradiť reťazec plugín pri mixe

Příspěvek od Radvan » 16 črc 2008 21:11

Pre mnohých to bude asi jednoduchá otázka, ale stretol som sa s rôznymi odpoveďami. Niekto radí najprv kompresor potom eq. Niekto naopak. Od čoho to závisí a ako radiť ostatné plugíny? Dík za odpoveď

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12777
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 16 črc 2008 22:31

neexistuje univerzalna odpoved... silne zavisi od toho aky zvuk efektujes, co chces dosiahnut, co chces spravit EQ a co kompresorom...

experimentuj a uc sa co tym-ktorym zoradenim dosiahnes.. to je jedina spravna cesta .. niekedy je to lepsie tak, inokedy naopak...

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Re: Hľadám odpoveď ako správne zoradiť reťazec plugín pri mi

Příspěvek od Poshook » 16 črc 2008 22:53

Radvan píše:Pre mnohých to bude asi jednoduchá otázka, ale stretol som sa s rôznymi odpove%u10fami. Niekto radí najprv kompresor potom eq. Niekto naopak. Od %u10doho to závisí a ako radi%u165 ostatné plugíny? Dík za odpove%u10f
mozno na zaciatok:

obycajne to vidavam aj osobne robievam v poradi Comp - EQ. vynimku tvoria tracky so zvukmi, ktore obsahuju pomerne velku cast basoveho pasma, ale pri ktorych sa planuje toto pasmo filtrovat. kedze basove pasmo zasadne ovplyvuje funkciu kompresoru, prave v tychto pripadoch sa odporuca EQ-COMP alebo casto aj korekcnyEQ-COMP-farebnyEQ (teda aspon ja to tak robim:) )

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 16 črc 2008 23:50

No a nebo se daji eq frekvence v sendu odfiltrovat a krmit jimi na sidechainu compressor.
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 17 črc 2008 00:01

Acid Punk píše:No a nebo se daji eq frekvence v sendu odfiltrovat a krmit jimi na sidechainu compressor.
a su aj compressory, ktore obsahuju EQ sidechain

Uživatelský avatar
Radvan
Příspěvky: 23
Registrován: 10 pro 2007 10:09

Příspěvek od Radvan » 17 črc 2008 07:18

Dik. ... a kde vkladáte noise? Niekde na začiatku?
Zakladna doska: ASUS P5E-V/P5E-VM HDMI; Pocesor: Intel Core2Duo RAM 4GB; Zvukovka: Delta 1010 LT; Repr: Behringer Truth B2030A; AKG K66

Uživatelský avatar
nemo
Příspěvky: 453
Registrován: 27 bře 2004 20:30

Příspěvek od nemo » 17 črc 2008 08:29

ano, ten vkládáme na začátku, většinou v preampu.












sorry :)

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 17 črc 2008 08:32

nemo píše:ano, ten vkládáme na začátku, většinou v preampu.












sorry :)
To nic, sam jsem chtel napsat neco podobneho :)
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Uživatelský avatar
nemo
Příspěvky: 453
Registrován: 27 bře 2004 20:30

Příspěvek od nemo » 17 črc 2008 08:41

no, abychom jenom neprudili.. asi mysli noise gate..
pokud ji pouzivam (kopak, srot), tak ji davam pred channel strip (URS CSP).
dobra noise gate je PSP z mix packu 2
http://www.pspaudioware.com/plugins/mix2.html

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 17 črc 2008 10:22

Hmm, dobry tema, akorat me trapi stejna vec. Takze zkouset je sice fajn vec, lec me se vysledek libi a tady na foru zase nikomu, takze pres usi na to asi jit nemuzu :( kde se to da nacist?
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 17 črc 2008 10:25

ked sa vysledok paci tebe, neriesil by som ci sa paci niekomu na fore. robis svoju muziku

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 17 črc 2008 10:26

upman píše:Hmm, dobry tema, akorat me trapi stejna vec. Takze zkouset je sice fajn vec, lec me se vysledek libi a tady na foru zase nikomu, takze pres usi na to asi jit nemuzu :( kde se to da nacist?
za pomerne malo penazi (obvykle par sto korun) sa daju kupit vyukove videa o mixingu. podla mna velmi dobra cesta

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12777
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 17 črc 2008 11:34

este jedna VELMI dolezita vec...

plugin je MUZ nie ZENA, takze sa nepise "retazec plugín" ale "retazec pluginov"

:D

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 17 črc 2008 11:40

dendy píše:este jedna VELMI dolezita vec...

plugin je MUZ nie ZENA, takze sa nepise "retazec plugín" ale "retazec pluginov"

:D
hej, plugín to je ako vagín....

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12777
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 17 črc 2008 11:45

:D :D hahahaha ty si hovado skoro som sa zadusil kavou :D :D

Odpovědět