Jak používáte barvy ve vašich DAW?

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
dJR

Jak používáte barvy ve vašich DAW?

Příspěvek od dJR »

Zdravím,

jak vybíráte barvy pro jednotlivé stopy ve vašich DAW? Používáte defaultní nastavení výrobce SW? Vytvořili jste si vlastní škálu barev? Držíte se nějaké všeobecné (nebo vlastní) konvence (např. bicí stopy v odstínech konkrétní barvy apod.)? Existuje vůbec nějaká "industry standard" konvence?

R.

Fillippos

Re: Jak používáte barvy ve vašich DAW?

Příspěvek od Fillippos »

O industry stanard jsem ještě neslyšel, ale jinak podle sebe samosebou..:) Myslím, že už to téma tady kdesi je. Jinak já třeba mám bicí žlutě, z toho šroťák okrově. Basu mám vždy jako track 1 - fialově. Kytary červené a modré, zpěvy zelené. Ostatní černé, bezbarvé. Final stopy nějaké zářivé, větš. tyrkysové, nebo růžové. :) Auxy nemám oddělené barvou, ale v Reaperu si můžeš vytvořit různé typy faderů a kanálů obecně.
Přílohy
Reaper_02A.jpg

rastis

Příspěvek od rastis »

velka tema, rozhodne

KILLA

Příspěvek od KILLA »

rastis :
Jasně...:) zdánlivě srandovní dotaz, ale šířeji vzato, je téma ochrany zraku , pro náš koníček, stejně důležité, jako hygiena sluchu...
Osobně mým bulvám moc nepřidalo zírání do Atárkových rybích ok a následné čumění do displaye Roland 1680 mi vyneslo v 90. letech dobré dvě a půl dioptrie..
V současnosti tedy volím kvalitní monitor v dobrém rozlišení, dnes již běžný standart, a barvy DAW nejraději do zelena, khaki pozadí, zelená nejmíň dráždí oko...no a jak píše Fillipos, .je li třeba vypíchnu si nějaký aux nebo stopu nečím křiklavější...rozhodně dávám bacha, abych si to moc nepálil do hlavy...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ja nechavam tak ako mi to soft sam dava.. Cize vlastne uplne nahodne ..

MDudas

Příspěvek od MDudas »

KILLA píše:Osobně mým bulvám moc nepřidalo zírání do Atárkových rybích ok a následné čumění do displaye Roland 1680 mi vyneslo v 90. letech dobré dvě a půl dioptrie..
No hlavne, ked 98% uzivatelov pouziva monitor s jasom asi 2-3x vacsim, ako je zdrave. A vecer si v tme kludne sadnu k monitoru a nechaju tie iste nastavenia, ako cez den. Pritom ambient light sa zoslabilo o 3 rady.... Este ze aspon v tom Apple maju rozum a dost to vyladili.
Ale preco ma mat pracovna plocha (akoze farba papiera) hodnotu 0/0/0, nad tym sa cudujem uz 15 rokov.... :shock:

Fractal

Příspěvek od Fractal »

čím víc barev, tím horší zvuk

rastis

Příspěvek od rastis »

dlhe roky mam vsetky bicie stopy zlte a basu oranzovu. vo vacsine pripadov mam basu frekvencne nad kopakom, ale teraz cosi nahravame a basa bude vyrazne pod kopakom, tak mam dilemu, aku farbu jej priradim :roll:

dJR

Příspěvek od dJR »

Já se tak nějak ptal, protože sám to vždycky nějak řeším. Samozřejmě ne kvůli zvuku :D , ale spíš, aby se na to a) dobře koukalo b) aby to bylo přehledné. Například v Cubase jsem si předefinoval barvy na více pastelové, tedy méně oku dráždivé (jak se tu stačilo probrat).

However, v různých recenzích na finální mixy profláknutých hitů z U.S. z dílny profláknutých Grammy awarded Sound Engineers se objevují printscreeny ProTools sessions, které slouží jako podpora doprovodném textu... Všiml jsem si toho, že pokaždé je z toho znát "štábní kultura", a první co zaujme je volba barev pro jednotlivé skupiny nástrojů, tracků atd...

Můj dotaz sice vyplodil můj odkrvený mozek po sobotním knedlu-zelu :D leč bych tímto trval na jeho seriózních intencích ;-)

R.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

No ak za to dostali grammy, tak to asi maju dobre ? Preco to od nich neokopirujes ?? Ked nemas vlastny nazor..

dendy

Příspěvek od dendy »

Fractal píše:čím víc barev, tím horší zvuk
tak to sa mylis, praveze farebnejsi DAW = farebnejsi mix = lepsie farby zvukov :mrgreen: cize cim viac vyzera daw ako papagaj, tym lepsie

dusanmsk

Příspěvek od dusanmsk »

Hehe.

Inak u mna basa + kopak cervena, lead tmavozlty, hihaty a perkusie zelene, pady fialove, plucky tyrkysove, box bledozlty, fx sive.

48cube

Příspěvek od 48cube »

U me je basa vzdycky hneda (svatej gral kazdyho junglisty je totiz najit tzv. hnedej ton, ze kteryho se vsichni pos*rou :twisted:).
Syntakky fialovy, bici cerny-sedy, ostatni podle nalady a barvy zvuku samotnyho.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

48cube píše:U me je basa vzdycky hneda (svatej gral kazdyho junglisty je totiz najit tzv. hnedej ton, ze kteryho se vsichni pos*rou
:D :D :D

Inak, DJ Radil... ono to asi bude tim,... ze maju team. Ak na niecom pracuje clovek sam, tak mu moze byt lautr jedno. Ak na projekte pracuje "stab", tak taka stabna kultura asi pomaha prehladnosti.

Samozrejme je mozna aj uplne ina varianta - vsetci sa tu strasne mylime a existuje na to presne ISO alebo DIN. :wink:

Odpovědět