Import do sony vegas

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
frantacecil

Import do sony vegas

Příspěvek od frantacecil »

Zdravím všechny zde!
Může mi někdo prosím pomoct? Mám Sony Vegas 7.0 a mám následující problém. Pokud chci otevřít nějaký soubor (např. mpeg) tak bez problémů. Ovšem pokud chci načíst jakýkoliv soubor s koncovkou *.avi tak to hlásí neznámý formát. Kde mám hledat chybu??
Moc díky za jakýkoliv postřeh.
F.

kexik

Příspěvek od kexik »

chybaju ti kodeky pre dany typ .avi. interne podporuje vegas len .avi zakodovane DV kodekom a tusim (nie som isty) mjpeg, a samozrejme nekomprimovane video. na vsetko ostatne musis nainstalovat systemove kodeky

frantacecil

Aha!!
A kde je mám prosím vzít??
Děkuji moc!

kexik

Příspěvek od kexik »

stiahni si daky balicek ako klcodec pack alebo codecs allin1, tam su viacmenej vsetky. ak chces postupovat adresnejsie, stiahni si virtual dub, otvor v nom to avi a v prvej polozke menu celkom nalavo je zalozka video properties, tam si pozri aky presne audio a video kodek dane video pouziva, napis nazov do gugla a stiahni instalacku. vacsina tych kodekov byva zadarmo, alebo ma nejaku free alternativu

frantacecil

Ahoj!
Takže jsem si to stáhl, nainstaloval a nic! V přehrávači Win to jede, ale ve vegasu pouze zvuk. Co teď??

TAP

Příspěvek od TAP »

frantacecil píše:Ahoj!
Takže jsem si to stáhl, nainstaloval a nic! V přehrávači Win to jede, ale ve vegasu pouze zvuk. Co teď??
Tohle řeším často. Hodím to do Virtualdubu a překomprimuju něčím co VEGAS pozná. Třeba DivX.

Má někdo lepší řešení?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dalsia moznost je pouzit avisynth ..

frantacecil

Ahoj!
Na to jak se vytahují že Vegas je výborný program a neumí ani načíst základní kodek, no nevím nevím! :-) Připadá mě že k tomu musím mít nějak moc programů. Dělá to takto i ostatním??

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

frantacecil " no napred povedz , aky kodek to je .. potom to mozme dalej riesit .. vegas nacita fakt skoro hocico .. to neni problem vegasu , ale windowsu .. ze ten tvoj zakladny kodek nepozna ..

frantacecil

Právě v tom je ten problém!
Ve windows to všechno jede, obraz i zvuk. Ale ve Vegasu to hlásí že Video tok neznámý, zvuk se načte normálně. To mě zaráží.
Jinak Virtual dub hlásí codek Xvid mpeg-4.
Kde je chyba opravdu netuším! :-(

frantacecil

Hele, pokrok!
Když jsem to ve Virtual dubu převedu na AVI (čili z avi na avi) tak to funguje! Jsem z toho jelen!

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

frantacecil : divne .. XVID by vegas mal vediet otvorit ..

kexik

Příspěvek od kexik »

aha... takze ten avi subor je rozbity... ked presejvujes vdubom (v mode direct stream copy) do noveho avi, vyrobi vdub nove indexovanie

dalsia vec, media player a jeho derivaty pouzivaju nie kodeky ale direct show filtre. mam dojem ze vegas vie pouzivat len wfw kodeky, nie direct show. vdub urcite... kazdopadne ak subor prehras vo vdube, MUSI ist nacitat do vegasu.

jardatop

Příspěvek od jardatop »

frantacecil píše:Hele, pokrok!
Když jsem to ve Virtual dubu převedu na AVI (čili z avi na avi) tak to funguje! Jsem z toho jelen!
AVI je jenom kontejner. Video tam muze byt v xvidu nebo divxu atd. Ve VirtualDubu jsi to asi dekomprimoval na nekomprimovany AVI.

frantacecil

Všem moc moc díky za pomoc!!

Odpovědět