hromadne vyrovnani hlasitosti - mp3
hromadne vyrovnani hlasitosti - mp3
Ahoj vespolek, mam problem s hromadnym vyrovnanim hlasitosti u mp3 soboru, nemate nekdo radu jak to vyresit.jedna se asi o 1000 skladeb...
Vlastnim soud forge 8 a vypaluji pomoci Nero. dik za ohlasy carloss
Vlastnim soud forge 8 a vypaluji pomoci Nero. dik za ohlasy carloss
ja odporucam sa na to vysrat (degradacia mp3 materialu) a namiesto toho pouzivat plejer, ktory vie pouzivat ako plugin kvalitny limiter, alebo dokonca multiband. v praxi napriklad winamp - dx wrapper - waves L2 alebo (zadarmo) winamp -vst wrapper - kjaerhus classic limiter/slim slider c3
pripadne foobar, ten vie rovno normalizovat/kompresit za jazdy, ak si dobre pamatam.
pripadne foobar, ten vie rovno normalizovat/kompresit za jazdy, ak si dobre pamatam.
Problem "normalizovat hlasitost" alebo "skomprimovat kompresorom na rovnaku hlasitost" sa neda vyriesit na 100%, lebo hlasitost je dost subjektivna, ak aj dve skladby nanormalizujes na napr. -0.3db (da sa to urobit v SoundForge v Batch Convertore, alebo s pouzitim hromadnej konverzie cez Awave Studio), nebude to zniet na pocutie rovnako, lebo ucho vnima rozne pasma s roznou intenzitou. Napriklad skladba so silnejsimi stredmi bude pripadat hlasnejsia. Pri masteringu sa to riesi porovnavanim skladieb, pri tvojich 1000 skladbach to je nemyslitelne. Takze da sa to urobit len priblizne, napriklad kompresorom.
Najlepsie asi tak ako pise Kexik, pri prehravani prehravat s nejakym auto-gain kompresorom, ktory vychyta a stlmi tie najsilnejsie rozdiely.
Najlepsie asi tak ako pise Kexik, pri prehravani prehravat s nejakym auto-gain kompresorom, ktory vychyta a stlmi tie najsilnejsie rozdiely.
je ich viac? ja viem len o jednom a jednom 
najjednoduchsie ich asi bude doniest do roboty. kto si to ma pamatat skade ich mam? dx wrapper je urcite k mani na winamp.com, vst wrapper tu spropagoval tusim solarfall, alebo poshook a stiahol som ho z linku tuna... prehladaj forum
ten vst vedel len jeden efekt, ale to je akurat dost, dx vedel aj retazit

najjednoduchsie ich asi bude doniest do roboty. kto si to ma pamatat skade ich mam? dx wrapper je urcite k mani na winamp.com, vst wrapper tu spropagoval tusim solarfall, alebo poshook a stiahol som ho z linku tuna... prehladaj forum
ten vst vedel len jeden efekt, ale to je akurat dost, dx vedel aj retazit
Zkus třeba ještě MP3Gain http://mp3gain.sourceforge.net/index.php
pytkin: chod sa spytat do radia, co tam robia s beznym cedom aby ho naprali do toho "okna" ktore maju na modulaciu... zasrany multiband... rms to drzi ako pes jeza
ostatne si zapni wavelab, natiahni interny multiband, preset fm radio tam je, a pusti si cez to to i ono
neni to exaktny pristup, pac to rozosiera mix, ale nik tu nechce high end, ze...
to co si hladal ty, naozaj neexistuje (ak, tak mozno dynasone ? - nepamatam si, zmazal som, mrsilo to zvuk)
ostatne si zapni wavelab, natiahni interny multiband, preset fm radio tam je, a pusti si cez to to i ono
neni to exaktny pristup, pac to rozosiera mix, ale nik tu nechce high end, ze...
to co si hladal ty, naozaj neexistuje (ak, tak mozno dynasone ? - nepamatam si, zmazal som, mrsilo to zvuk)