Jak konvertovat nekonvertovatelné

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
strejda9822

Jak konvertovat nekonvertovatelné

Příspěvek od strejda9822 »

Zdravím,
mám takový menší problémek. Sestřihal jsem si video ve Windows movie makeru, ale při ukládání se mi nabídne jediný formát, kterým je pracovní forma právě WMM. Nevím, jestli jsem udělal něco špatně nebo něco přehlédl.? Dokonce i v Adobe Premiere PRO jsem našel jediný formát na uložení pracovní formát Adobe. Tak to už si říkám, že jsem asi fakt B**. :D Prosím o radu. Nebo o neco, jak to mohu překonvertovat na formát avi, MP4 a jiné. Díky předem :)

Amorph
Moderátor

Re: Jak konvertovat nekonvertovatelné

Příspěvek od Amorph »

Asi se tomu rika export. Pripadne render.

Magion

Příspěvek od Magion »

pokud ti to z nějakého zvláštního důvodu nabízí jen jediný formát, tak to do něj vyexportuj a pak překonvertuj v Procoderu.
Každopádně v premiéře musíš mít víc formátů na výběr (avi, quicktime, tiff seq, targa,wmv, mpeg... a pak samozřejmě i různé kodeky u vybraných formátů - to je ve format options).

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Magion: ja myslim, ze tady je problem opravdu v rozdilu Save a Export. Save u tehle aplikaci uklada pouze ve formatu projektu. Pro vytvoreni ciloveho formatu je potreba to vyrenderovat/vyexportovat.

Magion

Příspěvek od Magion »

může být - win vid maker neznám, ale v Premi ( Ediusu, Media Composeru etc) se ti na žádný formát při ukládání projektu neptají - pouze při exportu.
V běžných video programech si při zakládání projektu nastavíš formát ve kterým projekt bude(720p 25fps,1080i 50fps etc...) a pak už je ukládáš bez dotazů na tento formát.
Export je jiná věc - tam už máš na výběr. A je divný, že on nemá ( tedy pokud mluví skutečně o exportu), protože i stroj bez nainstalovaných kodeků má na výběr hned několik základních základních formátů a ne jen jeden...

P.S.: ale není na tyto dotazy spíše videozone.cz ???

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Tak isto to funguje aj v DAW programoch

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Magion píše:může být - win vid maker neznám, ale v Premi ( Ediusu, Media Composeru etc) se ti na žádný formát při ukládání projektu neptají - pouze při exportu.
V běžných video programech si při zakládání projektu nastavíš formát ve kterým projekt bude(720p 25fps,1080i 50fps etc...) a pak už je ukládáš bez dotazů na tento formát.
Export je jiná věc - tam už máš na výběr. A je divný, že on nemá ( tedy pokud mluví skutečně o exportu), protože i stroj bez nainstalovaných kodeků má na výběr hned několik základních základních formátů a ne jen jeden...

P.S.: ale není na tyto dotazy spíše videozone.cz ???
No tak zakladni problem tazatele asi bude v pochopeni rozdilu mezi projektovymi daty a vyrenderovanym videem (bez rozdilu v pouzivanem programu, at uz je to wmm, premiere, vegas nebo fcp).

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Bacha na zaměňování pojmů "formát" a "formát" 8) jedna věc je formát souboru (=čti koncovka) a druhá věc je formát videa (=viz příklad od Magiona). Tazatelův problém se týká první oblasti.

P.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

pokud ses probral akademickou debatou az sem, tak odpoved zni:

- klikni na 'finish movie' (v cz windowsech bude asi 'dokoncit film')
- zadej jmeno souboru, next
- klikni na 'more choices', 'other choices' a vyber format.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

pavlii píše:Bacha na zaměňování pojmů "formát" a "formát" 8) jedna věc je formát souboru (=čti koncovka) a druhá věc je formát videa (=viz příklad od Magiona). Tazatelův problém se týká první oblasti.

P.
Kdyz uz, tak ty oblasti, ktere lze pri reseni daneho problemu zamenovat, jsou fakticky tri :]
1) projektova data (pripad tazatele)
2) kontejner (avi, mov, mkv)
3) kodek/format videa

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

LOL já to fórum žeru.

P.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ja taky, makes my day. Hlavne je fajn, ze je plny fundovanych a informacne kompletnich prispevku.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Když nahradíš "...příspěvků..." slovem "..témat..", tak to bude správnější ;-) jsme už OT, mažme dom na pivo, je nádherně.

P.

Odpovědět