hledám free převaděč BPM

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Fractal

hledám free převaděč BPM

Příspěvek od Fractal »

Potřebuju pokud možno free, jednoduchý prográmek, který umí číst BPM, a měnit ho...

Taky aby wavky zrychloval a zpomaloval kvalitně, ať to není nějaký šunt, naprogramovaný šupákem.

Vím že to umí různé virtual DJ, Traktory a BPM studia, ale jde mi o mnohem jednodušší program, který rychle a účinně umí měnit BPM.

Pokud neznáte žádný takový free, tak nadhoďte alespoň běžně zakoupitelný.
Naposledy upravil(a) Fractal dne 17 pro 2008 16:34, celkem upraveno 1 x.

mario.severin

Příspěvek od mario.severin »

Tak ty BPM by mohl bejt dobrý tohle VST:

Beat Counter

P.S.: Nezkoušel jsem.

Na smyčky používám jednoduchej BeatBurner:

BeatBurner

Nastaví si sám BPM a natáhne či "smrskne" smyčku jak malinu. Na úpravy jsou asi nejlepší různé slicery, ale ty jsou zbytečně složité, jsou za prachy a je to práce na dlouho. 8)

Fractal

Příspěvek od Fractal »

nejde mi o smyčky, ale celé tracky, taky nechci aby to bylo realtime, chtěl bych, aby upravený soubor měl BPM, které zadám

kexik

Příspěvek od kexik »

jednoducho to nepojde nikdy a s vynimkou rovnych zanrov s masivnym kopakom bude detekcia bpm zlyhavat. nehladiac na to ze ziva hudba ziadne konstantne bpm nema
idealne je mat program ktory ma aj moznost rucne urcit bpm, pripadne funkciu tap, kde si rucne zabuchas do rytmu skladby a program urci bpm nie z audia ale z tvojich uderov.

toxin

Příspěvek od toxin »

Já když něco pořebuju tak používám na analízu nástroj ve Fruity zvládne to dokonce i celkem pěkně zanalizovat vokál a pak BPM upravuju v goldwavu ale hádám že tohle ti asi moc nepomůže...

nemo

Příspěvek od nemo »

Na urceni bpm bezne pouzivam Mixmeister BPM Analyzer.
Funguje spolehlive, nejen na tanecni hudbu, ale i na zivou muziku (treba nahravky ze zkusebny, kdyz bubenik hral s metronomem, apod.).
Staci pretahnout mp3 mysi do okna programu.

Samozrejme nesmi jit o skladby s vyraznym kolisanim tempa, ale dnesni pop, rock a tanecni muzika snad maji vsechny konstantni bpm. Nebavime se asi o operetce.. :)

Na zmenu bpm me napada akorat time stretching treba ve Wavelabu, kde zadas vychozi a cilove bpm. Ale asi to docela pomrsi zvuk, vic jak +/- nekolik malo bpm asi bude slyset.

kexik

Příspěvek od kexik »

toxin píše:Já když něco pořebuju tak používám na analízu nástroj ve Fruity zvládne to dokonce i celkem pěkně zanalizovat vokál a pak BPM upravuju v goldwavu ale hádám že tohle ti asi moc nepomůže...
fruity predsa robi stretching dokonale... naco goldwave

toxin

Příspěvek od toxin »

kexik píše:
toxin píše:Já když něco pořebuju tak používám na analízu nástroj ve Fruity zvládne to dokonce i celkem pěkně zanalizovat vokál a pak BPM upravuju v goldwavu ale hádám že tohle ti asi moc nepomůže...
fruity predsa robi stretching dokonale... naco goldwave
většinou když třeba potřebuju vokál 2X pomaleji než beat (hip hop vs DnB) možná to fruity umí ale nevím jak...

kexik

Příspěvek od kexik »

otvoris okno pre audio clip, v okienku time stretching zmnis resample na nieco ine (na zaciatok pro default) a potom len v timeline chytis mysou pravu hranu audio rezanca a tahas kam potrebujes, ak nechces zarovnavat na bary tak s podrzanym altom

Fractal

Příspěvek od Fractal »

chtel bych tu skladbu zrychlit a zpomalit o nekolik malo procent - podle me by to nemelo mit slysitelny dopad na kvalitu - djove taky na gramcich, nebo na cdjjích meni rychlost a nikomu to nevadi

potrebuju dat par wavek (s poradnym 4/4 beatem samosebou) do stejneho tempa no a nevim jak nato, mozna jeste zkusit ableton

loudspeaker

Příspěvek od loudspeaker »

jj kdyz ty wavka dobre strihnes tak ableton by mohl vyresit tvuj problem..

Odpovědět