hladam "unisono" vst

Ostatní audio software, obecná diskuse
Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

Re: hladam "unisono" vst

Příspěvek od Axerathix » 22 pro 2011 12:28

v podstate midi, ja to robim totizto cez notacny editor. Mam tam ako tak slusne zvuky, ale snimi sa uz neda nic robit. Bohuzial nemam tam horn ensemble takze si musim vystacit so solo nastrojmi. Nevadi, zatial si vystacim so solo dychovymi nastrojmi.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: hladam "unisono" vst

Příspěvek od biscuit » 22 pro 2011 12:55

tak tu stopu zkopiruj nekolikrat a zkus ji kazdou lehounce jinak zhumanizovat (kvantizace i velocity) a pohrat si treba lehce s panoramou u jednotlivejch hlasu. i to by samo o sobe by mohlo hodne pomoct.

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1184
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: hladam "unisono" vst

Příspěvek od Prvotsky » 22 pro 2011 18:56

no nez to trklo biscuita, tak sem si taky rikal ze v Logicu bych tu stopu at uz je midi nebo audi poslal prez bus a pak si otevrel 8 aux stop a ty si rezne rozesadil od sebe panem a zequalizoval.. ( este sem to nikdy nezkousel.. )

ale nevim jaky daw pouzivas ty, treba to tam nejde..

p.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: hladam "unisono" vst

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 22 pro 2011 19:02

biscuit píše:lukasi, uz to ctu od tebe po nekolikate. neni spravne spis rozladuje? ;)
dik, mel bych si to po sobe cist, mas pravdu.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: hladam "unisono" vst

Příspěvek od kexik » 22 pro 2011 20:02

naklonovat 8x uplne rovnake audio a napanovat je hovadina, tym sa len vyrobi 8x hlasnejsie mono. Naklonovat midi a upravit jednotlive noty humanizaciou (pitch, velocity, timing), to naopak je super napad. Akurat narocny na cpu

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1184
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: hladam "unisono" vst

Příspěvek od Prvotsky » 22 pro 2011 20:39

:wink: no jo hovadiny, na ty mě užije!

Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

Re: hladam "unisono" vst

Příspěvek od Axerathix » 23 pro 2011 00:51

tak som to teda naklonoval tu stopu, teda vytvoril som si 4x solo roh, jednemu som dal nech hra silnejsie niektoremu trocha slabsie (vtedy maju sample inu farbu, teda skor ten roh) a upravil tak, aby kazdy roh nehral presne na tu dobu ale trochu poposuval noty/midi. To posuvanie je najpracnejsie, pretoze neviem posunut viacero not naraz ale iba pojednom. Znie to myslim lepsie nez cez chorus. Takze toto bude asi naj riesenie. Ak vyriesim to posuvanie not. Dakujem za napad :),
Naposledy upravil(a) Axerathix dne 23 pro 2011 00:55, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: hladam "unisono" vst

Příspěvek od Pytkin » 23 pro 2011 00:54

no ved to je logicke .. nasimuloval si to , akoby to hrali 4ja muzikanti .. inak nejaky random posuvas , by sa isto dal pouzit .. zavisi od tvojho DAWu .. cubase ma logical editor , kde sa da vselico zrobit .. nieco take by som hladal ..

Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

Re: hladam "unisono" vst

Příspěvek od Axerathix » 23 pro 2011 00:56

ten random posuvac je nejake vst? inac pouzivam notacny software do ktoreho si mozem dat skoro akekolvek vst.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: hladam "unisono" vst

Příspěvek od Pytkin » 23 pro 2011 01:04

nie .. je to editor ..

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: hladam "unisono" vst

Příspěvek od biscuit » 23 pro 2011 17:05

nektery sekvencery maji primo i midi funkci humanize. nevim jak je to v cubase.. vlastne by se mi to taky hodilo. je nejakej preset do logical editoru, kterej na tohle mysli?
kexik píše:naklonovat 8x uplne rovnake audio a napanovat je hovadina, tym sa len vyrobi 8x hlasnejsie mono.
myslel jsem pohrat si s polohou jednotlivych upravenych hlasu i v ramci stereo obrazu. tzn. napr. podle vizualni predstavy rozestoupeni v orchestru vuci poloze mikronu. napr.: 10L, 8L, 2L, 3R, 6R, 9R (max pan = 64), vysledkem nemuze byt mono, jelikoz jednotlive hlasy jsou ruzne - jinak ekvalizovane, s jinou kvantizaci, s jinou artikulaci (idealne)

dekolt
Příspěvky: 42
Registrován: 19 čer 2010 17:44

Re: hladam "unisono" vst

Příspěvek od dekolt » 09 kvě 2012 16:40

nevite nekdo jestli je funkce humanize nebo neco podobneho v cubase 6?

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2678
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: hladam "unisono" vst

Příspěvek od MDudas » 09 kvě 2012 19:07

Axerathix píše:...Znie to myslim lepsie nez cez chorus. Takze toto bude asi naj riesenie...
Rucna pracicka bude vzdy zniet lepsie ako automat! Jedina dokonala metoda 8) . Ale na druhej strane... su chorusy, ktore su omnoho inteligentnejsie ako ine. Spajaju vsetko, co tu bolo popisane. LFO pitch shifting, random pitch shifting, stereo pan hlasov, random delay + jitter. Snad okrem EQ (a mozno aj to). Chorus je vlastne tak "hnusny" a nejednoznacny efekt, ze je strasne mnoho sposobov, ako ho vylepsit. (samozrejme, ak sa nebavime o specialnych efektoch a synthi zvuku - tam je aj "hnusny" chorus dobry :) :) )
Axerathix píše:tak som to teda naklonoval tu stopu, teda vytvoril som si 4x solo roh, jednemu som dal nech hra silnejsie niektoremu trocha slabsie (vtedy maju sample inu farbu, teda skor ten roh) a upravil tak, aby kazdy roh nehral presne na tu dobu ale trochu poposuval noty/midi. ..
S tou "inou" farbou samplov pri roznej hlasitosti - to bude asi len nejaky obycajny LP filter. Ale ano, aj to je moznost.

Btw. naozaj nemas k dispozicii skupinu lesnych rohov? Vyrabat sekcie zo solo nastrojov je fuj! :oops: Solo nastroje dost casto zneju velmi slabo a nie verne. Naopak sekcie su casto ovela lepsie ako solo! Rozdiel je obvykle ZNACNY !!!
Z mojich skusenosti - sekcia lesnych rohov patri k najlepsie napodobitelnym veciam (ak nechces zlozite sola).

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: hladam "unisono" vst

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 09 kvě 2012 19:10

dekolt píše:nevite nekdo jestli je funkce humanize nebo neco podobneho v cubase 6?
v quantize menu muzes pridavat swing, realtimove muzes na midi kanal zavesit midi plugin 'quantizer' a swingovat, v project logical editoru muzes v urcitym rozsahu nahodne rozhodit zacatky not, taky je tam preset na nahodnou velocity not v danym rozsahu.

udelal sem si treba makro na mikro-rozhozeni ;]
1/ zachovej velocity midi partu, ale pridej ke stavajicim hodnotam velocity nahodnou hodnotu v rozsahu +/- 10
2/ posun nahodne zacatky not v rozsahu +/- 10 ticku
3/ iterative quantize

Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

Re: hladam "unisono" vst

Příspěvek od Axerathix » 12 kvě 2012 23:10

MDudas píše: S tou "inou" farbou samplov pri roznej hlasitosti - to bude asi len nejaky obycajny LP filter. Ale ano, aj to je moznost.
nie ziaden LP filter tam nie je, kedze ten notacny program nema klasicky sampleplayer ale asi nejaky ultra zakladny (ak vobec nejaky tam je), ktory len meni sample, ohyba zvuk a zvysuje a znizuje hlasitost. Farba toho lesneho rohu je docielena tym, ze kazdy nastroj ma nahrate 4 urovne hlasitosti a lesny roh ma roznu farbu pri roznych urovniach hlasitosti dost citelnu oproti vacsine akustickych nastrojov.
MDudas píše: Btw. naozaj nemas k dispozicii skupinu lesnych rohov? Vyrabat sekcie zo solo nastrojov je fuj! :oops: Solo nastroje dost casto zneju velmi slabo a nie verne. Naopak sekcie su casto ovela lepsie ako solo! Rozdiel je obvykle ZNACNY !!!
Z mojich skusenosti - sekcia lesnych rohov patri k najlepsie napodobitelnym veciam (ak nechces zlozite sola).
No uz som si zohnal a som rad ze to uz nemusim riesit. A nahodou tie solo nastroje co tam mam, nie su vobec zle, az na niektore ako husle ktore tam su dost zalostne.

Odpovědět