Kombinace socialni site a daw? Ohm Studio
Re: Kombinace socialni site a daw? Ohm Studio
jinak je to uz i ve videiich 
pekna vec ale tusim nieco podonne ma uz davno fruity loops (colab) aj ked neviem ako to v praxi funguje a tiez reaper co som pozeral ma nejake nastroje na online pracu na projekte .. ale kazdopadne tu vyzera ze to maju pekne celistvo urobene aj s portalom na komunikaciu - takze zaujimave rozhodne..
ktovie ake moznosti bude mat ten samotny daw co sa tyka editacie.. a este by ma zaujimalo ako sa riesi ked nejake pluginy ma len jeden user a iny nie - to asi len tak uspokojivo vyriesit nepojde, hlavne pri komercnych pluginoch (jedine ze by to streamovalo rovno audio ostatnym ale to by bol zase overkill na sietove zatazenie)
ktovie ake moznosti bude mat ten samotny daw co sa tyka editacie.. a este by ma zaujimalo ako sa riesi ked nejake pluginy ma len jeden user a iny nie - to asi len tak uspokojivo vyriesit nepojde, hlavne pri komercnych pluginoch (jedine ze by to streamovalo rovno audio ostatnym ale to by bol zase overkill na sietove zatazenie)
Osobne sem na to dost zvedavej, ale jen na tu offline cast, ta "online" me vubec nezajima. Koukam, ze tam bude modularni mod (super vec), a pokud to bude elegantni, pekne funkcni, tak kdovi, mozna to bude stat za hrich jako normalni DAW...
no cyrile, puvodne jsem chtel ten oznam misto do videii soupnout do tvyho tematu o vlastni daw, ale pak mi doslo, ze tobe to stejne vyhovovat nebude 
collab funguje tak, ze po sieti sa sami zharmonizuju audia aj projekt a autori mozu spolu chatovat. bohuzial to ma za nasledok velku nestabilitu samotneho DAW a to z principialnych dovodov (ako tvrdia autori). preto je momentalna strategia image line collab dalej nevyvijat a nepodporovat jeho pouzivanie. v principe ide o to ze zaznamenavanie realtime eventov nemoze prebiehat na dvoch presietovanych pc sucasne (malo odlisny systemovy cas, frekvencia audio clocku a systemoveho clocku, oneskorenie sposobene sietovym protokolom, atd)a pri zapise dochadza ku crosslinkom, ktore maju za nasledok vznik neplatnych flp suborov a nasledne pad DAW
sranda... to je vtipne ze vivinuli nieco a az potom zistili ze z principialnych dovodov to vlastne nemoze dobre fungovat 
ja myslim, ze to nemuzu fungovat z principu toho, ze hudebnici jsou prevazne egoisti:)))
ono kazdy zdatnejsi uzivatel pocitaca si to vie vyriesit aj bez specialneho daw... vsetci clenovia party si zharmonizuju audio a pluginy pomocou nejakeho FTP servra a potom offline opracuvaju jeden subor s projektom... jedine obmedzenie je ze nejde pouzit offboard ani dsp karty, ledaze by mali vsetci rovnake vybavenie
nejlepsi je se "zharmonizovat" - kolaborovat pres wavky 
to mi nepripada zrovna nejlepsi, spis nejbeznejsi 
Presne tak .. myslim, ze lepsi zpusob nez FTP neni (i kdyz je to individualni).
Pro me osobne je na tom systemu nejdulezitejsi poradna databaze aktivnich utivatelu, kteri to mysli vazne a je to poznat i z jejich ukazek, ktere maji na profilu.
Osvedcilo se mi napr. Indabamusic a Digitalmusician, ale taky to neni kdovi co .. Ne kazdej dobrej zpevak ma doma studio _)
Ale i tak jsem zvedavej jak jim to bude fungovat.
Pro me osobne je na tom systemu nejdulezitejsi poradna databaze aktivnich utivatelu, kteri to mysli vazne a je to poznat i z jejich ukazek, ktere maji na profilu.
Osvedcilo se mi napr. Indabamusic a Digitalmusician, ale taky to neni kdovi co .. Ne kazdej dobrej zpevak ma doma studio _)
Ale i tak jsem zvedavej jak jim to bude fungovat.
tak mne sa to prave tiez zda najlepsiebiscuit píše:to mi nepripada zrovna nejlepsi, spis nejbeznejsi
- MonkeyFighter
ja myslim ze tady slo ale hlavne o to ze chci vokal kouknu na web najdu nekoho podobnyho zamereni pozvu do nahravaci sesny on mi nazpiva vokal a je to,ne ze chci vokal nahodim dotaz na fora tam si to precte nekolik lidi jeden mi za mesic odpovi ze mi neco nahraje a pak uz mi nenapise...samozejme by tam proste muselo bejt fakt hodne lidi aby to takhle mohlo fungovat, ale rek bych ze slo spis o tu socialnost...
ale tak ano, mne sa to nahodou ako napad celkom paci.. ta na tek hrube skice trackov to moze byt fakt fajn ... ale hovorim strasne ma zaujima ako technicky tam bude vyriesene ked jeden nema pluginy ktore ma druhy ...