Jak dát FL Studio do Samplitude přes ReWire?

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Jak dát FL Studio do Samplitude přes ReWire?

Příspěvek od Jindy2 » 07 říj 2008 20:15

Chtěl bych zkusit dát FL Studio do Samplitude, aby se potom renderoval zvuk přes engine Samplitude a tím zkusit vylepšit zvuk.

Poraďte prosím jak tam ten fruity dát přes ReWire a vyrenderovat to přes Samplitude.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 říj 2008 23:12

musis nainstalovat rewire plugin, je to v ponuke start v zalozke fl8-advanced
potom musi byt vidiet v samplitude medzi rewire zariadeniami.
imo je zaujimavejsie pouzit fruity ako vst plugin
ale ani jedno ti nepomoze zlepsit zvuk. jedina moznost (hypoteticky) je vyrendrovat FL projekt po stopach (s mutnutymi efektami na insertoch) a natahat to do samplitude ako audio
skusal som to iste s reaperom a okrem masy roboty to nic rozumne neprinieslo
"zvuk" FL sposobuju interne generatory, nie samotna engine

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 08 říj 2008 10:27

kexik: díky za návod...

podle toho, co píšeš, je tedy otázka, zda to má cenu vůbec zkoušet...ale mě tohle napadlo, protože snad delay nebo cyril (teď nevim) tady někde psal, že se ten zvuk může zlepšit u všeho, když se to bude renderovat přes Samplitude...

mě je jasné, že kromě vyexportování stop by pomohlo celý track předělat do Samplitude...to by bylo ale hrozně práce, jak píšeš...

každopádně ReWire neumím (teď snad už ano) nastavit...třeba ArKaos bych tím rád s FL Studio propojil, jen sync, ale to mi také nějak nejde...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 08 říj 2008 11:19

Já to nebyl. Já tady laboroval nad zvukem FL vs Cubase hlavně. Nějakej test udělal Juanita a při odečetní fází byl výsledek shodnej. Přes ReWire se zvuk rozhodně nezlepší, ale každý z programů se podle mě trochu jinak chová při mixování již tří a více stop... Může jít jen o pocit, ale podle mě "jen pocit" je u muziky něco sakra důležitého...

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 08 říj 2008 11:23

delay: nj, já nevim kdo to byl, někdo to někde utrousil...možná ani Cyril to nebyl, nepamatuju se...

to laborování FL vs. Cubase jsem viděl no...ReWire jsem jentak napsal do tématu, prostě jsem chtěl zkusit vyrenderovat věc z FL přes Samplitude...jak koukám, asi by to byla stejně zbytečná práce...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 08 říj 2008 11:32

Jak psal Kexik. Musel by jsi použit nějak interní engine tý Samplitude, čili jen to, že to vyrenderuješ nic nezmění. Možná kdyby jsi na masteru FL všechno vyhodil a dal to na ReWire v Samlitude, ale to už mužeš udělat suchej render z FL a masterovat to kdekoli a vyjde to nastejno. ReWire je podle mě dobrý pro kooperaci dvou programů, když jeden nabízí něco, co ten druhý ne a naopak.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 říj 2008 12:03

rewire je dobry jedine na reason, inak neposkytuje ziadne vyhody proti vst

Odpovědět