Kvalitni VST inst. na bici?

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
inyx

Kvalitni VST inst. na bici?

Příspěvek od inyx »

Poradte prosim nejakej kvalitni VST instrument na bici pro tanecni muziku (techno,trance,house). Man Waldorf ATTAK,Im-7,LM4-MarkII ale furt to neni ono.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

jako myslis drum sampler? hodne oblibeny jsou battery, guru a rmIV. a to "ono" je zakopany hlavne v tom umet ty bici dobre poskladat a umet spravne vybrat samply/zvuky tak, aby korespondovaly s ostatnimi castmi skladby a samy navzajem. ale zadnej univerzalni navod na to neni - ja povazuju za nejlepsi dobre poslouchat to co se ti libi, okoukat co a jak a jit si vlastni cestou... sorry jestli to zni moc poucne, lip to napsat neumim ;)

Poshook

Příspěvek od Poshook »

suhlas s biscuitom . ono to ani tak nie je o VST instrumente na bicie ako o vhodne vybratych samploch/zvukoch. ako univerzalny drum sampler by som tiez volil Battery 2 (bezvahania)

kexik

Příspěvek od kexik »

alebo
http://www.linplug.com/Products/RM_IV/rm_iv.htm
ide o to co ti vyhovuje ovladanim, o zvuku skutocne rozhoduju sample

biscuit

Příspěvek od biscuit »

dyt sem psal kexiku, ja uz se lek ze doporucis nejakej fruity drumbumbac ;)

BS

Příspěvek od BS »

z drum synthu bych doporucil Drumatic, nebo sonicCharge MicroTonic

kexik

Příspěvek od kexik »

biscuit: fruity drumbumbac je tiez okej... vola sa FPC :) (akurat nevie layering, len dynamiku - 4 rozne sample s nastavitelnym rozsahom velocity pre kazdy "pad"; ak chces layery, musis obetovat prislusny pocet padov a namapovat si ich viacej na jednu notu)

Poshook

Příspěvek od Poshook »

kexik píše:biscuit: fruity drumbumbac je tiez okej... vola sa FPC :) (akurat nevie layering, len dynamiku - 4 rozne sample s nastavitelnym rozsahom velocity pre kazdy "pad"; ak chces layery, musis obetovat prislusny pocet padov a namapovat si ich viacej na jednu notu)
chybajuci "klasicky" layering nevidim ako zasadnu nevyhodu, nakolko "velocity" layering je pre vacsinu beznej roboty s bicimi tym obvyklejsim

Ricardo

Příspěvek od Ricardo »

Určitě je to o umění bicí postavit, zkombinovat zvuky, nazvučit, groove...

Dřív jsem používal Battery, ale nějak mi nevyhovuje. Můžu doporučit DR-008, skvělej VSTi - modulární, layery, různý samplery, synt.moduly...
http://www.fxpansion.com/product-dr008-main.php
Guru nevypadá taky špatně. Microtonic je bomba.

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Já když chci něco udělat rychle, tak používám taky GURU. Je jednoduché, přehledné... ale nějak mi nesedí zvuk. Zní víc zahuhlaně než například battery. Máte s tím někdo stejnou zkušenost?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja jsem s guru spokojenej i po zvukovy strance, ale netvrdim, ze slysim vsechno a primy porovnani jsem taky nedelal - proste mi zvuk prisel ok, tak jsem se v tom nestoural...

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

Ondrash píše:Já když chci něco udělat rychle, tak používám taky GURU. Je jednoduché, přehledné... ale nějak mi nesedí zvuk. Zní víc zahuhlaně než například battery. Máte s tím někdo stejnou zkušenost?
covece ja s tim mam presne opacnou zkusenost :?: :!:

asi se donutim znovu nahodit batery 2 a jeste jednou to otestovat, ale batery u me pred casem na cely care prohrala test s kontaktem 2 (paradoxne) zvukove vysla horsi a kontakt 2 zas prohral na cely care s guru, kterej momentalne stavim za nejlepsi eso na bici a ruchy atd, dokonce (a to je co rict pac sem sakra hnidopich) se mi i libej vnitrni guru efekty, teda mam na mysli hlavne reverby a ruzny zkresleni ktery mi prijde ze je na bici jako usity, teda aspon na moje bici 8)

Fractal

Příspěvek od Fractal »

guru neznam, ale co me ted hodne prekvapilo zvukovou kvalitou, tak RMIV; dale nemuzu dopustit na bici masiny z Pluggo, na elektro-like veci je dobry MicroTonic

Odpovědět