hromadne vyrovnani hlasitosti - mp3

Ostatní audio software, obecná diskuse
carloss
Příspěvky: 24
Registrován: 07 pro 2005 22:44

hromadne vyrovnani hlasitosti - mp3

Příspěvek od carloss » 07 pro 2005 23:38

Ahoj vespolek, mam problem s hromadnym vyrovnanim hlasitosti u mp3 soboru, nemate nekdo radu jak to vyresit.jedna se asi o 1000 skladeb...
Vlastnim soud forge 8 a vypaluji pomoci Nero. dik za ohlasy carloss

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 07 pro 2005 23:42

asi neexistuje software , ktory by zmeral RMS a natlacil kazdy subor na pozadovanu hodnotu .. aspon kedysi som dlho taku apliakciu hladal (hlavne vo vodach waves) a nic som nenasiel ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 pro 2005 10:06

ja odporucam sa na to vysrat (degradacia mp3 materialu) a namiesto toho pouzivat plejer, ktory vie pouzivat ako plugin kvalitny limiter, alebo dokonca multiband. v praxi napriklad winamp - dx wrapper - waves L2 alebo (zadarmo) winamp -vst wrapper - kjaerhus classic limiter/slim slider c3
pripadne foobar, ten vie rovno normalizovat/kompresit za jazdy, ak si dobre pamatam.

Hawkens

Příspěvek od Hawkens » 08 pro 2005 10:51

Problem "normalizovat hlasitost" alebo "skomprimovat kompresorom na rovnaku hlasitost" sa neda vyriesit na 100%, lebo hlasitost je dost subjektivna, ak aj dve skladby nanormalizujes na napr. -0.3db (da sa to urobit v SoundForge v Batch Convertore, alebo s pouzitim hromadnej konverzie cez Awave Studio), nebude to zniet na pocutie rovnako, lebo ucho vnima rozne pasma s roznou intenzitou. Napriklad skladba so silnejsimi stredmi bude pripadat hlasnejsia. Pri masteringu sa to riesi porovnavanim skladieb, pri tvojich 1000 skladbach to je nemyslitelne. Takze da sa to urobit len priblizne, napriklad kompresorom.

Najlepsie asi tak ako pise Kexik, pri prehravani prehravat s nejakym auto-gain kompresorom, ktory vychyta a stlmi tie najsilnejsie rozdiely.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 pro 2005 10:54

multiband s presetom fm radio to zrovna ze to ani vlastna mater nespozna ;)
sice zmrsi zvuk, ale ked ide o nejake hranie v klube a treba vyzihat PAcko na doraz, tak to je presne ono...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 08 pro 2005 11:43

kexik: mas tip na nejaky konkretni dx nebo vst wrapper pro Winamp ?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 pro 2005 12:30

je ich viac? ja viem len o jednom a jednom ;)
najjednoduchsie ich asi bude doniest do roboty. kto si to ma pamatat skade ich mam? dx wrapper je urcite k mani na winamp.com, vst wrapper tu spropagoval tusim solarfall, alebo poshook a stiahol som ho z linku tuna... prehladaj forum
ten vst vedel len jeden efekt, ale to je akurat dost, dx vedel aj retazit


Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 08 pro 2005 15:21

Je jich vic, ja nasel jeste jinej :) Dik

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 08 pro 2005 15:25

Jo aha, to je ten samej, me zmatlo ze mas link na winamp.com :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 pro 2005 15:57

ten dx neni zrovna stabilny ak retazis efekty a niektore veci nenacita. s wavesmi ale fachci dobre, skusal som jak L2, tak LinMB

carloss
Příspěvky: 24
Registrován: 07 pro 2005 22:44

Příspěvek od carloss » 08 pro 2005 19:03

dík moc za ohlasy, budu zkoušet zhora uvedené :wink:

Mike.P
Příspěvky: 18
Registrován: 22 říj 2004 23:12

Příspěvek od Mike.P » 08 pro 2005 19:35

Zkus třeba ještě MP3Gain http://mp3gain.sourceforge.net/index.php

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 pro 2005 00:08

kexik ; to je chujovina co pises .. neexistuje plugin , koremu povies ze chces ist na -12 RMS a on to spravi .. kazdy vie len dvihnut RMS o kolko mu povies .. cize to co pises , vobec nerobi to co sa pozaduje ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 pro 2005 09:59

pytkin: chod sa spytat do radia, co tam robia s beznym cedom aby ho naprali do toho "okna" ktore maju na modulaciu... zasrany multiband... rms to drzi ako pes jeza
ostatne si zapni wavelab, natiahni interny multiband, preset fm radio tam je, a pusti si cez to to i ono
neni to exaktny pristup, pac to rozosiera mix, ale nik tu nechce high end, ze...
to co si hladal ty, naozaj neexistuje (ak, tak mozno dynasone ? - nepamatam si, zmazal som, mrsilo to zvuk)

Odpovědět