mám takový menší problémek. Sestřihal jsem si video ve Windows movie makeru, ale při ukládání se mi nabídne jediný formát, kterým je pracovní forma právě WMM. Nevím, jestli jsem udělal něco špatně nebo něco přehlédl.? Dokonce i v Adobe Premiere PRO jsem našel jediný formát na uložení pracovní formát Adobe. Tak to už si říkám, že jsem asi fakt B**.
Jak konvertovat nekonvertovatelné
-
strejda9822
Jak konvertovat nekonvertovatelné
Zdravím,
mám takový menší problémek. Sestřihal jsem si video ve Windows movie makeru, ale při ukládání se mi nabídne jediný formát, kterým je pracovní forma právě WMM. Nevím, jestli jsem udělal něco špatně nebo něco přehlédl.? Dokonce i v Adobe Premiere PRO jsem našel jediný formát na uložení pracovní formát Adobe. Tak to už si říkám, že jsem asi fakt B**.
Prosím o radu. Nebo o neco, jak to mohu překonvertovat na formát avi, MP4 a jiné. Díky předem 
Re: Jak konvertovat nekonvertovatelné
Asi se tomu rika export. Pripadne render.
pokud ti to z nějakého zvláštního důvodu nabízí jen jediný formát, tak to do něj vyexportuj a pak překonvertuj v Procoderu.
Každopádně v premiéře musíš mít víc formátů na výběr (avi, quicktime, tiff seq, targa,wmv, mpeg... a pak samozřejmě i různé kodeky u vybraných formátů - to je ve format options).
Každopádně v premiéře musíš mít víc formátů na výběr (avi, quicktime, tiff seq, targa,wmv, mpeg... a pak samozřejmě i různé kodeky u vybraných formátů - to je ve format options).
Magion: ja myslim, ze tady je problem opravdu v rozdilu Save a Export. Save u tehle aplikaci uklada pouze ve formatu projektu. Pro vytvoreni ciloveho formatu je potreba to vyrenderovat/vyexportovat.
může být - win vid maker neznám, ale v Premi ( Ediusu, Media Composeru etc) se ti na žádný formát při ukládání projektu neptají - pouze při exportu.
V běžných video programech si při zakládání projektu nastavíš formát ve kterým projekt bude(720p 25fps,1080i 50fps etc...) a pak už je ukládáš bez dotazů na tento formát.
Export je jiná věc - tam už máš na výběr. A je divný, že on nemá ( tedy pokud mluví skutečně o exportu), protože i stroj bez nainstalovaných kodeků má na výběr hned několik základních základních formátů a ne jen jeden...
P.S.: ale není na tyto dotazy spíše videozone.cz ???
V běžných video programech si při zakládání projektu nastavíš formát ve kterým projekt bude(720p 25fps,1080i 50fps etc...) a pak už je ukládáš bez dotazů na tento formát.
Export je jiná věc - tam už máš na výběr. A je divný, že on nemá ( tedy pokud mluví skutečně o exportu), protože i stroj bez nainstalovaných kodeků má na výběr hned několik základních základních formátů a ne jen jeden...
Tak isto to funguje aj v DAW programoch
No tak zakladni problem tazatele asi bude v pochopeni rozdilu mezi projektovymi daty a vyrenderovanym videem (bez rozdilu v pouzivanem programu, at uz je to wmm, premiere, vegas nebo fcp).Magion píše:může být - win vid maker neznám, ale v Premi ( Ediusu, Media Composeru etc) se ti na žádný formát při ukládání projektu neptají - pouze při exportu.
Bacha na zaměňování pojmů "formát" a "formát"
jedna věc je formát souboru (=čti koncovka) a druhá věc je formát videa (=viz příklad od Magiona). Tazatelův problém se týká první oblasti.
P.
P.
-
Brooklyn / juanita juarez
- Profesionál
pokud ses probral akademickou debatou az sem, tak odpoved zni:
- klikni na 'finish movie' (v cz windowsech bude asi 'dokoncit film')
- zadej jmeno souboru, next
- klikni na 'more choices', 'other choices' a vyber format.
- klikni na 'finish movie' (v cz windowsech bude asi 'dokoncit film')
- zadej jmeno souboru, next
- klikni na 'more choices', 'other choices' a vyber format.
Kdyz uz, tak ty oblasti, ktere lze pri reseni daneho problemu zamenovat, jsou fakticky tri :]pavlii píše:Bacha na zaměňování pojmů "formát" a "formát"jedna věc je formát souboru (=čti koncovka) a druhá věc je formát videa (=viz příklad od Magiona). Tazatelův problém se týká první oblasti.
P.
1) projektova data (pripad tazatele)
2) kontejner (avi, mov, mkv)
3) kodek/format videa
Ja taky, makes my day. Hlavne je fajn, ze je plny fundovanych a informacne kompletnich prispevku.
Když nahradíš "...příspěvků..." slovem "..témat..", tak to bude správnější
jsme už OT, mažme dom na pivo, je nádherně.
P.
P.