Jednoduchý MIDI editor

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Jednoduchý MIDI editor

Příspěvek od delay » 11 zář 2006 10:05

Prosím, nevíte náhodou o nějakém jednoduchém MIDI editoru?

Nějak jsem teď nucen začít pracovat s MIDI a moc nevím jak na to :oops:
Hledám nejefektivnější cestu na tvorbu a editaci patternů... (Umím to sice uvnitř MP7, ale to je zbytečně zdlouhavé) a PC určitě nabízí víc možností...


Mám sice CUBASE SX3, kterej má samozřejmě dostatečnej editor, ale potřeboval bych pro začátek něco jednodušího - [highlight=red]stand alone aplikaci s jednoduším routingem[/highlight], fakt pro začátečníka, kterej se chce seznámit a pracovat s MIDI.

:idea:
Jde mi o jednoduchou - pohodlnou editaci patternů ze sekvencéru (E-MU MP7).
Potřebuji prográmek, který by uměl znázornit jednotlivé tracky a umožňoval jejich editaci a přehrání...

:?: Nevíte náhodou, zda-li je možné z PC měnit zvukovou banku MP7 (preset), nebo je nutné tenhle preset určit každému MIDI tracku přímo v MP7?
Třeba v CUBASE jsem vůbec nepřišel na to, zda-li to jde...

Uf...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 11 zář 2006 11:25


Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 11 zář 2006 11:41

kexik:
Díky, vyzkouším.

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 11 zář 2006 12:41

Mno pokud pustíš cubase a ignoruješ mix vst a vsechnno okolo,a pouzivas jen sequencer tak na tom nic moc slozityho neni,ani tam nemusis nic moc nastavovat,vlastne jenom nastavis u jednotlivejch stop midiout(vetsinou tam je mpu a nejaky cislo, matne tusim) a midikanal-podle toho kterou z 16 tracku mp7my chces ovladat...kdyz stahnes nejakej patern do PC a otevres v cubase tak myslim ze budes mit brzy jasno....

presety nemusis prirazovat v mp7 muzes je bud priradit primo na stope,nebo muzou bejt napsany v sysexech na zacatku kazdy stopy(nehledej v tom zadnou vedu,kdyz das v cubasi record a na tom samym kanalu na mp7 zmenis preset tak je hotovo,ma to tu vyhodu ze se ti preset sam nezmeni dokud to zase neprejede tu sysex zpravu...pri presetu nastavenym na stope se preset nastavi pri kazdym stisknutym > )

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 11 zář 2006 13:03

MonkeyFighter:
Doufal jsem, že se ozveš... Já konečně začínám MP7 víc využívat, tak jsem v tom o víkendu ležel. Takže díky a zůstaň naladěn :-)

Ten Cubase jsem právě zkoušel, a to tak, že jsem si v e-loaderu stáhl pattern.mid a v cubase dal import MIDI.
Potom jsem viděl 16tracků... Začal jsem editací kopáku, preset KICK 1 note C2, ale líp mě zněl kopák z řady KIT - C1. Řekl jsem si OK, posunul jsem midi události z C2 na C1, no problem, ale potom jsem potřeboval nastavit tu banku na KIT. V Cubase jsem to nenašel, tak jsem dal v MP7 editovat track 1 a přiřadil mu kýženej preset. Pak jsem si řek, že si to pustím celý, abych slyšel jak basovější kopák změnil dynamiku skladby a ouha, Cubase mi přepl preset zase zpět na původní KICK1. (No chápu, že cubase vlastně přehrává původní midi z HDD, takže to tak musí bejt).
Asi to má co dělat s těma sysexama, ale těm právě moc nerozumím...

Nebudu se ptát dál, teď mi teda napiš, zda-li je Ok ten import mid souboru z HDD v Cubase, zda-li je to správná cesta k editaci. Nebo jinak nevim, co myslíš tímignorováním mix VST a používání jen sequenceru ??? :-(

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Jednoduchý MIDI editor, editace MIDI v CubaseSX

Příspěvek od delay » 11 zář 2006 13:07

S tím nastavením MIDI out:
Já tam teda MPU nemám, asi tam je E-MU DSP (ale to jako zvukovka E-MU), číslo pak předpokládám 1- 16 souvisí s trackem v MP7... mě se právě ten routing v Cubase zdál pro začátečníka hrozně složitej.

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 11 zář 2006 20:25

mno zvukovku a vystupni kanal musis nastavit vsude :wink:

16 je maximum kanalu ktery ma jeden midi okruh a vzdycky kanalem x ovladas v mp7 track x

ten problem s tim kitem jak pises je tim ze ten hotovej patern uz ma nastaveny ke vsem trackum presety,takze i kdyz na mp7me zmenis preset tak pri spusteni cubase se tam zas nastavi ten puvodni....bud si muzes udelat sablonu(otevres uplne novej project a nahazes a nastavis si tam vsech 16 midistop,cilize midi out:e-mu dsp a midi ch.:postupne 1-16) a nebo uprevit ten importovanej soubor ale ted ti nereknu kde a jak,pac mi shorel komp...

takže neni zač, zůstavám naladěn:)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 12 zář 2006 07:01

Monkey:
Mrzí mě ten požár v tvým PC :-)
Nicméně jsi mě včera nakopl, a já se kupodivu dopracoval k jekémusi výsledku, který sice zajisté není nejlepším řešením, nicméně uspokojivým v mém stádiu znalostí.

Takže upravovat patterny atd. bych už zvládal, ale k úplnému štěstí by mi stačilo vědět, jak změním v Cubase ten zatracenej preset v MP7, já totiž intuitivně hledal jak v inspektoroj, tak u jednotlivejch tracků (i v edit okně) a na mixu... někde prostě údaj, kterej by odpovídal údaji o presetu v MP7, čili nějaké číslo nebo slovo. Ale nic. V inspectorovi je tuším položka bank, kde mám daný off, vedle je track atd...

Tak až budeš zas v Cubase, tak mě můžeš navíst, já do tý doby snad vydžím, pokud na to nepřijdu. No a ohledně těch sysex zpráv, o to sem teda nebrknul...:-)

Ještě maličkost:
Když exportuju MIDI z Cubase, háže to tam hlášku o resolution a defaultně mi to nabízí 480 a všechny okýnka (fakt ty údaje zatím nechápu) jsou nezatržený, takže to ukládám takhle. Přitom soubor před úpravou má třeba 700 Kb a po 668 Kb. Po uploadu do MP7 je ale vše OK, takže nedělám někde chybu???

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 13 zář 2006 13:06

To ti bohužel neporadim než bude počitadlo,nebo se nedostanu ke kompu s kubejzí...
počkej můžeš sem dát printscreen toho inspektora?

jinak u toho exportu co je 480 nevim ale asi to bude nejaky rozliseni kolik not/eventu to zvladne za jeden takt(treba) jenom hadam,ale ty vokýnka co tam sou zatržený je co chceš aby se do toho midka zapsalo(noty,controlchange, aftertouch, blabla),nech to normalne vsechno zatrzeny,

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 13 zář 2006 14:13

MonkeyFighter:
OK, počkám, zkusím pořídit ten screenshot, ikdyž teda nevim jak, nemám na to asi žádnej program, možná to myslím umí Corel, jinak co je klávesa na klávesnici Print Screen, tak nevim kam to tne obrázek ukládá, jestli to teda něco dělá, protože ja na to mačkám (i se Shiftem), a nic...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 zář 2006 14:29

delay píše:MonkeyFighter:
OK, počkám, zkusím pořídit ten screenshot, ikdyž teda nevim jak, nemám na to asi žádnej program, možná to myslím umí Corel, jinak co je klávesa na klávesnici Print Screen, tak nevim kam to tne obrázek ukládá, jestli to teda něco dělá, protože ja na to mačkám (i se Shiftem), a nic...
do klipbordu. otvor si malovani, stlac ctrl+v a uloz ako jpg

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 13 zář 2006 14:36

kexik:
Díky kámo, sem to vrazil do Corelu a funguje to, až n ato rozlišení teda... OK, tak zítra to přinesu a budu žádat o radu...

Odpovědět