hledám nějaký Loop changer, nejlíp jako VST

Ostatní audio software, obecná diskuse
elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

hledám nějaký Loop changer, nejlíp jako VST

Příspěvek od elektri » 04 bře 2007 19:15

Čau,

už dlouho řeším následující problém:

Potřeboval bych nějaké VST, popřípadě standalone nástroj, do kterého naláduji loopy, namapuji je na jednotlivé klávesy a budu pouštět tak jak potřebuji.

Jde mi hlavně o to, abych si mohl na jednu oktávu namapovat pouze bicí loopy a při spuštění jednoho přestal hrát ten předcházející.

má někdo prosím tip ??

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 04 bře 2007 19:28

ABLETON LIVE.........

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 bře 2007 20:52

na to staci hociktory sampler predsa ..

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 05 bře 2007 08:40

iZotope pHATmatik PRO?

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 05 bře 2007 09:48

ni intakt

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 05 bře 2007 11:36

Dík za rady pánové,

ekeaze: Ableton vypadá, že je nejvhodnější, ale nikde jsem nedokázal zjistit, jestli se dá ta LITE verze, která je dodávána k vybranému HW zdarma, připojit přes ReWire

Pytkin: taky si myslim, že to půjde udělat přes nějaký sampler, ale v Kontaktu, který používám, jsem nepřišel na to, jak ten loop donutit aby opravdu loopoval až do doby, než stisknu další klávesu, vždy mi hraje jen "one shot" způsobem.

Pavel Vantuch, biscuit: iZotope pHATmatik PRO a NI Intakt vypadají , že umí téměř to stejné, vyzkouším a uvidím.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 bře 2007 15:02

elektri : aha .. tak to som ta nepochopil .. ja som myslel ze chces drzat klavesu kym ma hrat loop ..

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 19 bře 2007 19:40

jo to by mě taky dost zajímalo...aby když si dám jeden loop na jednu klávesu , držím jí a potom, třeba ne úplně přesně, např. dříve než ten první loop dojede, stisknu další klavesu s dalším loopem...pak bych chtěl, aby to navázalo, ať už tu druhou klávesu stisknu třeba v polovině přehrávání prvního loopu...myslim, že to je přesně co chce i elektri...jenom mi tedy není jasné, který sampler tohle umí - kdyby to byl nějaký jednoduchý, třeba free VST, bylo by to ideální...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 19 bře 2007 19:48

elektri píše:Dík za rady pánové,

ekeaze: Ableton vypadá, že je nejvhodnější, ale nikde jsem nedokázal zjistit, jestli se dá ta LITE verze, která je dodávána k vybranému HW zdarma, připojit přes ReWire
da... ale si obmedzeny len na jednu hmm, session sa to vola??? ta obrazovka, kde su stacky s loopami... mas len jednu s 8 kanalmi

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 19 bře 2007 19:50

kexik: a nevíš o nějakém VST co to umí? o něčem opravdu jednoduchém...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 19 bře 2007 19:52

fruityloops ;)
ale vyrobit to stoji trocha prace

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 19 bře 2007 19:56

kexik: a poradíš prosím návod jak to ve fl udělat? ;)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 19 bře 2007 20:05

no to najskor musim vziat rozum do hrsti :)
v principe 12 slicer kanalov, namapovanych na jednu klavesu, s natiahnutym loopom, a ovladanych z layer kanalu... ale musim sa zamysliet ako vyriesit ten triggering, najskor cez polynomiu layer kanalu, len som si nie isty ci tam obmedzenie polynomie je. ono jeden sampler kanal ide vo fl cutovat inym, ale vzdy len jednym, a my potrebujeme aby sa cutovali vsetky navzajom

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 19 bře 2007 20:10

kexik: no to zní dost složitě, ale jestli se ti chce, určitě napiš návod, zajímá mě to...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 19 bře 2007 20:46

ja to skusim vybadat a potom nazdielam nejake to .flp do ktoreho sa uz len natiahnu sample...

Odpovědět