massive - midi learn

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Tom Šen
Příspěvky: 265
Registrován: 14 dub 2004 10:13

massive - midi learn

Příspěvek od Tom Šen » 02 úno 2012 15:35

Ahoj, nevím jestli se to tady už řešilo, pokud ano, tak se omlouvám.

Když si namapuji určité parametry (cut off, resonance atd...) v massive z mého midikontroleru přes midilearn - jde to nějak uložit, abych to nemusel dělat pokaždé když spustím massive?

Nějak jsem na to nedošel... :D

díky moc za radu,
ahoj
Tom

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: massive - midi learn

Příspěvek od biscuit » 02 úno 2012 16:53

Ano ale je to vec kontroleru. Nastaveni jdou vetsinou ukladat. Vetsina jich ma urcite i nejaky pc editor. Taky lze na webu vyrobce casto stahnout uz namapovany "presety".

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: massive - midi learn

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 02 úno 2012 17:02

Tom Šen píše:Ahoj, nevím jestli se to tady už řešilo, pokud ano, tak se omlouvám.

Když si namapuji určité parametry (cut off, resonance atd...) v massive z mého midikontroleru přes midilearn - jde to nějak uložit, abych to nemusel dělat pokaždé když spustím massive?

Nějak jsem na to nedošel... :D

díky moc za radu,
ahoj
Tom
tohle by mel ulozit daw v ramci ulozeni projektu. aspon mne to tak funguje. synth si ulozenim projektu zapamatuje, ze urcity midi CC bylo prirazeny k parametru X. potom je samozrejme dulezity, aby stejnej fyzickej knob posilal data vzdycky na stejnym midi cc, ale tak se snad chova kazdej kontroler, pokud ho sam mezitim nepreprogramujes. alespon v cubendu takhle funguju.

Uživatelský avatar
Tom Šen
Příspěvky: 265
Registrován: 14 dub 2004 10:13

Re: massive - midi learn

Příspěvek od Tom Šen » 02 úno 2012 17:47

Brooklyn / juanita juarez píše:
Tom Šen píše:Ahoj, nevím jestli se to tady už řešilo, pokud ano, tak se omlouvám.

Když si namapuji určité parametry (cut off, resonance atd...) v massive z mého midikontroleru přes midilearn - jde to nějak uložit, abych to nemusel dělat pokaždé když spustím massive?

Nějak jsem na to nedošel... :D

díky moc za radu,
ahoj
Tom
tohle by mel ulozit daw v ramci ulozeni projektu. aspon mne to tak funguje. synth si ulozenim projektu zapamatuje, ze urcity midi CC bylo prirazeny k parametru X. potom je samozrejme dulezity, aby stejnej fyzickej knob posilal data vzdycky na stejnym midi cc, ale tak se snad chova kazdej kontroler, pokud ho sam mezitim nepreprogramujes. alespon v cubendu takhle funguju.
Brooklyn / juanita juarez: zkousel jsem to v ramci stand alone...ale v ramci DAW to funguje, jak pises, a to je pro me dulezite...takze vyreseno...diky moc, ahoj

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: massive - midi learn

Příspěvek od biscuit » 02 úno 2012 17:51

no ale az si otevres massive v dalsim projektu, tak jsi tam, kdes byl ;)

Uživatelský avatar
Tom Šen
Příspěvky: 265
Registrován: 14 dub 2004 10:13

Re: massive - midi learn

Příspěvek od Tom Šen » 02 úno 2012 21:10

biscuit: no jo, to je pravda :-)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: massive - midi learn

Příspěvek od biscuit » 03 úno 2012 08:42

mas myslim dve moznosti. bud to co jsem uz psal - coz neni nijak tezky, alespon u edirolu, kterej mam ja. nebo vyuzit vlastnosti, kterou popsal brooklyn. tzn. vytvorit si template project, ve kterym budes mit nactenej uz "naucenej" massive. problem by pak asi nastal s dalsi instanci syntaku. proto je to namapovani kontroleru asi lepsi varianta.

Uživatelský avatar
Tom Šen
Příspěvky: 265
Registrován: 14 dub 2004 10:13

Re: massive - midi learn

Příspěvek od Tom Šen » 03 úno 2012 09:21

biscuit: díky moc, už jsem to začal zkoušet (udělat šablonu) a funguje to - našel jsem na youtube i nějaký tutorial. tak díky moc za rady, ahoj, ať se daří, tom

Odpovědět